-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalingos Lietuvos futbolo rinktinės rungtynės Grozne bus transliuojamos tiesiogiai

Dar net neįvykusios draugiškos futbolo varžybos Grozne tarp Lietuvos ir Rusijos rezervinių rinktinių šalyje sukėlė tikrą politinę audrą.
Treniruotės akimirkos
Treniruotės akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Seimo konservatoriai paragino Lietuvos futbolo federaciją (LFF) atšaukti lapkričio 12- ąją planuojamą išvyką į Čečėniją, mat įžvelgė politinius Maskvos siekius sukompromituoti ne tik mūsų sportininkus, bet ir valstybę.

Planus vykti į Grozną kritiškai įvertino ir Užsienio reikalų ministerija, kuri savo nusistatymą pagrindė šios valstybės nesaugumu.

LFF savo ruožtu viešai paprašė šalies valdžios atskirti politiką nuo sporto, kaip to reikalauja tarptautinės sporto organizacijos.

Į sportinio varžybų intereso palaikytojų gretas stojo sporto komentatorius Nerijus Kesminas.

„Kadangi politinės valdžios pozicijos konkrečiai išdėstytos nebuvo, šiuos raginimus nevykti į Čečėniją galėčiau pavadinti nebent politinių taškų rinkimu ar politiniu cirku“, – apie keliamas intrigas kalbėjo N.Kesminas.

Šalies antrajai rinktinei, kurios dauguma žaidėjų atstovauja A lygos klubams šios tarptautinės varžybos bus itin naudinga patirtis. Rusijos B rinktinėje žaidžia pajėgūs Rusijos futbolo čempionato žaidėjai.

„Pergalė tokiose varžybose nėra svarbiausia. Paprastai kontroliniuose mačuose treneriai išbando žaidėjus ir sprendžia kitus uždavinius“, – sakė populiarus sporto komentatorius, kuris komentuos ir šias futbolo varžybas Grozne.

Lietuvos futbolininkų žaidimui diriguos po nesėkmingo šalies futbolo rinktinės pasirodymo 2012 metų Europos čempionato atrankoje iš vyriausio rinktinės trenerio pareigų atsistatydinęs Raimondas Žutautas. Šis faktas taip pat kelia diskusijas.

Intrigomis apipintą mačą lapkričio 12 dieną 12 val. tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius