„Šiaulių“ strategas Saulius Širmelis po lygiųjų Baltijos lygoje: „Komanda turi nusimesti psichologinę naštą“

Antradienį TrioBet Baltijos lygoje buvo sužaistos dvejos ketvirfinalio rungtynės, kurias abi Lietuvos komandos baigė lygiosiomis.
Saulius Širmelis „Šiauliams“ vadovaus dvejus metus.
Saulius Širmelis „Šiauliams“ vadovaus dvejus metus. / fcsiauliai.lt nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Lietuvos čempionas Panevėžio „Ekranas“ išvykoje taikiai 1:1 sužaidė su Rygos „Skonto“ ir turi neprastus šansus žengti į varžybų pusfinalį. „Šiaulių“ futbolininkai Marijampolėje susitikimą su „Levadia“ komanda iš Estijos baigė be įvarčių.

Nulinės lygiosios Marijampolėje

Rungtynėse tarp „Šiaulių“ ir „Levadia„ komandų įvarčių nebuvo įmušta. Susitikime, kuris nepasižymėjo progų gausa, realiausias galimybes pelnyti įvartį mačo pabaigoje  turėjo “Šiaulių„ futbolininkai.

Baigiantis pagrindiniam rungtynių laikui  tolimu smūgiu, iš maždaug 18 metrų, estų komandos vartininką privertė padirbėti Tautvydas Eliošius. Šiauliečių spaudimui tęsiantis baudos aikštelėje “Levadia„ vartininkas blokavo Lauryno Rimavičiaus smūgį. Rungtynės taip ir baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

„Šiaulių“ komandos vyr. treneris Saulius Širmelis po rungtynių sakė, kad komandai vis dar trūksta laisvumo, futbolininkai nerungtyniauja taip kaip gali. Treneris tikis, kad žaidimas pradės keistis kuomet bus žaidžiama ant ne sintetinės dangos, o – ant natūralios vejos.

„Šiandien mūsų komandai, gal net labiau nei rezultatas, buvo svarbu apčiuopti tą žaidimą kurį demonstravome kiek anksčiau. Šiandien žaidėme nekokybiškai, nervingai, darėme daug klaidų perduodant kamuolį. Žaidimas buvo šiek tiek geresnis nei Gargžduose, tačiau vis dar trūksta laisvumo, o tam reikia nedaug – nusimesti psichologinę naštą. Atakoje trūkstame aštrumo, turime dar daug dirbti, kad veiksmai būtų automatiški. Kol kas žaidžiame ant sintetinės dangos, tad ir pats futbolas – sintetinis. Manau žaidimas keisis kuomet pradėsime rungtyniauti lauke ant natūralios vejos. Kol kas nemąstome apie atsakomąsias rungtynes Taline, visos mintys apie savaitgalio dvikovą su „Atlantu“. Tačiau, manau, kad „Levadia“ yra mums įveikiama komanda, juo labiau, kad Taline užteks ir rezultatyvių lygiųjų.“

„Ekranui„ pergalė išsprūdo rungtynių pabaigoje

Latvijos sostinėje viešėję Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai prieš atsakomąjį TrioBet Baltijos lygos ketvirtfinalio mačą parsivežė vieną tašką. Pirmosios rungtynės su Rygos „Skonto„ ekipa baigėsi lygiosiomis – 1:1.

Pirmajame rungtynių kėlinyje Lietuvos čempionai dažniau buvo priversti ginti savo vartus, nei pulti šeimininkų. Visgi šiame susitikime svečiams pirmiesiems pavyko įsiveržti į priekį. 51 minutę įvartį, smūgiuodamas per save, pelnė „Ekrano“ saugas Giedrius Tomkevičius. Vėliau sekė pavojingos „Skonto„ atakos iš kurių viena 84 min. baigėsi išlyginamuoju įvarčiu. Šeimininkams jį baudos smūgiu pelnė Arturs Karašausks.

Atsakomąją dvikovą „Ekranas“ žais balandžio 20 dieną Panevėžyje, „Aukštaitijos“ stadione.

Trečiadienį ketvirtfinalio susitikimus žais Talino „Flora„ (Estija) ir „Ventspils“ (Latvija) komandos bei  dvi latvių ekipos – „Jūrmala-VV„ ir „Metalurgs“.

Rungtynių statistika

Rygos „Skonto„ – Panevėžio „Ekranas“ 1:1 (0:0)
Rygos „Skonto„ maniežas
Teisėjas – Hannes Kaasik (Estija)
Įvarčiai: 84 min. Arturs Karašausks („Skonto“); 51 min. Giedrius Tomkevičius („Ekranas“)
Įspėti: 9 min. Nerijus Sasnauskas, 85 min. Aurimas Kučys („Ekranas“)„Ekranas„: Kauneckas, Jokšas, Gleveckas (46 min. Kučys), Matovič, Sasnauskas, Arlauskas, Ribokas, Radavičius (70 min. Stanulevičius), Tomkevičius, Moroz, Markevičius. Atsarginiai: Timofejevas, Pilotas, Dūda, Skinderis.

FC „Šiauliai“  – Talino „Levadia„ 0:0
Marijampolės „Arvi“ arena
Teisėjas – Aleksandrs Anufrijevs (Latvija)
Įspėtas: 78 min. Trevor Elhi („Levadia„)
„Šiauliai“: Jurevičius, Aud.Veikutis, Pšelenskis, Juvenal, Rimavičius, Količ (85 min. Taut.Eliošius), Janušauskas, Ar.Veikutis (46 min. Raskov), Vėževičius, Lėliūga, Tvildiani (72 min. Urbelis). Atsarginiai: Simaitis, Jasaitis, Sirevičius, Lapeikis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius