-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sūduvos“ strategas Virginijus Liubšys: rezultatais nesame labai patenkinti, bet didesnių permainų komandoje nebus

Marijampolės „Sūduvą“ ir kitą sezoną treniruos patyręs futbolo specialistas Virginijus Liubšys. Su juo fksuduva.lt kalbėjo apie praėjusį sezoną ir ateities planus.
„Sūduvos“ treneris Virginjus Liubšys
„Sūduvos“ treneris Virginjus Liubšys / A.Burbos nuotr.

– „Sūduva“ sezoną baigė beveik prieš dvi savaites. Tad dabar jau galima kalbėti ramiai, be emocijų. Kaip vertinate komandos pasiektus rezultatus?

– Ne visai patenkintas rezultatais, nes prieš sezoną tikėjausi truputį daugiau. Tačiau A lygos čempionato pabaigoje komanda rungtyniavo kur kas geriau ir tai nuteikė optimistiškai. Jei iki pirmenybių pabaigos dar būtų likę 5-6 turai, turnyro lentelėje pakiltume aukščiau.

– Ar iš tiesų Panevėžio „Ekranas“ ir Vilniaus „Žalgiris“ buvo stipresnės, geriau sukomplektuotos komandos, kad „Sūduva“ liko už jų nugarų?

– Sunku vienareikšmiai atsakyti. Tačiau jei jos užėmė aukštesnę vietą, vadinasi, to nusipelnė. „Ekranas“ ir „Žalgiris“ kur kas mažiau už mus prarado taškų rungtyniaudamos su silpnesnėmis komandomis. Tai ir lėmė, kad mūsiškiai liko tik treti.

Sezoną suskirstyčiau į tris dalis. Jį pradėjome labai gerai. Daug lėmė perėjimas žaisti iš maniežo į aikštę. Tada mes netikėtai pralaimėjome Pakruojo „Kruojai“. Po šios nesėkmės atsirado psichologinė įtampa, į kiekvienas rungtynes vyrai eidavo kaip į lemiamas. Išbarstėme daug taškų ir nutolusius varžovus pavyti nebesugebėjome.

– Sezono viduryje Marijampolės komanda pateko į duobę. Ar tai susietumėte su tuo, kad tada ekipą paliko Mantas Samusiovas, Tomas Ražanauskas ir Nikolajus Mašitševas?

– Jie buvo ekipos lyderiai, todėl, kai šių futbolininkų neliko, pradžioje komandai buvo sunku. Mat nemažai žaidėjų į T.Ražanauską ir M.Samusiovą žiūrėjo kaip į lyderius, kuriuos sunku pakeisti. Kai kurie vyrai jautėsi tik antraeilių pareigų atlikėjai, todėl jiems nebuvo lengva persiorientuoti. Ir aš prisiimu atsakomybę, kad nesugebėjau vyrams įteigti, kad jie sugeba žaisti taip, kaip rungtyniavo „Sūduvą“ palikę žaidėjai. Tai, kad futbolininkai iš antraeilių atlikėjų nesugebėjo tapti lyderiais, mums kainavo daug taškų.

Kita vertus, kai kurias rungtynes pralaimėjome nepelnytai. Teisėjų klaidos atėmė iš mūsų taškų.

– Sezono pabaigoje jūsų auklėtiniai pradėjo demonstruoti gražesnį žaidimą, pasiekė geresnius rezultatus. Nuo kada jus komandos žaidimas tenkino?

– Nuo tada, kai svečiuose 2:0 nugalėjome Gargždų „Bangą“ (tai buvo rugsėjo 25 d. – aut. past.). Prieš tai vyrai gerai žaidė su „Kruoja“, bet neišnaudojo daugybės progų įvarčiui pasiekti ir turėjo tenkintis lygiosiomis. Per mačą su „Banga“ jau matėsi, kad komanda pajėgi daugiau padaryti nei iki tol nuveikė. Tada dingo ir kausčiausi įtampa. Gerai žaisti pradėjo Povilas Leimonas, Andrius Urbšys, Karolis Chvedukas, Nerijus Radžius, Povilas Lukšys, Ričardas Beniušis.

– Kurie futbolininkai visą sezoną žaidė stabiliausiai, sugebėjo išlaikyti gerą sportinę formą?

– Stabiliausiai iš visų žaidė vartininkas Povilas Valinčius. Taip pat stabiliai užtikrintai, ypač antrąją sezono dalį rungtyniavo N.Radžius. Jis tikras profesionalas, gerai pasirodydavo ir per varžybas, ir per treniruotes. Vertas pagyrimo K.Chvedukas, kuris rungtyniavo beveik be keitimų. Šauniai žaidė, ypač antroje čempionato pusėje, Vaidas Slavickas.

Ne visai patenkintas rezultatais, nes prieš sezoną tikėjausi truputį daugiau. Tačiau A lygos čempionato pabaigoje komanda rungtyniavo kur kas geriau ir tai nuteikė optimistiškai

Banguotai rungtyniavo Tadas Eliošius, nes jam teko daug žaisti ne tik „Sūduvoje“, bet ir Lietuvos U–21 rinktinėje. Atsiskleidė P.Leimonas, jis puikiai pasirodė. Sezono pabaigoje gerai žiūrėjosi puolėjų P.Lukšio ir R.Beniušio duetas. Kadangi buvo traumuotų futbolininkų, A.Urbšiui teko žaisti dešiniojo saugo pozicijoje ir jis su užduotimi puikiai susitvarkė.

– Ekipą dar nesibaigus sezonui paliko kinai Gu Binas, Wangas Yangas, su ukrainiečiu Sergejumi Koziuberda sutartis nepratęsta, o jo tautiečiai Sergejus Žigalovas ir Sergejus Loginovas priklauso kitiems klubams, „Sūduvai“ jie buvo tik išnuomoti. Tad šiuo metu komandoje neliko nė vieno legionieriaus?

– Šiuo metu „Sūduva“ legionierių neturi. Tačiau su S.Loginovu ir S.Žigalovu vyksta pokalbiai. Su S.Koziuberda atsisveikinta, nes jį pastaruoju metu persekiojo traumos, ukrainietis dažniau būdavo traumuotas nei sveikas.

– Norėtumėte, kad S.Loginovas ir S.Žigalovas liktų komandoje?

– Tikrai norėčiau, kad liktų S.Loginovas. Jis su N.Radžiumi gynybos grandyje sudarė puikų tandemą. 

– Galėtumėte teigti, kad „Sūduva“ po 2011 metų sezono išsaugojo pagrindinius žaidėjus?

– Drąsiai galiu taip tvirtinti, nes tie futbolininkai, kurie daug žaidė ir gerai užsirekomendavo, lieka komandoje. Klaustukas tik dėl vartininko Povilo Valinčiaus. Vis dėlto tikiuosi, kad ir jis liks „Sūduvoje“.

– Kurių futbolininkų, žaidusių šiemet, kitais metais ekipoje tikrai nebus?

– Tokių žaidėjų nėra daug. Nerungtyniaus jau minėti abu kinai Gu Binas, Wangas Yangas, ukrainietis Sergejus Koziuberda, Evaldas Grigaitis ir Armantas Vitkauskas.

– Kokią grandį „Sūduvai“ labiausiai reikėtų pastiprinti?

– Reikėtų krašto saugų ir žaidimo organizatoriaus. Jei komandoje liktų S.Loginovas, mums užtektų 3-4 naujokų.

– Ar jau esate numatęs konkrečius futbolininkus? Jie – lietuviai ar užsieniečiai?

– Esu numatęs, su jais vyksta pokalbiai. Tačiau aiškumo dar nėra, todėl pavardžių neminėsiu. Galiu pasakyti tik tiek, kad tarp pretendentų žaisti „Sūduvoje“ yra ir lietuvių, ir užsieniečių.

– Prieš atvykdamas dirbti į Suvalkijos ekipą su klubo vadovais planavote, kad 2012 metais „Sūduva“ turėtų kovoti dėl Lietuvos čempionų titulo. Šis tikslas išlieka?

– Tikslus iškels klubo prezidentas Vidmantas Murauskas. Aš manau, kad antri mano darbo metai „Sūduvoje“ turi būti sėkmingesni nei šie. Žinoma, rezultatai priklausys ir nuo to, kokią galutinę sudėtį turėsime. 

– Iki kada komanda atostogaus, kada pradėsite rengtis naujam sezonui?

– Pradėsime lengvai treniruotis tuoj po LFF sezono uždarymo. Susirinksime lapkričio 28 dieną ir maždaug dvi savaites nesunkiai sportuosime, gal išbandysime potencialius naujokus. Nuo gruodžio vidurio futbolininkai vėl ilsėsis, o rimčiau į darbus kibsime nuo kitų metų sausio 4 ar 5 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius