Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norėdama išvengti nušvilpimo FIFA iš pasaulio čempionato atidarymo išbraukė kalbas

Tarptautinė futbolo federacija FIFA trečiadienį paskelbė naujienų apie birželio mėnesį prasidėsiantį pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje. Vos už keturių mėnesių startuojantis turnyras vis dar neturi pastatytų arenų, tačiau FIFA tikina, kad viskas bus gerai. Kita naujiena – atidarymo ceremonijoje nebus sakomos kalbos, mat bijomasi, kad Brazilijos prezidentė ir vėl bus nušvilpta.
Seppas Blatteris
Seppas Blatteris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusiais metais, Konfederacijų taurės atidarymo ceremonijoje, kalbą sakiusi Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff buvo žiūrovų nušvilpta, todėl FIFA sugalvojo būdą, kaip išvengti tokio gėdingo epizodo. Kalbos buvo tiesiog išbrauktos iš atidarymo ceremonijos scenarijaus.

Brazilijoje ir toliau nesibaigia protestai dėl korupcijos ir didelių išlaidų, organizuojant 2014 pasaulio futbolo čempionatą ir 2016 metų olimpines žaidynes. FIFA vadovas Seppas Blatteris tikisi, kad futbolo šventė atneš ramybę šalyje.

Tai ne vienintelė artėjančio čempionato problema. Brazilijoje vis dar nebaigti statyti 12 čempionatui surengti būtinų stadionų. Jau birželio 12 dieną San Paule bus žaidžiamos atidarymo rungtynės, o tam paskirta „Corinthians“ arena vis dar statoma.

S.Blatteris tokių nesklandumų nesureikšmino: „Viskas bus gerai su stadionais. Tai ne pirmas mano pasaulio čempionatas. Galiausiai viskas bus gerai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius