-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Suspenduota Bosnijos ir Hercegovinos futbolo federacija

FIFA ir UEFA sudavė rimtą smūgį Bosnijos ir Hercegovinos futbolui. Suspendavus šalies futbolo federaciją tarptautinėse varžybose negalės žaisti nei šalies futbolo klubai, nei rinktinė.
Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė nepriklausomos šalies istorijoje dar nė karto nėra žaidusi Europos ar pasaulio čempionatuose.
Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė nepriklausomos šalies istorijoje dar nė karto nėra žaidusi Europos ar pasaulio čempionatuose. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„FIFA ir UEFA labai apgailestauja, jog teko imtis tokių priemonių. Artimiausiu metu bus ieškoma būdų, kaip spręsti šią problemą ir sugrąžinti NFSBiH į futbolo šeimą“, – skelbiama penktadienį išplatintame FIFA ir UEFA pranešime.

Griežta bausmė buvo priimta iki numatyto termino pabaigos – šių metų kovo 31 dienos – neišsprendus Bosnijos ir Hercegovinos futbolo federacijos (NFSBiH) trivaldystės.

NFSBiH šiuo metu vadovauja trys prezidentai – bosnis, kroatas ir serbas. Taip yra dėl po 1992-95 metų karo šalyje įvykusio etninio pasidalijimo.

FIFA ir UEFA reikalavo išsirinkti vieną prezidentą, tačiau dėl nesutarimų ir baimės prarasti įtaką NFSBiH prezidentams susitarti nepavyko.

2012 m. Europos futbolo čempionato atrankos D grupėje ketvirtą vietą užimanti Bosnija ir Hercegovina (7 tšk.) artimiausias tarptautines rungtynes turi žaisti birželio 3 dieną su Rumunija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius