-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Trakai“ žaidė šachmatais ir reiškė paramą Magnusui Carlsenui

Lietuvos futbolo vicečempionai „Trakai“ surengė šachmatų turnyrą, kuriuo metu išreiškė paramą šiuo metu Niujorke pasaulio čempiono titulą ginančiam norvegui Magnusui Calrsenui.
Deividas Čenauskis ir Viktorija Čmilytė
Deividas Čenauskis ir Viktorija Čmilytė / LŠF nuotr.

Po atkaklios kovos paaiškėjo, kad turnyre be pralaimėjimų žengė du žaidėjai – komandos gynėjas Arūnas Klimavičius ir treneris Sergejus Kovalecas, tad buvo nuspręsta sužaisti lemiamą tarpusavio partiją, kurioje triumfavo strategas.

Jėgas turnyre taip pat išmėgino Aleksandras Byčenokas, Tadas Labukas, Mantas Leonavičius, Jurijus Mamajevas, Oscaras, Donatas Šėgžda ir kinezeterapeutas Timofejus Šeremeta.

Šachmatus Trakų klubas pasirinko neatsitiktinai. Pasak komandos ir futbolo talentų akademijos „Milanas“ direktoriaus Virmanto Lemežio, šachmatai padeda žaidėjams tobulėti.

„Mums svarbu. kad žaidėjai tobulėtu ir fiziškai ir taktiškai. Šachmatai padeda ugdyti gebėjimą priimti tinkamus sprendimus, tiek aikštėje, tiek ir prie lentos. Taip pat žaidėjams labai svarbi koncentracija prieš ir per rungtynes – šachmatai tam yra puiki priemonė. Kitą sezoną tęsime šią veiklą ir norime, kad tai taptų treniruočių dalimi. Artimoje ateityje norime suteikti mūsų akademijos auklėtiniams galimybę žaisti šachmatais ir taip padėti jiems tobulėti visapusiškai.“

Turnyro dalyvius sveikino ir geriausia visų laikų Lietuvos šachmatininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, kuri neabejojo, jog šachmatai yra naudingi visų sporto šakų atstovams.

V.Čmilytės-Nielsen vyras Peteris Heine Nielsenas yra pasaulio čempiono vardą Niujorke šiuo metu ginančio Magnuso Carlseno treneris, todėl „ Trakai“ pagamino norvegui marškinėlius su jo vardu, taip išreikšdami jam palaikymą.

„Ačiū už tokią dovaną – Magnusui šiuo metu palaikymas yra kaip niekada reikalingas, – sakė V.Čmilyte-Nielsen. – Skambės keistai, bet jo mėgstamiausia sporto šaka yra ne šachmatai, o būtent futbolas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius