Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šilo“ vadovas apie pasitraukimą iš A lygos: „Buvo panaudotas sąmoningas žiniasklaidos puolimas“

Tai, apie ką buvo kalbama visą savaitę, penktadienį virto realybe – Kazlų Rūdos „Šilas“ nutarė trauktis iš A lygos. Jo vietą užims pernai iš lygos iškritęs „Kauno Žalgiris“.
Kazlų Rūdos „Šilas“
Kazlų Rūdos „Šilas“

„Prieš kelias minutes nusiunčiau raštą į futbolo federaciją su prašymu išregistruoti mus iš A lygos. Todėl tai jau yra oficialu, – portalui futbolo.tv penktadienio vakarą sakė "Šilo" klubo direktorius Audrius Raškauskas. – Liūdna, nes futbolą Kazlų Rūdoje puoselėjome 7 metus, o kažkas visa tai sugriovė per 5 dienas...“

Kazlų Rūdos komandą nugramzdino kaltinimai užsiėmus nelegaliomis lažybomis. Įtarimų sukėlė „Šilo“ draugiškos rungtynės Latvijoje su Rygos „Metta/LU“ klubu.

Vis tik „Šilas“ traukiasi ne tik dėl galimų lažybų – futbolo federacija klubui nepateikė jokių sankcijų ar nuobaudų. „Šilo“ vadovai tikina taip pasielgę, nes nuo klubo nusisuko rėmėjai.

A.Raškauskas įsitikinęs, kad prieš jo komandą buvo panaudotas sąmoningas žiniasklaidos puolimas, pasipylė neva užsakyti straipsniai, privertę trauktis rėmėjus. Kokie tai buvo straipsniai, „Šilo“ direktorius sukonkretinti nenorėjo. „Tiesiog norisi ramybės“, – atviravo jis.

Skandalingas rungtynes su „Metta/LU“ Kazlų Rūdos komanda pralaimėjo 1:3. Visi įvarčiai krito po 64 minutės. Lažybų rinką tirianti bendrovė „Sportradar“ teigė turinti informacijos, kad net rezultatui esant 0:0, buvo statomos didžiulės sumos už tai, kad rungtynėse bus pelnyta 3 ir daugiau įvarčių.

„Nors tose rungtynėse nebuvau, bet įrašą mačiau ir turiu savo versiją. Niekas nekreipia dėmesio, kad jos vyko 11 val. ryto. Mūsų komanda jau 5 val. autobusu pajudėjo į kelionę. Natūralu, kad atsiliepė nuovargis, treneris taip pat eksperimentavo sudėtimi. Žaidimo metu buvo atlikti 8 keitimai. Aišku, kad tai išderino žaidimą ir galėjo lemti žaidėjų klaidas. Įtarimai pareikšti ir vienam 17-mečiui mūsiškiui. O juk jis apskritai dar gali nesigaudyti vyrų futbole, suklysti natūraliai. Aš manau, kad visas šis skandalas yra išpūstas muilo burbulas“, – piktinosi A.Raškauskas.

Jo teigimu, pernai „Šilo“ klubo vizijoje žaidimas A lygoje nebuvo numatytas.

„Bet kadangi tapome I lygos nugalėtojais, nutarėme šiuo šansu pasinaudoti. Manėme, kad sulauksime didesnio savivaldybės dėmesio ir susitvarkysime stadiono veją. O išėjo štai kaip“, – karčią patirtį prisiminė klubo direktorius.

Pasak jo, kiekvienas „Šilo“ futbolininkas nuo šiandien laisvas pasirinkti, kur tęs karjerą.

„Susirinkime su komanda pranešiau, kad jie laisvi. Gaila jaunų žmonių, juk turi žaisti ir sportuoti toliau. Tikiuosi, kad iki sezono pradžios ras darbdavius“, – vylėsi pašnekovas.

Tai taip pat reiškia, kad „Šilo“ nebus ne tik A lygoje, bet ir I lygos pirmenybėse, nors iki jų pradžios dar mėnuo.

„Nespėtume susitvarkyti ir susirasti rėmėjų. Sakykite, ar po tokio skandalo ir puolimo labai norėtumėte remti “Šilą„? Tikriausiai ne. Taip ir verslininkai – visi nusisuko. Kas su Kazlų Rūdos futbolu bus toliau – pasakyti negaliu. Reikia palaukti kitos savaitės, nusiraminti, kad mintys susigulėtų“, – sakė A.Raškauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius