Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šiauliuose bus mėginama prikelti merdintį futbolą

Šiauliuose apsilankę Lietuvos futbolo federacijos vadovai susitiko su Šiaulių miesto savivaldybės atstovais, Šiaulių universiteto vadovais, lankėsi Šiaulių sporto gimnazijoje ir Futbolo akademijoje, apžiūrėjo naujos futbolo aikštės įrengimo darbus.
Artūras Visockas ir Edvinas Eimontas
Artūras Visockas ir Edvinas Eimontas / LFF nuotr.

Kone visą dieną trukusiame vizite LFF prezidentas Edvinas Eimontas bei generalinis direktorius Nerijus Dunauskas aplankė kone visas miesto institucijas ir organizacijas, kurios gali bendromis jėgomis padėti atgimti Šiaulių futbolui.

Siekiant nuo pat pamatų sukurti jaunųjų futbolininkų rengimo sistemą, diskutuota su Šiaulių futbolo akademijos, Šiaulių sporto gimnazijos, Šiaulių universiteto atstovais, situacija aptarta Šiaulių sporto tarybos posėdyje ir per pokalbį su miesto meru.

Anot E.Ei­mon­to, dabartinė padėtis tikrai nebloga, užtikrinamas jaunųjų futbolininkų rengimas, pagirtinas yra Futbolo akademijos ir Sporto gimnazijos įdirbis. Būtent Šiaulių futbolo akademija ir galėtų tapti pagrindu kuriant futbolo klubą, kuriame nebū­tų ap­si­ri­bo­ta tik vy­rų ko­man­da, o atsirastų ir vai­kų, jau­nu­čių, jau­nių, kitose ly­go­se žai­džian­čių komandų.

Pasak Šiaulių miesto mero Artūro Visocko, toks nuoseklus žaidėjų rengimo modelis tikrai motyvuotų sportuojantį jaunimą. Futbolo treniruotes tik pradėję lankyti vaikai jau turėtų į ką lygiuotis ir žinotų, kad galės atstovauti savo miestui.

LFF prezidentas įsitikinęs, kad miestas palaipsniui užsiaugins ir stiprią pagrindinę vyrų komandą, tada bus galima ieškoti ir privačių rėmėjų. Toks modelis užtikrintų ilgalaikių rezultatų siekimą, o ne dirbtinį komandos sukomplektavimą ir žaidimą tol, kol pakanka rėmėjų pinigų.

Futbolo federacija pasiruošusi investuoti į futbolo infrastruktūrą Šiauliuose. Kartu su Šiaulių miesto savivaldybe pradėta Kviečių g. 9 esančio stadiono rekonstrukcija. Šiemet parengiamiesiems darbams Savivaldybė skyrė 64,5 tūkst. eurų. 2017 metais LFF lėšomis planuojama pakloti dirbtinę dangą, įrengti apšvietimą, aptverti teritoriją, atlikti kitus reikalingus darbus. LFF šiam projektui yra numačiusi skirti iki 300 tūkst. eurų vertės paramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius