Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija ir 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionato rengimui žada išleisti pasakiškus pinigus

Rusija jau paskelbė preliminarius skaičius, kiek žada išleisti organizuojant 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą. Pinigų sumos įvardijamos įspūdingos, tačiau, specialistų nuomone, greičiausiai pasikartos Sočio žiemos olimpiados scenarijus, kai planuojamą išlaidų sumą teko dauginti iš trijų ar net keturių. „Biudžeto vagystės Rusijoje dar niekas nepanaikino“, – teigia užsienio verslo konsultantai. 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionato rengėjai tikisi apsiriboti 17,5 mlrd. JAV dolerių.
Maskvoje 2018 metų pasaulio čempionato futbolo čempionato mačai vyks dviejuose stadionuose
Maskvoje 2018 metų pasaulio futbolo čempionato mačai vyks dviejuose stadionuose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Futbolas

Kaip teigia organizacinio komiteto atstovai, stadionų renovacijai ir modernizacijai bus skirta 172 mlrd. rublių, iš kurių net 71 milijardą (apie 2 mlrd. JAV dolerių) gaus Rusijos sostinė Maskva. Mat šiame mieste numatyta rengti rungtynes dviejuose stadionuose.

„Būtina rekonstruoti „Lužniki“ stadioną ir užbaigti „Spartak“ areną. Be to, šalia reikia ir treniruočių aikščių, ir privalomų televizinių transliacijų aikštelių. Kiti pinigai bus skirti objektų infrastruktūrai gerinti. Nereikia užmiršti ir to, kad čempionatui turime pagerinti Maskvos ligoninių techninę bazę“, – apie pinigų panaudojimą kalbėjo Maskvos Sporto departamento vadovas Aleksejus Vorobjovas.

Iš visos 620 mlrd. rublių numatomo biudžeto sumos Vyriausybė skirs 292 milijardus, rėmėjai – 226 mlrd., o regionai pridės dar 102 milijardus rublių.

21-asis pasaulio futbolo čempionatas Rusijoje planuojamas rengti 2018 metais. Organizacinis komitetas jau atrinko 11 miestų, kuriuose vyks pirmenybių mačai. Rusija jau skaičiuoja, kad rungtynes stadionuose stebės apie 5,5 mln. sirgalių, iš jų – 700 tūkst. užsieniečiai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius