Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sumaištis Lietuvos futbole tęsiasi: Kauno klubui teismas uždraudė naudoti „Žalgirio“ pavadinimą

Istorinių šalies futbolo tradicijų tęsėjas Vilniaus ,,Žalgiris“ švenčia pergalę už aikštės ribų. Trečiadienį Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija uždraudė FK ,,Kauno Žalgiris“ iki teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos savo sportinėje, ūkinėje–komercinėje veikloje, susijusioje su futbolu, bet kokiu būdu ir forma naudoti žymenį Žalgiris.
Vilniaus ir Kauno klubai kryžiuoja ietis dėl istorinio „Žalgirio“ vardo
Vilniaus ir Kauno klubai kryžiuoja ietis dėl istorinio „Žalgirio“ vardo / 15min.lt koliažas

Draudimas apima ir šio žymens naudojimą futbolo komandos, juridinio asmens pavadinime, reklamoje, komercinėje dokumentacijoje, interneto tinklalapiuose, domenų pavadinimuose, taip pat bet kokį kitą naudojimą. Tai reiškia, jog iš Lietuvos futbolo pirmenybių komandos pavadinimas ,,Kauno Žalgiris“ išnyks jau netrukus.

Balandžio 20 dieną buvo panaikinta Vilniaus apygardos teismo 2016 m. sausio 28 d. nutartis netaikyti laikinųjų apsaugos priemonių. Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija trečiadienį patenkino ieškovo VšĮ futbolo klubo ,,Žalgiris“ prašymą.

Teisėjų kolegijos vertinimu, lyginamuosiuose juridinių asmenų pavadinimuose (VšĮ Futbolo klubas ,,Žalgiris“ ir VšĮ Futbolo klubas ,,Kauno Žalgiris“) reikšminis, stiprią skiriamąją funkciją turintis žodis yra Žalgiris, esantis abiejų juridinių asmenų pavadinimų tikrinėse dalyse (,,Žalgiris“ ir ,,Kauno Žalgiris“).

Įvertinusi šią aplinkybę, taip pat tai, kad bendrinės juridinių asmenų pavadinimų dalys (VšĮ futbolo klubas) sutampa, atsižvelgusi, kad minėti juridiniai asmenys veikia toje pačioje sporto šakoje, teisėjų kolegija nusprendė, kad ieškovas (Vilniaus ,,Žalgiris“) pagrindė aplinkybę, kad atsakovo (,,Kauno Žalgirio“) pavadinimas yra klaidinamai panašus į ieškovo pavadinimą.

Taip pat, kolegijos vertinimu, preliminariai įvertinus ieškinio reikalavimus, yra pakankamas pagrindas manyti, kad atsakovas, įregistravęs pavadinimą VšĮ Futbolo klubas ,,Kauno Žalgiris“, pažeidžia ir ieškovo, kaip prekių ženklo FK ,,Žalgiris“ savininko, išimtines teises.

Tai, kad atsakovas turi leidimą savo veikloje naudoti krepšinio klubui Kauno ,,Žalgiris“ priklausančius prekių ženklus, kuriuose yra žodis Žalgiris, savaime nereiškia, kad atsakovas nepažeidžia ieškovo, kaip prekių ženklo FK ,,Žalgiris“ savininko, išimtinių teisių.

Į Futbolo klubo ,,Kauno Žalgiris“ pažeidimus ir daromą žalą atsižvelgęs Lietuvos apeliacinis teismas užkirto kelią neteisėtiems veiksmams iki galutinio teismo sprendimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius