-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rungtynės su vengrais – šansas Lietuvos rinktinės naujokams (nuotraukos)

Augantis susižeidusių žaidėjų sąrašas prieš draugiškas rungtynes Vengrijoje apribojo Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės trenerių manevrų laisvę, tačiau gali tapti proga naujokams ar sugrįžusiems į komandą. „Jaunesniems tai galimybė įsitvirtinti komandoje, o man žaisti būtų naudinga dėl žaidybinės praktikos stygiaus“, – sakė puolėjas Andrius Velička.
Lietuvos futbolo rinktinės treniruotė
Lietuvos futbolo rinktinės treniruotė / LFF

Tikslus apsunkina traumos

Rungtynių išvakarėse vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas turėjo nelinksmų naujienų. Dėl kelio raiščių traumos žaisti tikrai negalės vartininkas Paulius Grybauskas, o Darvydo Šerno ir Sauliaus Mikoliūno galimybės pasirodyti aikštėje paaiškės artėjant dvikovai.

„Paulius treniravosi, bet jam plyšę raiščiai, reikia daryti operaciją. Geriau ją padaryti dabar ir nelaukti, kol prasidės komplikacijos. Darvydas turi problemų su raumeniu, Saulius jaučia kelio skausmus“, – pasakojo R.Žutautas.

Stratego teigimu, trečiadienio rungtynėse bus siekiama suteikti galimybę pasireikšti visiems septyniolika žaidėjų: „Norėtųsi, kad pažaistų visi, nors viskas priklausys nuo situacijos ir aplinkybių.  Pavyzdžiui, ETO klubo treneris skambino ir prašė šiek tiek patausoti Liną Pilibaitį, nes jis penktadienį bus labai reikalingas savo komandai.“

R.Žutautas patikino, kad Vengrijos rinktinė – pakankamai stiprus varžovas draugiškoms rungtynėms: „Tokia komanda šiurkščių klaidų mums neatleis. Analizavau vengrų rungtynes su Moldova ir Suomija. Vengrija turi gerą kolektyvą ir žaidžia panašiu stiliumi kaip Lietuva. Varžovai bus stipriausios sudėties ir manau, kad norės įrodyti, jog ne šiaip sau laimėjo trejas rungtynes atrankos varžybose. Bus sunku.“

Sugrįžęs puolėjas nekantrauja rungtyniauti

Vis dėlto savotišku nauju Lietuvos rinktinės pastiprinimu šiose rungtynėse bus puolėjas A.Velička. 31 metų „Aberdeen“ klubo futbolininkas komandoje bus tarsi naujokas, nes dar tik pradeda įsižaisti po sunkios kelio traumos ir beveik metus trukusios reabilitacijos.

„Dabar mano savijauta gera, padarinių dėl tos traumos nebesijaučia. Tiesa, įsibėgėti buvo nelengva, nes vis paskubėdavau žaisti, patyriau čiurnos traumą. Bet dabar jau daug geriau. Sportinė forma dar ne pati geriausia, tačiau judu į priekį. Labai geras jausmas buvo po ilgos pertraukos įmušti įvartį“, – kalbėjo A.Velička.

Puolėjas sakė, kad visada malonu atvažiuoti į rinktinę ir joje rungtyniauti. „Vis tik susirenkame nedažnai. Jei treneris išleis į aikštę, būsiu labai laimingas ir bandysiu padaryti ką galiu. Man tai būtų šansas, o taip pat naudinga todėl, kad trūksta žaidybinės praktikos. Anksčiau rungtyniauti trukdė traumos, savaitgalį vėl nežaidžiau, nes „Aberdeen“ rungtyniavo su „Rangers“, kuris mane išnuomavo.“

A.Veličkos nuomone, Lietuvos rinktinės sudėtis praretėjimas turėtų išeiti ir į naudą naujokams: „Jauniems žaidėjams tai proga įsitvirtinti rinktinėje. Rezultatas nebus svarbiausias dalykas, svarbu rungtyniauti. Kita vertus, visada einame žaisti dėl pergalės.  Apie varžovus susidarėme įspūdį iš rungtynių su Moldova vaizdo įrašo. Vengrijos komanda visada buvo pajėgi, nors ir neturi didelių žvaigždžių. Tai panaši į mus ekipa, nors vengrai pagal sudėtį turbūt stipresni.“

Lietuvos ir Vengrijos rinktinės susitiks trečiadienį 19 valandą (Lietuvos laiku) Sekėšfehervare. Dvikovą tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius