Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotų spauda: Vladimiro Romanovo „Hearts“ beveik visą laiką dirbo nuostolingai

Škotijos žiniasklaida svarsto apie Edinburgo „Hearts“ savininko Vladimiro Romanovo sprendimą parduoti klubą ir pasitraukti iš futbolo.
Marius Žaliūkas su komandos draugais
Marius Žaliūkas su komandos draugais / „Scanpix“ nuotr.

Anot spaudos, jau 2007 metais audito bendrovė įspėjo SPL lygos vadovus, kad „širdžių“ klubas dirba nuostolingai – daugiau išleisdavo pinigų algoms nei pajėgdavo surinkti už bilietus ar iš rėmėjų. Ir kiekvienais metais šios „žirklės“ didėjo, rašo efutbolas.lt

Vien atlyginimams 2007 metais „Hearts“ skyrė 10 mln. svarų sterlingų (apie 40 mln. litų), 2008 metais – 13 mln. (apie 53 mln. litų). Šiuo metu komandos skolos siekia apie 35 mln. svarų.

Klubas taip pat kentėjo nuo nesėkmingų investicijų į naujus futbolininkus – M.Beslija, rekordinis Edinburgo ekipos pirkinys, kainavo 750 tūkst. svarų sterlingų (apie 3 mln. litų), tačiau patyrė traumą ir žaidė epizodiškai. M.Pinilla ir L.Kingstonas gaudavo didelius atlyginimus, tačiau klausimas, ar jie to buvo verti. Už C.Nade buvo suplota 500 tūkst. svarų sterlingų (2 mln. litų), bet apčiuopiamos naudos vėl negauta. Situaciją gelbėjo tik pelningi ekipos senbuvių C.Gordono ir L.Wallace'o pardavimai – 10,5 mln. svarų sterlingų (apie 40 mln. litų).

Šiuo metu klubui priklauso net 53 futbolininkai, kurių dalis yra paskolinti kitoms komandoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius