Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sporto mokyklas Vilniuje lanko tik apie 7 proc. moksleivių

Vilniaus sporto mokyklų statistikos duomenimis, 2011-ųjų metų pabaigoje jose sportavo apie 5 tūkst. moksleivių – tai sudaro vos 7 proc. visų bendrojo lavinimo mokyklose besimokančių vaikų. Šį šeštadienį „Siemens“ arenoje vyksiančio nemokamo renginio „Vilniaus sporto mugė“ metu mokyklinio amžiaus vaikams ir suaugusiesiems bus pristatytos Vilniaus sporto mokyklos, būreliai bei klubai. Čia vilniečiai galės iš arčiau susipažinti tiek su mūsų šalyje jau pamėgtomis sporto šakomis, tiek ir su žengiančiomis pirmuosius žingsnius.
Futbolas
Futbolas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Kol kas nėra aišku, kiek tiksliai Vilniaus mokyklas lankančių vaikų savarankiškai sportuoja, tačiau faktas, kad iš 64 tūkst. moksleivių sporto mokyklas lanko mažiau nei 5 tūkst., atspindi, jog mūsų vaikai nėra linkę užsiimti aktyvia fizine veikla, – sako VšĮ „Sveikas miestas“, organizuojančios sporto mugę, direktorius Mantas Paulauskas. – Tikėtina, jog iš dalies tai gali būti susiję su tuo, jog tiek vaikams, tiek suaugusiems trūksta informacijos apie sporto klubus bei mokyklas ir jų siūlomas veiklas. Todėl mūsų tikslas – suteikti vilniečiams tokią informaciją ir paskatinti pasirinkti jiems labiausiai tinkančią bei patinkančią sporto šaką“.

Sporto mugėje dalyvaus per 100 sporto mokyklų, klubų bei būrelių, šiuo metu veikiančių sostinėje: futbolo, regbio, teniso, golfo, jojimo, kovos menų, ekstremalaus sporto, šokių, sveikatingumo mankštų ir kitų sporto šakų. Mugėje taip pat dalyvaus neįgaliesiems skirti sporto klubai, kurie siūlo užsiimti tradiciniu Boccia (žaidimu, kurio metu paplūdimyje ant smėlio arba lauke ant žolės mėtomi kamuoliukai, bandant pasiekti taikinį), stalo tenisu, orientavimosi sportu, plaukimu, šachmatais, krosu, krepšiniu, golfu ir kita sportine veikla.

Net ir nieko bendra su sportu neturinčius žmones, o ypač jaunimą, turėtų sudominti sporto mugės pranešimų zona. Joje žinomi sportininkai, taip pat aktyvia fizine veikla užsiimantys žmonės, dalinsis savo patirtimi apie sportą, atsakinės į lankytojų klausimus. Pranešimus skaitys bėgimo, jėgos aitvarų, ledo ritulio, dviračių sporto atstovai, psichologė-mitybos specialistė Giedrė Gutautė Klimienė ir kt.

Šiais metais VšĮ „Sveikas miestas” miestui pristatė tokius fizinį aktyvumą skatinančius renginius kaip paplūdimio sporto šakų šventė prie Baltojo tilto, MTB Dviračių maratonų taurė 2012, „Vilnius Challenge 2012“, velomaratonas „Vilnius 2012“, IX-asis Vilniaus maratonas, Vilniaus sporto festivalis „Žydrūno Savicko taurei laimėti” ir kt.

Viešoji įstaiga „Sveikas miestas“ – Vilniaus miesto savivaldybės įkurta ne pelno siekianti viešoji įstaiga, veikianti kūno kultūros ir sporto srityse, organizuojanti ir kuruojanti didžiuosius sporto renginius, sveikatingumo užsiėmimus Vilniaus mieste, taip pat vystanti ir propaguojanti sveikos visuomenės idėją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius