-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Turtuolių sutramdymas: „Manchester City“ sumokės 49 mln. svarų sterlingų ir Čempionų lygoje žais mažesnės sudėties

Penktadienį buvo paskelbta, kad „Manchester City“ klubas už finansinės drausmės pažeidimus sumokės labai brangiai. UEFA išpildė savo grasinimus ir skyrė klubui 49 mln. svarų sterlingų baudą ir sumažino Čempionų lygoje galinčių rungtyniauti futbolininkų skaičių iki 21-o.
"Manchester City" tapo Anglijos čempionu
"Manchester City" tapo Anglijos čempionu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Mančesterio klubas taip pat perėjimų lange galės išleisti ne daugiau nei 49 mln. svarų sterlingų naujiems žaidėjams, o visų klube žaidžiančių futbolininkų atlyginimai negali būti didesni nei buvo šį sezoną.

Prieš keletą metų UEFA įsteigė Klubų finansinės kontrolės tarybą, kuri rūpinasi, kad klubai, pirkdami naujus žaidėjus, neišleistų daugiau pinigų, nei uždirba. Klubai taip ne tik rizikuoja greitai bankrutuoti, bet ir gadina futbolo kaip žaidimo įvaizdį. Tokios komandos dažnai susilaukia kritikos, kad jas valdo tik pinigai. Būtent su tokiu požiūriu UEFA yra pasiryžusi kovoti.

„Manchester City“ ne pirmas klubas, kuris pateko į UEFA akiratį dėl finansinės drausmės pažeidimų. Dėl tų pačių problemų kenčia ir „Paris Saint Germain“. Abu klubai yra valdomi šeichų, kurie yra sudarę didesnius nei UEFA leidžia sandorius su remiamomis bendrovėmis.

Abu Dabio valdomas „Manchester City“ per metus gauna 40 mln. svarų sterlingų iš „Etihad“ oro linijų, o PSG turi 165 mln. svarų sterlingų vertės sutartį su Kataro turizmo agentūra. UEFA nusprendė, kad šis sandoris turėtų bent per pusę sumažėti, kad atitiktų reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius