Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinktinės užnugarį tvirtai gynęs Ernestas Šetkus: „Per antrą įvartį galėjau ir kitaip sužaisti“

Vartininkas Ernestas Šetkus pastaruoju metu savo klube Nyderlanduose išgyveno ne patį sėkmingiausią laikotarpį, tačiau sekmadienį „Wembley“ stadione tvirtai saugojo Lietuvos rinktinės užnugarį. Nors Jermainas Defoe ir Jamie Vardy po kartą nuginklavo lietuvį, tačiau E.Šetkus atmušė dar bent penkis labai pavojingus smūgius ir po mačo gali būti neabejotinai įvardijamas geriausiu Edgaro Jankausko komandos žaidėju.
Ernestas Šetkus
Pasaulio čempionato atrankos rungtynės: Anglija – Lietuva / „Scanpix“ nuotr.

– Ernestai, kaip vertinate šias rungtynes?

– Pralaimėjimas visada yra pralaimėjimas, bet nebuvome sutriuškinti – tai pirmas teigiamas dalykas. Aišku, galėjome kiek daugiau palaikyti kamuolį, atakuoti, ko ir nori Lietuvos žiūrovai, galbūt tada ir progų būtų buvę daugiau. Bet žaidėme prieš aukščiausio lygio komandą, tokiame stadione, daugeliui vaikinų pirma tokia patirtis. Atsižvelgus į visas aplinkybes, manyčiau, kad sukovojome ir atidavėme visas jėgas.

– Ar jautėte iš komandos draugų tą psichologinę baimę?

– Galbūt pirmomis minutėmis jautėsi, nes atidavėme kelis netikslius perdavimus. Pirmas 10-15 minučių buvo tokia nežinia, kaip čia viskas bus. Paskui apsiraminome, antrajame kėlinyje, manau, dar geriau pasirodėme.

– Sužaidėte tikrai geras rungtynes. Ar esate patenkintas savimi?

Pirmas 10-15 minučių buvo tokia nežinia, kaip čia viskas bus. Paskui apsiraminome, antrajame kėlinyje, manau, dar geriau pasirodėme.

– Nepasakyčiau, kad labai geros ar labai blogos. Dariau savo darbą, o du praleisti įvarčiai reiškia, kad yra kur tobulėti.

– Bet iš šalies žiūrint atrodė, kad jums ten nebuvo šansų.

– Žiūrovai mato vienaip, aš dabar kitaip. Pirmojo įvarčio metu tai taip, nebuvo šansų, o mušant antrąjį galėjau ir kitaip sužaisti.

Žaidėme prieš kito lygio komandą, jie labai greiti – mes paprasčiausiai nespėjame. Jie sužaidė paprasčiausią sienelę ir mes nesusikeitėme, tiesiog išsiderinome ir nespėjome. Aš galbūt galėjau labiau pakeisti J.Vardie pasirinkimą smūgiuoti, labiau uždaryti kitą kampą. Bet, suprantate, tai milisekundžių reikalas.

VIDEO: Vartininkas E.Šetkus: „Pralaimėjimas visada yra pralaimėjimas, bet nebuvome sutriuškinti“

– 0:2 jums yra labiau pozityvus rezultatas ar negatyvus?

– Sakyčiau, kad pozityvus – žiūrint į rezultatą. Aš manau, kad komanda patobulėjo, įgavo patirties ir kitą kartą žaidžiant su tokia komanda kaip Anglija, galėsime pasiekti geresnį rezultatą.

– Sakote, kad patobulėjote. Ką iš šių rungtynių bus galima pasiimti kitoms atrankos ciklo rungtynėms?

– Pirmiausia reikia mokytis iš savo klaidų, išanalizuoti, kur klydome. Kaskart susirinkę stovykloje mes tą darome, analizuojame savo klaidas. Antra, sakyčiau, mes tiesiog įgavome patirties, pamatėme, kokie tokiame lygyje greičiai. Kitą kartą prieš rungtynes žinosime, ko tikėtis.

VIDEO: F.Černychas: „Manau, kad žaidėm garbingai“
VIDEO: L.Klimavičius: „Stengėmės tiek, kiek galėjom“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius