Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinės „Žalgiris“ dar turi vilčių kovoti dėl aukso

Jau šiandien vakare gali paaiškėti Lietuvos futbolo A lygos čempionai. Kol kas realiausiu pretendentu į nugalėtojo vardą yra Panevėžio „Ekranas“, kuris vakare pradės rungtynes su „Šiaulių“ vienuolike. Teorinių vilčių dar neprarado ir Vilniaus „Žalgiris“, 1:0 nugalėjęs „Taurą“.
Šventės akimirka
„Žalgirio“ gerbėjai dar turi vilčių, kad komanda taps čempione / Alfredo Pliadžio nuotr.

Sostinės futbolininkų čempionato pabaigoje laukia nelengvas uždavinys – trijuose paskutiniuose turuose neprarasti nė taško. Tačiau net ir iškovoję tris pergales vilniečiai gali nepavyti gerokai nutolusio „Ekrano“, kuriam iki dar vieno triumfo A lygoje tereikia bent vienų lygiųjų.

Savo užduotį VMFD „žalgiris“ bent jau šiandien įvykdė. Vilniečių ekipa 1:0 įveikė Tauragės „Taurą“ ir dabar po 25 rungtynių turi 55 taškus. Šis laimėjimas, kurį lėmė 61–ą minutę Armino Vaskelos pelnytas įvartis, leido vilniečiams turnyro lentelėje aplenkti iki tol antroje vietoje buvusią Marijampolės „Sūduvą“. 

Kova dėl čempionų vardo – dar nebaigta. Bent jau iki šio vakaro dvikovos Panevėžyje. Jeigu „Ekranas“ pralaimėtų, intriga išliktų.  Panevėžiečių dar laukia dvikova su „Sūduva“ (lapkričio 7 dieną Marijampolėje), o vilniečiai kitą sekmadienį svečiuose išmėgins jėgas su „Šiauliais“, o lapkričio 14 dieną jų laukia labai svarbios rungtynės namuose su „Sūduva“. 

Jeigu intrigos kovoje dėl aukso nebeliktų, tai paskutinė dvikova, matyt, lems sidabro ir bronzos medalių likimą.

Kitose jau sužaistose šiandienos rungtynėse užfiksuotos lygiosios vienodu rezultatu 1:1. Taip sužaidė „Mažeikiai“ – „Atletas“ ir „Klaipėda“ – „Banga“. Šios lygiosios leido „Atletui“ „išlipti“ iš neigiamos taškų zonos – pelnytas taškas leido turnyro lentelės taškų skiltyje ekipai dabar turėti nulį. Bet „Atletas“ lieka paskutinėje, dešimtoje, vietoje. Mažeikiškiai žengia devinti. 

„Banga“ po šių rungtynių taškais pavijo penktoje vietoje esančią „Šiaulių“ vienuolikę, o „Klaipėda“ lieka aštuntoje vietoje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius