Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaudų slovėnų dūrį gavę Lietuvos futbolininkai – nusiminę, bet nepalaužti

Po pirmųjų 2018 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynių su Slovėnija (2:2) Lietuvos rinktinės žaidėjai kalbėjo apie apmaudą dėl neišnaudotos galimybės iškovoti pergalę.
Pasaulio čempionato atrankos startas: Lietuva – Slovėnija
Pasaulio čempionato atrankos startas: Lietuva – Slovėnija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pradėjome rungtynes kaip ir planavome. Norėjome spausti varžovus jų aikštės pusėje. Tas puikiai pavyko. Išėjo dvi geros kontratakos, įmušėme įvartį. Antrajame kėlinyje jiems nebuvo ką prarasti ir bandė mus spausti. Turėjome kelias progas. Būtume vieną įmušę, jiems būtų viskas. Gaila, kad praleidome du įvarčius.

Iš vienos pusės, esam patenkinti, kad galime kovoti su bet kuo, iš kitos pusės, nėra gerai, kad išleidome pergalę. Visi labai nusiminę, nes buvo atiduota labai daug jėgų. Reikia vieningai susėsti, pasikalbėti, ir pradėti viską iš naujo kitose rungtynėse.

Viename momente gynėjas man davė per šonkaulius, kažkas trakštelėjo. Pradėjo skaudėti. Antrame epizode bandžiau žaisti petys į petį, antrą kartą trakštelėjo dar stipriau. Dabar sunku kvėpuoti“, – po rungtynių sunkiai rinko žodžius komandos kapitonas Fiodoras Černychas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Fedoras Černychas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Fiodoras Černychas

Patikimai vartus gynęs ir ne kartą šiame mače savo komandą gelbėjęs vartininkas Ernestas Šetkus nenorėjo prarasti optimizmo:

„Rezultatas atrodo kaip ir geras, 2:2. Bet pagal tai kaip klostėsi rungtynės... Ilgą laiką pirmavome 2:0 ir su teisėjo švilpuku praleidome įvartį. Nuotaikos savotiškos – norėtųsi džiaugtis, bet liūdna.

Man pasirodė, kad pabaigoje varžovas bandė numesti kamuolį, tačiau kamuolys buvo šlapias. Kartais taip būna. Krito keistokas įvartis.

Iš anksto tikėjomės pilno stadiono, bet kai visą dieną lijo, galvojome, kad žiūrovai neateis. Tačiau buvo puikus palaikymas visas rungtynes. Noriu padėkoti, kad sirgaliai nepabijojo lietaus ir atėjo stadioną palaikyti. Tikiuosi, mes jų nenuvylėme. Parodėme, kad galime žaisti futbolą. Manau esame teisingame kelyje, toliau dirbsime ir sieksime geresnių rezultatų.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pasaulio čempionato atrankos startas: Lietuva – Slovėnija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pasaulio čempionato atrankos startas: Lietuva – Slovėnija

Jam antrino ir gynėjas Edvinas Girdvainis:

„Galbūt pritrūko jėgų. Atidavėme varžovams iniciatyvą. Tiek kovėmės, stengėmės. Taip išėjo, kad du taškus praradome mes. Tikrai labai gaila paskutinę sekundę praleisti tokį įvartį. Nuovargis ne pasiteisinimas, turime išlikti susikoncentravę iki pabaigos ir tokių įvarčių negalime praleisti.“

Antrą lietuvių įvartį įmušusio Vykinto Slivkos teigimu, šį kartą Fortūna buvo ne lietuvių pusėje.

„Sunku pasakyti, ko pritrūko, gal jėgų, gal sėkmės. Daug pozityvo žiūrint į ateitį, bet labai apmaudu šiandien. Įvartis išėjo instinktyviai, iš pradžių bandžiau ieškoti perdavimo, paskui nusprendžiau smūgiuoti, smūgiavau – pasisekė įmušti.

Treneris per pertrauką akcentavo, kad nesulįstume į vartus, bandytume kurti. Tas neblogai pavyko, turėjome progų, galėjome įmušti trečią įvartį ir varžovus pribaigti. Antrajame kėlinyje buvo gana sunku. Jautėsi pasiruošimo stoka. Žiūrovai įnešė mums energijos, buvo kaip dvyliktas žaidėjas“, – teigė saugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius