Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Silvio Broli: „Milan“ akademija Lietuvoje dirba pavyzdingai. Artimiausiu metu su vaikais nuolat dirbs italų treneriai

Prieš dvejus metus Lietuvoje lankęsis ir tuomet dar tik sutarties sąlygas dėl „Milan“ akademijos atstovybės atidarymo Lietuvoje derinęs klubo techninis direktorius Silvio Broli, dar kartą atvyko į Vilnių įvertinti pirmųjų nuveiktų darbų.
„Trakų“ prezidentas Ivanas Nevoina, Silvio Broli ir Edgaras Jankauskas
„Trakų“ prezidentas Ivanas Nevoina, Silvio Broli ir Edgaras Jankauskas / FKT.lt nuotr.

„Nuo to laiko pasikeitė absoliučiai viskas. Tada dar nežinojome, ar Lietuva apskritai pajėgi savo šalyje turėti „Milan“ akademiją – dabar mes matome puikiai dirbantį mechanizmą“, – stebėdamas jaunųjų milaniečių treniruotę, pasakojo S.Broli, kuris prieš keletą metų atidarė klubo filialus Japonijoje, Indonezijoje, Kuveite, Singapūre, Australijoje, Italijos sostinėje Romoje ir kitur.

„Steigiant akademiją, pirmieji metai visada būna sudėtingi. Tarkim, Singapūre, jau veikė „Manchester United“, Madrido „Real“ ir „Barcelona“ klubų akademijos. Atrodė, kad niša užpildyta, tačiau vos per dvejus metus „Milan“ marškinėlius vilkinčių vaikų buvo daugiau, nei anksčiau mano išvardintų klubų.

Paslaptis paprasta. Mes pasiūlėme ne tik savo metodiką, tačiau ir savo trenerius, kurie persikėlė gyventi į Singapūrą.

Netrukus šią patirtį žadame pritaikyti ir Lietuvoje. Norime, kad italų treneriai jus lankytų ne du kartus per metus, o čia gyventų ir treniruotų jaunimą ištisus metus“.

Kaip ir prieš dvejus metus, taip ir šįkart S.Broli išskyrė puikius jaunųjų lietuvių fizinius duomenis bei tinkamą futbolininkams koordinaciją.

„Lietuviai prieš Kuveito jaunuosius futbolininkus turi didelį privalumą – koordinaciją. Kuveite to dar reikia mokyti, o Lietuvoje – šį žingsnį galėjome praleisti“.

Beveik savaitę mūsų šalyje praleidęs garsiojo klubo atstovas spėjo apsilankyti ir atsakomajame LFF taurės pusfinalio susitikime tarp „Žalgirio“ ir „Trakų“.

„Trakų“ klubas yra mūsų akademijos piramidės viršūnė Lietuvoje, todėl aišku norėjosi, jog ši komanda, o ne „Žalgiris“ keliautų į finalą. Bet tai kol kas tik pradžia. Jei akademija ir toliau dirbs taip, kaip dirbo pirmaisiais metais, kitąkart stipresnis bus jau nebe „Žalgiris“, o „Trakų“ klubas.

Pirmaisiais metais jūs dirbote pavyzdingai. Iš ilgametės patirties galiu pasakyti, kad taip gerai darbą pradėjo tik australai“, – lietuvius gyrė S.Broli, priminęs, kad akademijos pagrindinis tikslas – išmokyti vaikus galvoti.

„Mes juk nežinome, kuo vaikai bus užaugę: ar futbolininkai, ar medikai. Tačiau mes žinome, kad galvoti reikia ir aikštėje, ir medicinoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius