Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sensacija A lygoje: antrąją pergalę iškovojo „Kruoją“ parklupdžiusi „Dainava“

Alytiškiai iškovojo antrąją pergalę šiame „SMScredit.lt A lygos“ sezone. „Dainavos“ futbolininkai po kiek daugiau nei keturių mėnesių pertraukos prisiminė pergalės skonį įveikdami dėl medalių kovojančią Pakruojo „Kruoją“ 2:0 (0:0). Vladimiro Čeburino auklėtiniai nepasinaudojo puikia proga turnyro lentelėje aplenkti „Trakų“ ekipos, tuo tarpu dzūkai savo sąskaitoje turi aštuonis taškus.
Lietuvos futbolo A lyga: „Žalgiris“ – „Dainava“
Lietuvos futbolo A lyga: „Žalgiris“ – „Dainava“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmajame kėlinyje „Kruoja“ turėjo akivaizdžią teritorinę persvarą, tačiau rimčiau pagrasinti Kornelijaus Timofejevo ginamiems vartams nesugebėjo. Vartininkas ir gynėjai savo pozicijose rungtyniavo labai užtikrintai besigindami tiek nuo kampinių, tiek ir nuo pozicinių svečių atakų.

Dzūkai per pirmąsias 45-ias minutes surengė vos kelias aštresnes atakas. Luigi Mariani pavojingą perdavimą laiku neutralizavo „Kruojos“ gynėjas, tuo tarpu Riccardo Biasini kėlinio pabaigoje smūgiavo virš vartų.

Kurį laiką po pertraukos šeimininkai patikimai gynėsi, tačiau svečių lokomotyvas įsibėgėjo ir pradėjo regzti pavojingas atakas. Pastaruoju metu puikią formą demonstruojantis Robertas Vėževičius įsiveržė į baudos aikštelę ir smūgiavo kaire koja, bet tiesiai į K.Timofejevą.

VIDEO: Įvarčiai

Netrukus komandą išvesti į priekį galėjo varžovų priežiūros išvengęs Nerijus Mačiulis, tačiau saugo smūgiuotas kamuolys skriejo aukštai virš vartų. Kitame epizode į savo vartus vos neįsimušė Mouhamedas Camara, legionierius iš Senegalo norėdamas išmušti kamuolį už galinės linijos pataikė į skersinį. „Kruojos“ futbolininkas pirmasis suskubo prie šios dovanėlės, bet iš arti smūgiuotą kamuolį puikiai atrėmė K.Timofejevas.

Kiek netikėtai 63-ąją minutę „Dainava“ nubaudė svečius už nerealizuotas progas. Susižeidusį komandos kapitoną Nerijų Kavaliauską pakeitęs Kęstutis Balčiūnas iš kairiojo krašto perdavė kamuolį L.Mariani, italas pabėgo nuo gynėjų ir atlikęs tikslų smūgį pradžiugino vietinę publiką.

Dėl medalių kovojantys svečiai po praleisto įvarčio ir toliau daug atakavo. Puikių progų neišnaudojo R.Vėževičius, Tautvydas Eliošius ir Ričardas Beniušis. Nuo „Kruojos“ futbolininkų buvo nusisukusi ne tik fortūna, savo komandą taip pat nuostabiai gelbėjo ir vartininkas.

Rungtynių pabaigoje svečiai vartų šturmo nesukūrė, o į priekį pabėgę dzūkai 88-ąją minutę įtvirtino pergalę. Baudos aikštelėje vaikiškai suklydo Radanfahas Abu Bakras, vartininkas Martynas Matuzas atmušė kamuolį tiesiai prieš K.Balčiūną, kuris vienu lietimu smūgiavo tiksliai ir atnešė šventę savo komandos gerbėjams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius