-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos paskutiniojo grupių etapo aistros: ar žengs „Juventus“ į kitą etapą?

Antradienio vakarą UEFA Čempionų lygoje įvyks 6-asis turas, kuriame bus sužaistos paskutinės bei lemiamos grupių etapo rungtynės. Šiandien A–D grupių komandos sieks užsitikrinti kelialapį į aštuntfinalį. Iš viso Europos stadionuose vyks aštuonerios rungtynės.
Arturo Vidalis
Arturo Vidalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.


„Kobenhavn“ – Madrido „Real“

Pirmasis šių ekipų susitikimas baigėsi lengva Carlo Ancelotti auklėtinių pergale. „Santiago Bernabeu“ stadione „karališkasis“ klubas pelnė keturis įvarčius, po du kartus pasižymėjo Angelis Di Maria bei Cristiano Ronaldo. Vis dėlto Danijos čempionai šį kartą žais savo tvirtovėje, o pergalė – gyvybiškai svarbi.

B grupėje kol kas situacija aiški yra tik dėl pirmosios vietos nugalėtojo. „Real“ su 13 taškų užsitikrino kelialapį į aštuntfinalį bei pirmąją vietą. Tuo tarpu kova dėl antrojo kelialapio vis dar vyksta. Geresnėje padėtyje yra Turino „Juventus“ ekipa, kuri dviem taškais lenkia „Kobenhavn“ futbolininkus. Danams artėjančiame mače reikia laimėti ir laukti „Serie A“ čempionų nesėkmės.

„Real“ futblininkai
„Real“ futbolininkai 

„Manchester United“ – Donecko „Šachtar“

Donecke pirmoji akistata pasibaigė taikiai – 1:1. Įvarčius tada pelnė Danny Welbeckas („Manchester United“) ir Taisonas („Šachtar“). Antradienio susitikimas ypač svarbus yra „Šachtar“ futbolininkams, kurie vis dar nėra užsitikrinę kelialapio į kitą etapą.

„Raudonieji velniai“ jau turi kelialapį į kitą etapą, tačiau dėl pirmosios vietos dar reikia pakovoti, taigi pergalė jiems taip pat yra svarbi. Antroje vietoje žygiuoja Donecko ekipa savo sąskaitoje turinti 8 taškus ir minimaliu skirtumu lenkianti Lėverkuzeno „Bayer“. Jei pastaroji įveiktų San Sebastiano „Real Sociedad“ klubą, o „Šachtar“ kluptelėtų, tada būtent „Bayer“ keliautų į kitą etapą.

Robinas van Persie
Robinas van Persie

Miuncheno „Bayern“ – „Manchester City“

Praėjusio sezono Čempionų lygos nugalėtojai pirmajame mače su „Manchester City“ šventė įtikinamą pergalę rezultatu 3:1. Nugalėtojų gretose pergalingus įvarčius pelnė Franckas Ribery, Thomas Mulleris bei Arjenas Robbenas, o paguodos įvartį „miestiečių“ komandai pelnė Alvaro Negredo.

Abu klubai jau užsitikrino vietą aštunfinalyje, tačiau pirmosios vietos nugalėtojas dar neaiškus. Manuelio Pellegrini auklėtiniai savo sąskaitoje turi 12 taškų. Pergalės prieš bavarus atveju Anglijos vicečempionai susilygintų su „Bayern“, o tokiu atveju pirmosios vietos nugalėtojas paaiškėtų įvarčių santykiu. D grupės autsaideriai Maskvos CSKA ir Pilzeno „Viktoria“ kovos dėl trečios vietos ir kelialapio į Europos lygą.

 „Bayern“
„Bayern“

Stambulo „Galatasaray“ – Turino „Juventus“

Pirmosios rungtynės tarp Italijos ir Turkijos čempionų pasibaigė rezultatyviomis lygiosiomis. Šiame susitikime „Galatasaray“ komandoje pasižymėjo Didier Drogba ir Umutas Bulutas, o „Juventus“ ekipoje – Arturo Vidalis (11m. baudinys) bei Fabio Quagliarella. Stambule italų vienuolikei turėtų būti karšta, nes pergalė yra svarbi abiems komandoms, nors blogesnėje situacijoje išlieka Roberto Mancini auklėtiniai.

Minėtoje B grupėje – lyderis aiškus, tačiau dėl antrosios vietos gali pakovoti ir „Juventus“ (6 tšk.), ir „Galatasaray“ (4 tšk.), ir „Kobenhavn“ (4 tšk.). Antonio Conte kariaunai reikia nepralaimėti Turkijoje ir laukti teigiamo „Real“ rezultato Danijoje. Stambulo ekipai šiame susitikime trys taškai yra gyvybiškai svarbūs, o iškovojus pergalę prieš „Juventus“ taip pat reiktų sulaukti Madrido komandos lygiųjų arba pergalės.

Arturo Vidalis
Arturo Vidalis

Kiti susitikimai:

Lisabonos „Benfica“ – Paryžiaus „Saint-Germain“

Pirėjo „Olympiakos“ – Briuselio „Anderlecht“

Pilzeno „Viktoria“ – Maskvos CSKA

San Sebastiano „Real Sociedad“ – Lėverkuzeno „Bayer“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius