Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotai išsigando, kad Vladimiras Romanovas gali parduoti „Hearts“ futbolo klubą

Škotijos futbolo bendruomenė pastarosiomis savaitėmis sunerimo, kai Vladimiro Romanovo atstovas Sergejus Fedotovas užsiminė, kad ŪBIG gali persvarstyti savo planus dėl Edinburgo „Hearts“ futbolo klubo ateities ir klubas netgi gali būti parduotas.
Vladimiras Romanovas
Anksčiau škotų žiniasklaidoje karštai kritikuotas V.Romanovas sulaukia vis daugiau pagyrų / Aliaus Koroliovo nuotr.

Edinburgo dienraštis skelbia, kad biurokratinės miesto kliūtys trukdo atlikti „Tynecastle“ stadiono rekonstrukciją, o britų finansų kontrolės tarnybos atsisako išduoti licenciją „Ūkio bankui“ atidaryti filialą Edinburge, rašo Sportalas.com. Pasak dienraščio, toks škotų nenoras įsileisti V.Romanovą, gali priversti kaunietį parduoti klubą, kuris šiuo metu itin sėkmingai rungtyniauja Škotijos „Premier“ lygoje.

Pastaruoju metu visiškai pasikeitė škotų spaudos tonas V.Romanovo atžvilgiu ir daugeliu atveju žurnalistų kalbinti miesto futbolo bendruomenės atstovai negaili pagyrų kauniečiui. Dienraštis pažymi, kad bet kuris kitas užsienietis verslininkas, susidūręs su tokiomis kliūtimis, jau būtų viską metęs, tačiau V.Romanovas nepasiduoda.

Nors pradžioje daugelis kritikavo verslininką iš Lietuvos, dabar jau pripažįstama, kad klubas būtų išnykęs, jei ne V.Romanovas. Buvęs „Hearts“ klubo savininkas Leslie Deansas atvirai spaudoje pareiškė, kad daugelis žmonių turi trumpą atmintį, o jeigu V.Romanovas iš tiesų nuspręstų parduoti „Hearts“, klubui tai būtų tragedija.

L.Deanso teigimu, stadiono rekonstrukcijai trukdantys biurokratai nurodė absurdiškas priežastis. Pavojų neva kelia netoli stadiono esantys „North British Distillery“ chemikalų sandėliai.

„O kas buvo pastatytas pirmiau? Stadionas ar sandėlis?“ – klausia L.Deansas. Atsakymas yra stadionas.

Negana to, netoli chemikalų sandėlių neseniai buvo atidarytas 24 valandas per parą veikiantis prekybos centras, tačiau biurokratai leidžia jam veikti, nors pavojus iš chemikalų sandėlio taip pat gresia.

„Kur yra pavojingiau? Ar stadione, kur žmonės renkasi kartą per dvi savaites, ar ištisą parą dirbančiame prekybos centre?“ – dar vieną klausimą uždavė L.Deansas.

Buvusio „Hearts“ klubo savininko teigimu, nenoras išduoti licenciją „Ūkio bankui“, kuris veikia pagal Europos Sąjungos (ES) šalies įstatymus ir pagal ES taisykles, yra dar labiau keistas ir jis net nenorįs apie tai kalbėti.

L.Deanso manymu, jei V.Romanovas nuspręstų parduoti klubą, suinteresuotų pirkti galbūt ir atsirastų, tačiau Škotijos rinka yra nedidelė. Glazgo „Rangers“ pirkėjų ieško jau dvejus metus, tačiau nesėkmingai.

Komplimentų V.Romanovas pradėjo sulaukti ir dėl sėkmingos „Hearts“ komandos komplektacijos bei dėl klubo skolų sumažinimo. V.Romanovą pagyrė buvęs klubo puolėjas Scottas Crabbe, o spauda jau spėlioja ar trečią vietą Škotijos pirmenybėse šiuo metu užimanti „Hearts“ (26 tšk.) vienuolikė šiais metais sugebės įsiterpti tarp pirmaujančių „Rangers“ (37 tšk.) ir „Celtic“ (34 tšk.) klubų.

Anksčiau dėl V.Romanovo pasisakymų teisėjų atžvilgiu daug kritikos išlieję žurnalistai staiga pasikeitė ir dabar jau stebi ar Škotijos futbolo federacija (SFA) ryšis nubausti Glazgo „Celtic“ vadovą Johną Reidą už jo pasisakymus dėl vieno teisėjo skirto 11 metrų baudinio į „Celtic“ vartus. Rašoma, kad bus įdomu, kaip reaguos į J.Reido kritiką SFA, kuri V.Romanovą bausdavo už kiekvieną žodį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius