-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Škotų futbolo specialistai: Vladimiro Romanovo darbo metodai – gėdingi, bet jau nieko nestebinantys

Škotijos žiniasklaida mirga pranešimais dėl naujausio Edinburgo „Hearts“ savininko Vladimiro Romanovo sprendimo – vos prasidėjus sezonui atleisti ekipos vyr. trenerį Jimą Jefferiesą ir jo asistentą Billy Browną.
Vladimiras Romanovas
Vladimiras Romanovas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Oficialiai paskelbta, jog naujuoju Edinburgo „Hearts“ treneriu tapo Paulo Sergio. Portugalas praėjusį sezoną dirbo Lisabonos „Sporting“ klube. Poste Sergio pakeis atleistą Jimą Jefferiesą.

43 metų futbolo specialistas savo darbą prarado po to, kai iš UEFA Europos lygos jo vadovaujamą klubą eliminavo ne kas kitas, o Glazgo „Rangers“.

2005 metais Edinburgo „Hearts“ treniravusio George'o Burley nenustebino šis ekipos savininko Vladimiro Romanovo sprendimas žaibiškai išformuoti strategų štabą.

„Manęs jau niekas nenustebins futbole. Čia vyksta daugybė keistų dalykų, deja, jie kartais paliečia ir gerus trenerius. Gėda, tai kas nutiko su Jimu Jefferiesu ir Billy Brownu. Aš juos gerai pažįstu, Jimas yra visų gerbiamas specialistas. Tačiau nereikėtų gūžčioti pečiais, panašių įvykių atsitinka ir kituose klubuose.“

Buvęs „Hearts“ vadovas George'as Foulkesas taip pat išreiškė nusistebėjimą.

„Mane šokiravo šis sprendimas, ir tai, kokiu laiku jis buvo atliktas. Tačiau iš V.Romanovo reikia tikėtis sunkiai paaiškinamų dalykų. Galbūt jie ras ir paskirs tinkamą trenerį, taip užglaistydamas sirgalių pyktį, tačiau buvusių „Hearts“ trenerių istorijos tam nesuteikia daug vilties.“

„Jūs atleistas“ arba V.Romanovo aukų sąrašas:

Johnas Robertsonas (2004 m. lapkritis – 2005 m. gegužė)

Legendinis „Hearts“ puolėjas ekipai vadovavo laikotarpiu, kai kaunietis dar bandė įgyti kontrolinį akcijų paketą ir visiškai perimti klubo kontrolę.

George'as Burley (2005 m. birželis – 2005 m. spalis)

Buvęs „Ipswich“ treneris fantastiškai pradėjo sezoną – Edinburgo ekipa per 10 rungtynių iškovojo net 8 pergales ir visi prabilo apie kovą dėl čempionų titulo. Tačiau „dėl vidinių nesutarimų“ jis buvo atleistas.

Grahamas Rixas (2005 m. lapkritis – 2006 m. kovas)

Kol sirgaliai dar nebuvo atsigavę po puikiai ekipai vadovavusio G.Burley nukirtimo, jų laukė nauja staigmena – praeityje dėl lytinių santykių su 15-mete mergina nuteisto 12 mėnesių kalėti G.Rixo paskyrimas vyr. treneriu.

Valdas Ivanauskas (2006 m. kovas – 2007 m. vasaris)

Pirmasis specialistas iš už Jungtinės Karalystės ribų. Lietuviui pavyko nuvesti ekipą į Škotijos taurės nugalėtojų sostą ir užimti antrą vietą čempionate.

Eduardas Malofejevas (2007 m. vasaris – 2007 m. liepa)

Specialisto iš Rusijos darbo laikotarpis pažymėtas pergalių badu, taip pat vidiniais klubo skandalais su lyderiais Craigu Gordonu, Paulu Hartley ir Stevenu Pressley.

Anatolijus Korobočka (2007 m. liepa – 2008 m. sausis)

Kaip ir jo tėvynainis iš Rusijos, Korobočka į trenerio postą „nusileido“ iš sporto direktoriaus kėdės. Jau pirmose rungtynėse namie pralaimėjęs principiniams varžovams „Hibs“, sezono metu nieko gero taip ir nenuveikė. Darbą baigė po penkių pralaimėjimų iš eilės.

Stevie Frailas (2008 m. sausis – 2008 m. liepa)

Taip pat nesugebėjo rasti rakto į pergales ir „Hearts“ futbolo metus baigė tik lentelės viduryje.

Csaba Laszlo (2008 m. liepa – 2010 m. sausis)

Vengrui pavyko išvesti klubą iš nesėkmių ruožo ir Edinburgo ekipa finišavo trečia. Už nuopelnus lygos buvo apdovanotas „Metų trenerio“ titulu. Tačiau kitą sezoną spaudos konferencijose jis vis užsimindavo, kad klube jaučiasi nelaimingas. Vadovavęs „Hearts“ klubui net 18 mėnesių, jis pasiekė ilgiausiai ekipoje išsilaikiusio trenerio rekordą.

Jimas Jefferiesas ( 2010 m. sausis – 2011 m. rugpjūtis)

Škotijos čempionate pavyko užimti trečią vietą. Vasaros žaidėjų turguje nuveikti darbai atrodė, kad lems dar vienus sėkmingus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius