-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

U-17 futbolo rinktinę stebėjęs Csaba Laszlo: „Įsižaidę su škotais kovėmės lygiai“

UEFA U-17 futbolo čempionato „Elitiniame“ atrankos etape debiutavusi Lietuvos jaunių rinktinė pirmose rungtynėse Škotijoje 0:1 nusileido šeimininkams. Vienintelį įvartį antrojo kėlinio viduryje pelnė Glazgo „Celtic“ gynėjas Stuartas Findlay.
C.Laszlo pažadėjo rinktinės žaidėjai turės dirbti, o ne maivytis su Lietuvos marškinėliais
Csaba Laszlo / T.Urbelionio/BFL nuotr.

Įžvelgė individualių talentų

Rungtynes stadione stebėjęs Lietuvos nacionalinės rinktinės treneris Csaba Laszlo pasakojo, kad mūsiškiai didžiąją dvikovos dalį nenusileido varžovams, rašo LFF.

„Pirmas 20-30 minučių vaikinai žaidė nervingai, galbūt reikėjo priprasti ir prie sąlygų. Žaisti pirmąsias rungtynes su šeimininkais visada sunku. Antrajame kėlinyje žaidėme daug geriau, sukūrėme dvi geras progas pasižymėti.  Tai gerai, nes rodo, kad turime rezervų. Škotai turėjo daugiau progų, bet apskritai komandų didelio lygių skirtumo nebuvo. Įvartis buvo tipiškai škotiškas – smūgis galva po perdavimo iš krašto“, – pasakojo Cs. Laszlo.

Pasak trenerio nors rezultato pasiekti nepavyko, jau dalyvavimas šiame etape yra pasiekimas Lietuvos U-17 rinktinei, o jis pats labiau atkreipė dėmesį į individualius pasirodymus: „Kalbėjausi su žmonėmis stadione ir jiems patiko tai, kokį progresą padarė lietuviai. Komanda pasiekė šį etapą, žaidžia su pajėgiais varžovais ir jai tai bus gera patirtis. Džiaugiuosi, kad mačiau kelis talentingus žaidėjus. Tai labai gerai, nes jie ateityje papildys vyresnio amžiaus rinktines.“

Įvartis antrajame kėlinyje

V.Knyzelio/LFF.lt nuotr./Lietuvos U-17 (1995 m. gimimo) rinktinė
Lietuvos U-17 (1995 m. gimimo) rinktinė

Daugiausiai iš Škotijos „Premier“ lygos klubų žaidėjų sudaryta šeimininkų komanda pirmajame kėlinyje buvo aktyvesnė, tačiau pirmajame kėlinyje sugebėjo tik kartą pataikyti į vartų plotą.  Vartininką Marių Suvaizdį patikrino pavojingasis Londono „Chelsea“ klubo puolėjas Islamas Feruzas. Lietuvių gretose pavojingas buvo Deimanto Petravičiaus baudos smūgis, kurį atrėmė „Liverpool“ klubo vartininkas Ryanas Crumpas.

Antrojo kėlinio pradžioje progą turėjo Tadas Lekeckas, tačiau jam nepavyko pergudrauti vartininko. 54 min. lietuvių štabui teko atlikti priverstinį keitimą  – traumą patyrė gynėjas Edvinas Dambrauskas.

Lemtingas buvo antrojo kėlinio vidurys. 62 min. po Skirmanto Rakausko atakos varžovų vartininkas apsigynė, o prabėgus trims minutėms po perdavimo iš krašto gynėjas S.Findlay iššoko aukščiau už lietuvius ir galva pasiuntė kamuolį į vartus. Per likusias penkiolika minučių lietuviai bandė spausti varžovus, uždirbo keletą baudos smūgių ir kampinių, tačiau pasižymėti nepavyko.

Kitose grupės rungtynėse Danija ir Islandija sužaidė lygiosiomis 2:2. Ketvirtadienį lietuviai susitiks su Danijos ekipa.

Mūsiškiams greičiausiai negalės padėti abu vidurio gynėjai – traumą gavęs E.Dambrauskas ir antrą įspėjimą čempionate gavęs komandos kapitonas Julius Aleksandravičius.

Rungtynių statistika

U-17 Škotija – U-17  Lietuva 1:0
Teisėjas – Johnny Casanova (San Marinas)
Ero „Sommerset Park“ stadionas
Įvartis: 65 min. Stuartas Findlay (Škotija)
Įspėti: 78 min. Stuartas Findlay (Škotija); 66 min. Julius Aleksandravičius (Lietuva)

Lietuva: Marius Suvaizdis, Julius Aleksandravičius, Edvinas Dambrauskas (54 min. Aivaras Meškinis), Lukas Pangonis, Justas Raziūnas, Erikas Skripkinas (70 min. Vykintas Slivka), Skirmantas Rakauskas (41 min. Tadas Lekeckas), Gabrielius Judickas, Deimantas Petravičius, Simonas Stankevičius. Atsarginiai: Edgaras Jonaitis, Kevinas Pavlijus, Rolandas Baravykas, Darius Kazubovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius