Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Stringantys „Trakai“ jau penktą mačą sužaidė lygiosiomis

Vėl įmušę tik vieną įvartį A lygos vicečempionai „Trakai“ prarado dar porą taškų. Dvikovoje prieš „Stumbrą“ Kaune riteriai pirmavo po Dariaus Kazubovičiaus realizuoto baudinio, tačiau persvaros neišlaikė ir penktąsias rungtynes sezone sužaidė lygiosiomis – 1:1 (1:0).
Kauno „Stumbras“ – „Trakai“
Kauno „Stumbras“ – „Trakai“ / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Trakų futbolininkai lieka ketvirtoje vietoje, tuo tarpu dar vieną tašką į savo sąskaitą įsirašęs „Stumbras“ turnyro lentelėje pasivijo ir laimėtų tarpusavio rungtynių dėka aplenkė „Jonavą“.

Nuo pirmųjų minučių svečiai įsikūrė kauniečių aikštės pusėje. Pavojingai iš aštraus kampo į vartus mušė Maksimas Maksimovas, netrukus Alma Wakili vos nepakartojo I rato dvikovos įvarčio panašiu bandymu pataikydamas į skersinį.

Sužaidus ketvirtį valandos, kauniečiams pavyko uždirbti keletą kampinių. Vienas jų baigėsi pavojingu Levano Mačarašvilio smūgiu, kurį Ignas Plūkas šuoliu nukreipė už vartų.

VIDEO: A lyga: „Stumbras“ - „Trakai“ (įvarčiai)

Kėlinio viduryje žaidimas išsilygino. Alexandre’as Kore pamatė, kad „Trakų“ vartininkas paliko vartus, ir pabandė jį užklupti smūgiu kone iš aikštės vidurio, tačiau bandymas nebuvo tikslus, I.Plūkas kamuolį sugavo.

Rodrigo Josviakiui taip pat teko demonstruoti savo reakciją ir sugauti kamuolį, kai progą įvarčiui baudos aikštelės prieigose susikūrė M.Maksimovas.

Prieš pat pertrauką „Stumbro“ treneriams teko atlikti priverstinį keitimą, nes rungtynių tęsti nebegalėjo traumą patyręs Klaidas Janonis. Jį pakeitė Danielis Romanovskis. Tuo nemalonumai aikštės šeimininkams nesibaigė.

Paskutinę minutę į jų vartus buvo skirtas kiek kuriozinis baudinys, kai, gaudydamas kamuolį baudos aikštelės kampe ties galine linija, R.Josviakis link jo šoko kojomis į priekį ir nugriovė atskubėjusį Vaidotą Šilėną. Smūgiu nuo 11 m žymos „Trakus“ ramiai į priekį išvedė D.Kazubovičius.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Kauno „Stumbras“ – „Trakai“
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Kauno „Stumbras“ – „Trakai“

Antrą dvikovos pusę „Stumbras“ pradėjo aktyviai. Kampinio metu galva į vartus nepataikė Tomas Snapkauskas, gražiu akrobatiniu smūgiu per save mušė A.Kore.

Vos trijų minučių prireikė aikštėje pasirodžiusiam Mariui Papšiui išlyginti rezultatą. Po svečių klaidos aikštės viduryje D.Romanovskis atliko aštrų perdavimą į baudos aikštelę, o Kauno komandos naujokui beliko nukreipti kamuolį į vartus.

Po išlyginamojo įvarčio žaidimas vėl persikėlė į aikštės vidurį, ėmė daugėti kovos. Abiejų komandų futbolininkai nesaugojo vieni kitų, daugėjo pražangų, todėl aistras malšinti arbitrui teko rodant geltonas korteles.

„Trakai“ į aikštę metė Tadą Labuką, ėmė didesnėmis pajėgomis artėti prie varžovų vartų ir kurti progas, bet įvarčio nepasiekė. Pavojingai į vartus šovė M.Maksimovas. Vėliau po gaisro standartinės situacijos metu pro šalį smūgiavo D.Kazubovičius. R.Josviakiui šuoliu teko atremti T.Labuko tolimą bandymą pažeme. Po dar vieno šio puolėjo bandymo kamuolys atsitrenkė į virpstą.

„Stumbras“ laukė progų greitiems išpuoliams, tačiau visos jų atakos pasibaigdavo aikštės viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius