Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 11 /23:08

Žodžiai virto darbais: Lietuvos futbolo rinktinė atkeršijo latviams – 2:0

„Visi galvojame tik apie revanšą, prie savo sirgalių laimėti būtina. Norėtųsi į Latviją grįžti pakelta galva“, – prieš pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynes su Latvija teigė Rygos „Daugava“ klube žaidžiantis gynėjas Valdemaras Borovskis. Po 16 metų pertraukos Vilniuje, LFF stadione, vykusiose rungtynėse Lietuvos rinktinė 2:0 nugalėjo Latvijos vienuolikę ir užsitikrino 4-ąją vietą G grupėje.
Fiodoras Černychas
Fedoras Černychas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos rinktinė energingai pradėjo rungtynes ir jau septintąją rungtynių minutę pirmavo 1:0. Įvartį įmušė rinktinėje debiutavęs, jauniausias rinktinės futbolininkas Fedoras Černychas. 22-ejų metų saugas įvartį įmušė galva po Mindaugo Kalono pakelto kampinio. Per likusį kėlinį Lietuvos rinktinė toliau kūrė gražias atakas, tačiau pasižymėti nepavyko. Antrojo kėlinio pabaigoje įvartį įmušė latvis Nauris Bulvitis, tačiau buvo užfiksuota nuošalė ir įvartis nebuvo įskaitytas.

Antrąjį kėlinį ir vėl sėkmingai pradėjo lietuviai. Po kelių sėkmingų atakų, įvartis subrendo 68-ąją minutę. Po Fedoro Černycho perdavimo antrąjį Lietuvos rinktinės įvartį įmušė Saulius Mikoliūnas. Per likusį laiką Latvijos rinktinė nieko negalėjo pakeisti ir patyrė pralaimėjimą 0:2.

Po šios pergalės Lietuvos rinktinė turi 11 taškų ir jau nebenukris žemiau ketvirtosios vietos. Tiesa, palankiai susiklosčius situacijai lietuviai dar gali pakilti į trečiąją vietą. Tokiu atveju rinktinė turi ne tik įveikti Bosniją ir Hercegoviną antradienį, tačiau ir tikėtis, kad Slovakija per likusius du mačus barstys taškus.

Kitose G grupės rungtynėse Bosnija ir Hercegovina net 4:1 sutriuškino Lictenšteiną. Tuo tarpu, graikai 1:0 nugalėjo Slovakiją. Taigi, po 22 taškus turinčios Bosnija ir Hercegovina bei Graikija paskutiniajame ture kausis dėl išsvajoto kelialapio.

Rungtynių eiga:

Antrasis kėlinys: Lietuva – Latvija 2:0

90+4 min. Baigėsi rungtynės. Lietuvos rinktinė atsirevanšavo po pralaimėjimo 1:2 Rygoje ir šventė pergalę 2:0.

90 min. Latviai kėlė kampinį, lietuviams pavyko sėkmingai apsiginti. Teisėjas pridėjo 4 minutes.

83 min. Po Mindaugo Kalono perdavimo į vartus smūgiavo Nerijus Valskis, tačiau kamuolys skriejo virš vartų.

77 min. Latviai surengė pavojingą ataką ir vienas iš latvių griuvo Lietuvos rinktinės baudos aikštelėje. 11 metrų baudinio teisėjas neskyrė.

75 min. Gratas Sirgėdas pakeitė antrojo įvarčio autorių Saulių Mikoliūną.

71 min. Nerijus Valskis pakeitė įvartį ir rezultatyvų perdavimą šiose rungtynėse įsirašiusį Fedorą Černychą.

68 min. ĮVARTIS. Po Fedoro Černycho perdavimo antrąjį Lietuvos rinktinės įvartį įmušė Saulius Mikoliūnas.

64 min. Latviai buvo apdovanoti baudos smūgiu šalia Lietuvos rinktinės baudos aikštelės. Smūgį atliko Artūras Zjuzinas, tačiau lietuviai apsigynė.

62 min. Kęstutis Ivaškevičius užsidirbo geltoną kortelę.

58 min. Evaldas Razulis pakeitė Deivydą Matulevičių.

50 min. Mindaugas Kalonas užsidirbo geltoną kortelę. Latviai mušė baudos smūgį, lietuviai apsigynė.

47 min. Lietuviai kėlinį pradėjo pavojinga ataka, kurios smaigalyje atsidūrė Mindaugas Kalonas. Futbolininkas smūgiavo į vartus, tačiau kamuolys pataikė į skersinį.

Pirmasis kėlinys: Lietuva – Latvija 1:0

45+2 min. Baigėsi pirmasis kėlinys. Lietuviai pirmavo 1:0 po Fedoro Černycho įvarčio 7-ąją minutę.

45 min. Lietuvos rinktinės vartininkui Giedriui Arlauskiui pradėjo kraujuoti alkūnė. Medikai sutvarstė futbolininko ranką.

43 min. Nauris Bulvitis įmušė įvartį, tačiau rungtynių teisėjai užfiksavo nuošalę. Įvartis nebuvo įskaitytas.

39 min. Po eilinio kampinio lietuviai surengė ypač pavojingą ataką. Mindaugas Panka smūgiavo iš aštraus kampo, tačiau latviai per plauką apsigynė.

37 min. Mindaugas Panka užsidirbo geltoną kortelę.

30 min. Latvijos rinktinė uždirbo kampinį, tačiau lietuviai sugebėjo apsiginti.

22 min. Dar vienas kampinis prie Latvijos rinktinės vartų. Lietuviai ir vėl iš to nieko neišpešė.

17 min. Deivydas Matulevičius smūgiavo į vartus, tačiau Latvijos rinktinės vartininkas sužaidė užtikrintai.

16 min. Po Lietuvos rinktinės gynėjų klaidos Valerijus Šabala atsidūrė prieš vartininką Giedrių Arlauskį, kuris apgynė šeimininkų vartus.

14 min. Deivydas Matulevičius uždirbo kampinį. Tačiau šįkart latviai sėkmingai apsigynė.

10 min. Latviai surengė gana pavojingą ataką. Dešiniuoju kraštu regzta ataka baigėsi nesėkmingu smūgiu vartų link. 

7 min. ĮVARTIS. Po kampinio galva kamuolį į vartus įmušė Fedoras Černychas. 22-metis futbolininkas yra jauniausias Lietuvos rinktinės žaidėjas, šios rungtynės Fedorui – pirmas kartas startinėje rinktinės sudėtyje.

6 min. Pirmoji ataka prie Latvijos rinktinės vartų. Gavęs perdavimą būdamas tiesiai prieš vartus Mindaugas Kalonas nesugebėjo patogiai sulaikyti kamuolio ir sėkmingai smūgiuoti į vartus – Latvijos vartininkas sėkmingai sugavo kamuolį.

3 min. Rinktinės kamuolį kontroliavo aikštės viduryje. Mindaugas Kalonas kovodamas dėl kamuolio pavojingai koja smūgiavo varžovui į pilvą, bet geltonos kortelės išvengė.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Giedrius Arlauskis, Valdemaras Borovskis, Tadas Kijanskas, Egidijus Vaitkūnas, Saulius Mikoliūnas, Mindaugas Panka, Kęstutis Ivaškevičius, Mindaugas Kalonas, Fedoras Černychas, Deivydas Matulevičius, Marius Žaliūkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius