Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su vartininku puolėjo pozicijoje žaidusi „Dainava“ patyrė skaudžiausią sutriuškinimą – 0:12

Šeštadienį Klaipėdoje vyko Lietuvos futbolo A lygos rungtynės tarp Alytaus „Dainavos“ ir vietos „Atlanto“. Tiesa, šios rungtynės išsiskyrė iš įprastų futbolo mačų. Alytaus komanda žaidė be atsarginių, o aikštėje žaidė net du vartininkai, vienas iš jų – puolėjo pozicijoje. Alytiškai patyrė kol kas skaudžiausią pralaimėjimą šiame sezone – 0:12.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į uostamiestį atvyko tik vienuolika dzūkų, diskvalifikuotas dėl surinktų geltonų kortelių buvo pagrindinis gynėjas ir komandos kapitonas Nerijus Kavaliauskas, taip pat aikštėje nepasirodė rezultatyviausias žaidėjas Kęstutis Balčiūnas. Puolėjo pozicijoje žaidė pagrindinis komandos vartininkas Donatas Mikučionis.

Pirmąjį įvartį „Atlantas“ pelnė jau 2-ąją minutę, kai Evaldas Razulis iš arti aptaikė į virpstą, o pirmasis prie kamuolio suskubo Donatas Kazlauskas ir pasiuntė jį į vartus. Netrukus 6-ąją ir 7-ąją minutę E.Razulis pelnė du įvarčius ir atliko dublį.

Paskutinę pergalę prieš pusantro mėnesio iškovoję Konstantino Sarsanijos auklėtiniai ir toliau mušė įvarčius vieną po kito: 17-ąją minutę pasižymėjo Tadas Eliošius, 20-ąją – Marius Papšys, o 23-iąją – dublį atliko D.Kazlauskas.

VIDEO: Įvarčiai

Atlikę šešis tikslius smūgius per pusę kėlinio klaipėdiečiai kiek atleido vadeles. 25-ąją minutę D.Mikučionis pakovojo dėl kamuolio netoli aikštės vidurio ir atliko perdavimą Ryčiui Padegimui, kurio gana pavojingas tolimas smūgis prazvimbė šalia virpsto.

Kėlinio pabaigoje porą sykių patikimai sužaidė „Dainavos“ vartininkas Martynas Matijoška, tačiau 39-ąją minutę jis buvo bejėgis, kai po D.Kazlausko perdavimo į savo vartus kamuolį nukreipė alytiškis D.Kumeta.

Po pertraukos K.Sarsanija išleido į aikštę tris jaunus žaidėjus, kurie taip pat aktyviai įsiliejo į žaidimą. Po keitimo aikštėje pasirodęs Rokas Krušnauskas 52-ąją minutę pelnė aštuntąjį įvartį, o 61-ąją Dovydas Virkšas tiksliai pakėlė kampinį ir užtikrintai smūgiavęs E.Razulis atliko „hetriką“.

Netrukus 65-ąją minutę dublį atliko R.Krušnauskas, o 68-ąją „hetriką“ pavyko pasiekti ir D.Kazlauskui.

Per likusį rungtynių laiką „Atlantas“ turėjo kelias progas dar labiau padidinti rezultatą. Arti tikslo porą kartų buvo Maksimas Maksimovas, į virpstą pataikė E.Razulis, o R.Krušnauskas nesugebėjo perkelti M.Matijoškos, kuris smūgiuotą kamuolį nukreipė į kampinį.

Visgi, viena iš paskutinių šeimininkų atakų 89-ąją minutę baigėsi dvyliktuoju įvarčiu, jo autorius – Donatas Navikas. 

Po šių rungtynių Klaipėdos „Atlantas“ su 27 taškais išliko penktoje vietoje, o „Dainava“ ir toliau lieka paskutinė su trimis taškais. Alytaus komandos įvarčių santykis yra -104, devintoje vietoje esančių „Šiaulių“ – -1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius