-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

UEFA Čempionų lygos apžvalga: gerų pažįstamų susitikimas Prancūzijoje

Jose Mourinho savo pirmąjį Europinį mačą kaip Londono „Chelsea“ treneris žaidė su „Paris Saint Germain“ klubu. Trečiadienį vakare portugalas bandys pakartoti 10 metų senumo rezultatą.
Ezequielis Lavezzi
„Paris Saint Germain“ / „Scanpix“ nuotr.

2004-ųjų rugsėjį J.Mourinho treniruojamas Anglijos klubas UEFA Čempionų lygos grupių etape „Parc des Princes“ stadione 3:0 sutriuškino varžovus, o po dviejų mėnesių namų arenoje sužaidė lygiosiomis 0:0. Tiesa, pažiūrėjus į Prancūzijos klubo dabartinį pajėgumą šįkart būtų naivu tikėtis lengvos svečių iš Londono pergalės.

Laurent'o Blanc'o treniruojama ekipa vietiniame čempionate turi saugų 13 taškų pranašumą prieš antroje vietoje žengiantį „Monaco“, tad visą dėmesį šiuo metu skiria Čempionų lygai. Nepaisant kai kurių lyderių pasaugojimo vienose ar kitose rungtynėse, Paryžiaus futbolininkai laimėjo 9 pastarąisas rungtynes visuose turnyruose, todėl pasitikėjimo jiems netrūks.

Maža to, per paskutines 38 dvikovas namų stadione PSG pralaimėjo tik sykį, o klubo puolimo grandyje yra vieni geriausių pasaulio atakuojančių žaidėjų - Zlatanas Ibrahimovičius ir Edinsonas Cavani.

Jau pernykštis Paryžiaus komandos žygis Europoje futbolo specialistų buvo įvertintas geru pažymiu – Ispanijos čempionei „Barcelona“ ekipai nusileista tik dėl svečiuose mažiau įmuštų įvarčių. Šiame sezone PSG užtikrintai laimėjo grupės etapą, o aštunfinalyje be problemų sudorojo Lėverkuzeno „Bayer“.

Tuo metu „Chelsea“ pastaruoju metu šiek tiek banguoja. Po pralaimėjimų Birmingemo „Aston Villa“ ir Londono „Crystal Palace“ klubams J.Mourinho nurašė savo komandos šansus laimėti Anglijos „Premier“ lygą. Tačiau toks pasakymas gali būti vertinamas kaip triukas, nes nuo lyderio „Liverpool“ atsiliekama tik 2 taškais.

Čempionų lygoje „mėlynieji“ laimėjo savo grupės varžybas, o aštunfinalyje po sėkmingai sužaistos atsakomosios dvikovos bendru rezultatu 3:1 įveikė Stambulo „Galatasaray“. Pastarajame rungtyniavo J.Mourinho geri pažįstami Didier Drogba ir Wesley Sneijderis. Šįkart portugalui teks susikauti su kitais buvusiais auklėtiniais: Z.Ibrahimovičiumi, Maxwellu ir Thiago Motta.

J.Mourinho siekia tapti pirmuoju treneriu, laimėjusiu Čempionų lygą su trijų skirtingų šalių klubais. Tačiau tam reikės peržengti ambicingo Paryžiaus klubo barjerą.

Tai padaryti gali apsunkinti traumos, kamuojančios svarbius Londono ekipos žaidėjus. Neaišku, ar bus registruotas gynėjas Ashley Cole’as, taip pat vargu ar pagyti spės gerą formą pastaruoju metu demonstravęs puolėjas Samuelis Eto’o. Saugas Marco Van Ginkelis yra ilgam iškritęs iš rikiuotės ir trečiadienį tikrai nežais.

L.Blanc'o problemos mažesnės. Vieninteliai dėl skirtingų negalavimų nerimo keliantys žaidėjai yra Gregory van der Wielis ir Jeremy Menezas.

Kas laimės dvikovą tarp Jose Mourinho treniruojamos „Chelsea“ ekipos ir buvusių stratego žaidėjų į priekį vedamo „PSG“, pamatysime trečiadienį vakare 21 valandą 45 minutės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius