-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Šiaulių“ futbolininkai A lygoje Panevėžyje 3:2 įveikė „Ekraną“

Rokas Gedminas pasiekė dublį antrajame kėlinyje ir labiausiai prisidėjo prie antrosios iš eilės „Šiaulių“ pergalės „SMScredit.lt A lygos“ čempionate. Paskutinėse III rato rungtynėse devinta buvusi Saulės miesto komanda išvykoje įveikė šeštoje turnyro lentelės vietoje įsikūrusį Panevėžio „Ekraną“ – 3:2 (1:1) ir pasivijo bei aplenkė Gargždų „Bangą“. Lygos snaiperių sąraše savo pozicijas sustiprino kartą pasižymėjęs Niko Tokičius. Jo sąskaitoje – jau 14 taiklių smūgių. Taip pat įmušęs panevėžietis Elivelto (11 įvarčių) pakilo į antrąją vietą.
Panevėžio „Ekrano“ ir „Šiaulių“ komandų dvikova
Panevėžio „Ekrano“ ir „Šiaulių“ komandų dvikova / Tomo Stasevičiaus nuotraukos (tst-foto.lt)

Nors dvikovą aktyviau pradėjo panevėžiečiai, pirmieji pelnyti įvartį galėjo svečiai. Gynėjams atmušus kamuolį po perdavimo į baudos aikštelę, jis nukrito visiškai laisvam Stjepanui Babičiui, bet kroatas stipriu smūgiu į vartus nepataikė.

„Ekranui“ sėkmė nusišypsojo jau 12-ąją minutę. Po pražangos savo laimę tolimu smūgiu iš toli pabandė Paulius Daukša. Pirmuoju bandymu pataikęs į gyvatvorę, pakartotiniu šūviu futbolininkas pasiekė tikslą, pelnydamas pirmąjį įvartį šiame sezone. „Šiaulių“ vartininkas kamuolį lietė, bet išgelbėti komandos nesugebėjo.

Po penkių minučių rezultatyviausias lygos futbolininkas N.Tokičius privalėjo išlyginti rezultatą. Po Edvino Jasaičio aukšto perdavimo grubiai suklydo į kamuolį nepataikęs Elderis, leisdamas visiškai laisvam likusiam kroatui smūgiuoti iš maždaug 6 metrų. Jo laimei, šiaulietis sudrebino vartų skersinį.

Dviejų įvarčių persvara „Šiauliai“ džiaugėsi neilgai. 63-ąją minutę rezultatą sušvelnino panevėžiečių lyderis Elivelto. 

N.Tokičius savo klaidą ištaisė 34-ąją minutę, išnaudodamas standartinę situaciją. Legionierius po S.Babičiaus tolimo perdavimo link vartų aplenkė gynėją ir koja nukreipė kamuolį į apatinį vartų kampą.

Pirmoji „Šiaulių“ ataka iškart po pertraukos baigėsi gražiu įvarčiu. R.Gedminas sužaidė „sienelę“ su N.Tokičiumi, įkirto į baudos aikštelę ir, nesunkiai išvengęs atskubėjusio Elderio, išvedė svečius į priekį.

Labai aktyviai antrąjį kėlinį pradėjęs R.Gedminas 54-ąją minutę į savo sąskaitą įsirašė antrąjį įvartį. Išbėgęs vienas prieš vartus, jis gražiu klaidinančiu judesiu ant žemės paguldė tiek jį pasivijusį Martyną Dūdą, tiek atskubėjusį Luką Žukauską ir ramiai pasiuntė kamuolį į tinklą.

Dviejų įvarčių persvara „Šiauliai“ džiaugėsi neilgai. 63-ąją minutę rezultatą sušvelnino panevėžiečių lyderis Elivelto. Brazilas pirmasis atsidūrė prie nuo virpsto atšokusio kamuolio po Simono Urbio smūgio ir galva nukreipė jį į tuščius vartus.

Rungtynių pabaigoje „Ekranas“ pabandė surengti dar vieną vartų šturmą, tačiau realaus pavojaus svečių vartams nesukūrė. 

Įvartis įkvėpė „Ekraną“. Į priekį vedami Elivelto, Panevėžio futbolininkai sužaidė neblogą atkarpą puolime, bet daug darbo Andrei Stincai jie nesuteikė. Įsiminė tik tolimas legionieriaus iš Brazilijos baudos smūgis, kurį svečių vartininkas nesunkiai sugavo.

Link savo vartų atsitraukę šiauliečiai stengėsi rengti greitas atakas. Po pražangos vienos jų metu padirbėti teko Lukui Žukauskui, atremiant pavojingą S.Babičiaus baudos smūgį. Vėliau pavojingą išpuolį labai nevykusiu perdavimu sugadino Mindaugas Strauka, susilaukęs kamuolio negavusio N.Tokičiaus priekaištų

Rungtynių pabaigoje „Ekranas“ pabandė surengti dar vieną vartų šturmą, tačiau realaus pavojaus svečių vartams nesukūrė.

VIDEO: „Šiaulių“ pergalė prieš „Ekraną“

Panevėžio „Ekranas “ – Šiaulių „Šiauliai“ 2:3 (1:1)

„Ekranas“: L.Žukauskas, E. da Silva Campos (53 min. A.Šušnjaras), P.Daukša, M.Dūda, Sig.Urbys, D.Norvilas, A.Dos Santos, T.Salamanavičius, F.Elias (46 min. Sim.Urbys), E.Tamulevičius (75 min. T.Dapkus), Elivelto.

„Šiauliai”: A.Stinca, S.Caraulanas, J.Raziūnas, T.Kozubajevas, S.Babičius, E.Jasaitis, R.Gedminas (78 min. J.Petravičius), J.Morozas (90+3 min. E.Gasanovas), M.Strauka (86 min. A.Juozapaitis), D.Medžiaušis, N.Tokičius.

Įvarčiai: P.Daukša (12), Elivelto (63); N.Tokičius (34), R.Gedminkas (47, 54).

Geltonos kortelės: Sig.Urbys (26), E.Tamulevičius (60); J.Raziūnas (23).

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris" 27 19 7 1 69:11 64

2. „Trakai" 27 14 8 5 48:23 50

3. Pakruojo „Kruoja" 27 14 7 6 51:25 49

4. Marijampolės „Sūduva" 27 11 9 7 46:29 42

5. Klaipėdos „Atlantas" 27 11 7 9 57:34 40

6. Panevėžio „Ekranas" 27 9 8 10 38:38 35

7. „Klaipėdos granitas" 27 7 9 11 32:44 30

8. „Šiauliai“ 27 9 2 16 39:48 29

9. Gargždų „Banga" 27 8 5 14 24:36 29

10. Alytaus „Dainava" 27 1 2 24 9:125 5

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: N.Tokičius („Šiauliai“) – 14, Elivelto („Ekranas“) – 12, L.Kochanauskas („Trakai“), L.Pilibaitis („Žalgiris“) ir E.Razulis („Atlantas“) – po 11 įvarčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius