-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 05 /17:01

„Šiaulių“ klubas: „VMI sumaišė mūsų klubą, mokesčius mokame“

Penktadienį Valstybinės mokesčių inspekcija (VMI) paskelbė sporto klubų mokesčių ataskaitas už praėjusius metus. VMI duomenys rodė, kad Lietuvos futbolo A lygos autsaideris „Šiaulių“ klubas 2014 mokesčių nemokėjo visai. Tačiau klubas tikina, kad VMI sumaišė jų klubą su kitu „Šiaulių“ futbolo klubu, kuris jau nebeegzistuoja.
Edvinas Jasaitis
Edvinas Jasaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) paviešinti duomenys apie pagrindinių šalies sporto klubų sumokėtus mokesčius užminė mįslių apie futbolo klubą „Šiauliai“ bei to paties miesto moterų krepšinio klubą „Rūta“.

VMI sumaišė klubus?

VMI pateikė duomenis apie LFF A lygoje dalyvaujantį „Šiaulių“ futbolo klubą, kuris praėjusiais metais nemokėjo mokesčių, tačiau pats klubas teigia, kad tai tik grubi klaida.

Pateikiami klubai yra jau nebegyvuojančio Šiaulių futbolo klubo, o ne to, kuris žaidžia A lygoje.

„Šiaulių“ klubo atstovai pripažino, kad klubas jau kurį laiką neturi vadovo. Klube dirba tik administratorius ir rinkodaros vadovas. Klubui anksčiau vadovavo Antanas Sakavickas, kuris vienu metu valdė ir Kėdainių „Nevėžį“, todėl nusprendė koncentruotis tik į krepšinį ir „Šiaulių“ klubą paliko. 

VMI informacija
VMI informacija

„Pagal mūsų turimus preliminarius duomenis jie mokesčių nemokėjo. Darysime išsamesnę analizę ir bandysime išsiaiškinti, kodėl taip yra“, – kalbėjo VMI atstovė ir projekto vadovė Vaimira Jakienė.

„Šiaulių“ klubo atstovai pripažino, kad klubas jau kurį laiką neturi vadovo.

15min.lt susisiekus su „Šiaulių“ klubo administratoriumi Gintautu Mirausku, šis iš pradžių sutiko su VMI pateikta informacija, tačiau patikrinęs duomenis suprato, kad VMI sumaišė du „Šiaulių“ klubus.

„Jie pateikia visai kito klubo duomenis. Tai nėra mūsų klubo duomenų ataskaita, skiriasi įmonių kodai. Mes mokesčius mokėjome“, – aiškino G.Murauskas.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) prieš priimant klubą į aukščiausią lygą turi sulaukti jų finansinių ataskaitų ir įvertinti klubų finansinį stabilumą. „Šiaulių“ klubas negavo licenzijos pirmajame rate, tačiau antrajame formalumus sutvarkė ir LFF uždegė žalią šviesą klubui. 

LFF licencijavimo skyriaus vadovo Lauryno Zibolio komentaras:

„Šiaulių klubas prieš 2015 m. sezoną kaip ir visi A lygos klubai buvo audituojamas, buvo nustatyti jo turimi įsipareigojimai pagal konkrečius licencijavimo taisyklėse numatytus kriterijus. Konkrečius įsipareigojimus klubas dengė iki žaidėjų registracijos pradžios. Reikalavimai A lygai pagal nustatytus kriterijus, pagal turimus duomenis buvo įgyvendinti. Tolesnis finansinės patikros etapas – finansinio monitoringo duomenų pateikimas. Visi A lygos klubai liepos pradžioje turės pateikti įrodymus, jog nėra pradelstų įsipareigojimų žaidėjams birželio 30 dienai. Gavus jau šio sezono duomenis – bus sprendžiama dėl galimų sankcijų, jeigų klubai tokių įsipareigojimų turės susikaupusių per pirmąją sezono dalį.

Dėl vadovų, Šiaulių klubas pastaruoju metu neteikė informacijos apie vadovų pasikeitimus, bet žinome, jog planuojami pakeitimai“.

„Rūta“: neaiškumai su mokesčiais ir garsios pavardės

Lietuvos moterų krepšinio lygoje rungtyniaujanti Šiaulių „Rūta“ – panašioje situacijoje. VMI skelbtoje sporto klubų sumokėtų mokesčių suvestinėje ties Šiaulių komanda mirga tušti langeliai.

Tiesa, skirtingai nei A lygoje žaidžiantis „Šiaulių“ futbolo klubas, „Rūta“ Registrų centrui pateikia išsamią informaciją apie steigėjus ir vadovybę.

Registrų centro duomenimis, „Rūtos“ vadovas – buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas Donatas Slanina. Prieš tai klubui vadovavo Alma Javtokienė – buvusi Šiaulių vicemerė ir Lietuvos rinktinės „centro“ Roberto Javtoko motina. A.Javtokienė taip pat yra viena iš klubo steigėjų. Kartu su R.Javtoko mama, „Rūtos“ steigėjomis yra Zita Račkauskienė, Audronė Klimavičienė, Danutė Jokūbauskienė, Liuda Vaičiūtė, Loreta Grušnienė bei Tatjana Valskienė.

15min.lt nepavyko susisiekti su komandos vadovu Donatu Slanina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius