Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinktinės treneris neskuba vilioti lietuviškai šnekančio puolėjo su austrišku pasu

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Urbonas stebi Austrijoje įvarčius mušantį Luką Fridriką, bet pakviesti jį į nacionalinę komandą laikas dar neatėjo.
Valdas Urbonas atsargiai vertina Luko Fridriko galimybes patekti į Lietuvos rinktinę.
Valdas Urbonas atsargiai vertina Luko Fridriko galimybes patekti į Lietuvos rinktinę.

Lukas Fridrikas štampuoja įvarčius Austrijoje ir nori žaisti Lietuvos futbolo rinktinėje.

Apie tai 23 metų puolėjas, kurio mama yra buvusi geriausia pasaulio rankininkė Aušra Fridrikas, o tėvas – buvęs Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkas Robertas Fridrikas, pripažino per interviu 15min praėjusią savaitę.

„Jei kažkas domėsis manimi, galėsime apie tai pasikalbėti, – sakė L.Fridrikas. – Manyčiau, kad galėčiau rinktinei padėti. Jei sakote, kad trūksta puolėjų, galbūt būčiau naudingas? Nesu vidurio puolėjas, bet krašte galiu žaisti, galiu ir aikštės viduryje sužaisti.

Be to, aš dar galiu augti kaip žaidėjas. Tikiu, kad tapsiu dar geresnis ir galėčiau padėti.”

Insbruko Wacker/asmeninio albumo nuotr./Lukas Fridrikas
Insbruko Wacker/asmeninio albumo nuotr./Lukas Fridrikas

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Urbonas yra kalbėjęs apie jaunąjį puolėją su jo tėvu R.Fridriku ir žiūrėjęs vaizdo įrašų iš rungtynių Austrijoje.

Nacionalinės komandos strategas žino, kad šį sezoną L.Fridrikas pelnė 12 įvarčių Austrijos 2-osios lygos pirmenybėse, iš kurių perkopti į Austrijos Bundeslygą trūko labai nedaug.

L.Fridrikas turėjo galimybių pasižymėti, bet atstovaujama Insbruko „Wacker“ suklupo paskutinėse čempionato rungtynėse sekmadienį namie 0:1 ir liko ketvirta antrojoje pagal pajėgumą lygoje.

Trečia pozicija, į kurią Insbruko ekipa buvo pakilusi po aštuonių pergalių serijos čempionato finiše, būtų suteikusi teisę žaisti pereinamąsias rungtynes dėl pakilimo.

L.Fridrikas su „Wacker“ turi dideles ambicijas prasimušti į aukščiausią lygą kitais metais, o vis didesnį pagreitį pagaunančioje asmeninėje karjeroje puolėjas išbandytų ir naujus iššūkius su Lietuvos rinktine, jei tik gautų kvietimą į ją, o kartu su juo taip reikalingą lietuvišką pasą.

Austrijoje gimęs ir augęs, bet lietuviškai gerai kalbantis ir įprastai vasaromis močiutę Druskininkuose lankantis futbolininkas lieka trenerio radare.

“Domimės Luku, matome vaizdo įrašus, dabar nėra problemų pasižiūrėti. Vis tik, jis neturi lietuviško paso, o kitas dalykas, – ar jis gali šiai dienai padėti nacionalinei komandai? – kalbėjo V.Urbonas, pirmadienį per spaudos konferenciją paklaustas apie L.Fridriko perspektyvas Lietuvos rinktinėje. – Aš sau dar atsakymo neturiu.

Todėl ir pradėti pokalbius, kurie spręstų žmogaus likimą, dar anksti. Kol kas Lukas turėtų kantriai dirbti ir išsikovoti vietą po saule. Gal ateis metas, kai kalbėsime, kad jam būtų suteikta Lietuvos pilietybė. Ateitis yra jo rankoje.“

Dėl to, kad gimė kitoje šalyje, o abu tėvai įgijo Austrijos pilietybę ir tuo pačiu pagal šalies įstatymus turėjo prarasti Lietuvos, L.Fridrikui lietuviškas pasas nėra lengvai pasiekiamas.

Teisė įgyti dvigubą pilietybę jis gautų tik išimties tvarka, pagal dabar galiojančius įstatymus.

O pakeisti pilietybę skuba ne daug žaidėjų.

„Yra žaidėjų, kurie turi sąsajų su Lietuva, ir turi galimybių gauti mūsų šalies pilietybę. Man būnant treneriu kreipėsi keli žaidėjai iš JAV, Izraelio, Vokietijos, bet Lietuvos įstatymai nepalankūs dvigubai pilietybei.

Jiems būtų tekę atsisakyti JAV, Izraelio ir Vokietijos pilietybių, o tada iškyla teisinės atsakomybės klausimai.

Mane labiau domina sportinė pusė, kaip jis galėtų padėti rinktinei, – kalbėjo V.Urbonas. – Kad sustiprintume, reikėtų imti tokius, kurie būtų tvirti starto sudėties žaidėjai ir tvirtai padėtų komandai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius