Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkios šį sezoną sužibėsiančios jaunosios futbolo žvaigždės

2013–2014 metų futbolo sezonas įsibėgėjo, o klubuose jau pradėjo kilti naujosios žvaigždės. Portalas Eurofootball.lt sudarė sąrašą, kuriame yra po vieną Vokietijos „Bundesliga“, Ispanijos „Primera“, Anglijos „Premier“, Italijos „Serie A“ bei Prancūzijos „Ligue 1“ lygų perspektyviausią futbolininką.
Neymaras
Neymaras / „Scanpix“ nuotr.

Julianas Draxleris (Vokietija, Gelzenkircheno „Schalke“, 20 metų)

„Schalke“ ekipos ateitis – būtent taip yra apibūdinamas Julianas Draxleris. Jau nuo 2011 metų pagrindinėje komandoje rungtyniaujantis futbolininkas yra vienas jos lyderių. Vos 20 metų saugas jau kviečiamas į Vokietijos rinktinę. Praėjusį sezoną J.Draxleris buvo tvirtas startinės sudėties žaidėjas, tačiau futbolo pasaulis apie vokietį sužinojo 2013 metų sausį, kuomet garsių klubu skautai pastebėjo futbolininko neeilinius sugebėjimus.

FUTBOLININKO ŽAIDIMO EPIZODAI

Šį sezoną jaunoji Gelzenkircheno ekipos žvaigždė jau spėjo sužaisti 15 rungtynių – penkias iš jų UEFA Čempionų lygoje, kurioje ir pelnė visus tris įvarčius. Beveik neabejojama, jog sėkmingas J.Draxlerio žaidimas šį sezoną jam atvertų duris į 2014 metų pasaulio čempionatą.

Julianas Draxleris
Julianas Draxleris

Neymaras (Ispanija, „Barcelona“, 21 metai)

Futbolo puošmena, Brazilijos rinktinės viltis, naujasis kamuolio burtininkais – taip galime pavadinti jaunąjį Neymarą, kuris gegužę persikėlė iš „Santos“ į Ispanijos grandę „Barceloną“. Futbolininkui tai pirmasis sezonas naujoje ekipoje, nors pradžia buvo nesėkminga, tačiau brazilas po truputi įsiliejo į katalonų žaidimą ir tapo pagrindinės sudėties žaidėjas.

FUTBOLININKO ŽAIDIMO EPIZODAI

„Primera“ čempionate Neymaras demonstruoja puikią sportinę formą. Per sužaistas devynias rungtynes jis pelnė tris įvarčius ir atliko šešis rezultatyvius perdavimus. Visai neseniai įvyko „El Clasico“ dvikova, kurioje buvo tikimasi išvysti sėkmingą Lionelio Messį žaidimą, tačiau 21 metų puolėjas įrodė savo gebėjimus – sykį pasižymėjo bei padėjo „Barcai“ iškovoti pergalę.

Neymaras
Neymaras

Romelu Lukaku (Anglija, Liverpulio „Everton“, 20 metų)

Belgijos rinktinės viltis arba „Naujasis Drogba“. Londono „Chelsea“ klubui priklausantis puolėjas, tačiau nuomos pagrindais šį sezoną Liverpulio „Everton“ ekipoje rungtyniaujantis puolėjas Romelu Lakaku. Futbolininkas praėjusį sezoną nerungtyniavo „mėlynųjų“ ekipoje, buvo paskolintas, tačiau šis sezonas kylančiai žvaigždei yra itin geras, o jo atstovaujama ekipa Anglijos „Premier“ lygoje žygiuoja šeštoje vietoje.

FUTBOLININKO ŽAIDIMO EPIZODAI

20-metis buvęs Briuselio „Anderlecht“ talentas Anglijoje per sužaistas penkias rungtynes pelnė tiek pat įvarčių. Kai kuriems Londono klubo sprendimas paskolinti R.Lukaku yra nesuprantamas, nes jis jau dabar galėjo tapti vienu komandos lyderiu. Belgo forma šį sezoną yra puiki ir neabejojama, kad jis gali varžytis dėl rezultatyviausio žaidėjo titulo vienoje stipriausių lygų Europoje.

Romelu Lukaku
Romelu Lukaku

Paulis Pogba (Italija, Turino „Juventus“, 20 metų)

Turino „Juventus“ klubo kylanti žvaigždė. Italijos čempionai saugą įsigijo kaip nereikalingą „Manchester United“ ekipai, kuri šiuo metu veikiausiai griaužia pirštus. Prie Antonio Conte vadovaujamos ekipos Paulis Pogba prisijungė 2012 metais. Šį sezoną Prancūzijos rinktinės narys žaidžia patikimai ir užtikrintai, o jo sugebėjimai neliko nepastebėti – saugas yra pagrindinis kandidatas tapti geriausiu Europoje žaidžiančiu futbolininku iki 21 metų.

FUTBOLININKO ŽAIDIMO EPIZODAI

Europos grandai praėjusią vasarą domėjosi galimybe įsigyti buvusį „Manchester United“ auklėtinį, tačiau ir „Juventus“ klubo ir pačio P.Pogba tai nedomino. Naujasis sezonas 20-mečiui prasidėjo itin gerai, jis Italijoje spėjo sužaisti 10 rungtynių, per kurias pasižymėjo du kartus. Prancūzas su dar keliais pasaulio futbolininkas yra laikomi perspektyviausi šioje planetoje. Šiame sezone „Juventus“ žaidėjas turi puikią progą įrodyti, kad ir kylanti futbolo žvaigždė.

Paulis Pogba
Paulis Pogba

Yannickas Ferreira-Carrasco (Prancūzija, „Monaco“, 20 metų)

Turbūt mažiausiai žinomas futbolininkas iš šio sąrašo, tačiau bent „Ligue 1“ statistiką sekantis žmogus turi puikiai žinoti Yannicką Ferreirą-Carrasco. „Monaco“ vasarą įsigijo nemažai gerai žinomų futbolininkų, tačiau šiam ekipos auklėtiniui vis tiek pavyksta žengti į aikštę. Jaunajam belgui šis sezonas pirmasis jo karjeroje, kuomet jis rungtyniauja aukščiausioje Prancūzijos lygoje ir, atrodo, kad jis labai sėkmingas.

FUTBOLININKO ŽAIDIMO EPIZODAI

Iš viso saugas sužaidė jau 11 rungtynių, o 10 kartų pasirodė nuo pat rungtynių pradžios. Y.Ferreira-Carrasco pelnė tris įvarčius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą. Futbolininkas Monako ekipoje kol kas neprilygsta puolėjui Radameliui Falcao, tačiau yra kylanti klubo žvaigždė, kuri sėkmingai žaidžia pagrindinėje sudėtyje. Belgijos vyrų rinktinėje saugas šanso dar negavo, tačiau puikus šio sezono žaidimas gali atverti duris į 2014 metų pasaulio čempionatą.

Yannickas Ferreira Carrasco
Yannickas Ferreira Carrasco

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius