-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

UEFA Čempionų lygos atranka: „Ekranas“ išsaugojo tuščius vartus

Lietuvos futbolo čempionai Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai sulaukė sunkiausio egzamino šį sezoną. UEFA Čempionų lygos trečiojo etapo rungtynėse namuose panevėžiečiai susitiko su geriausia Baltarusijos ekipa „Bate“. Pilnutėliame „Aukštaitijos“ stadione susirinkę žiūrovai įvarčių neišvydo – mačas baigėsi nulinėmis lygiosiomis 0:0.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / BFL nuotr.

Drausmė ir šaltakraujiškumas. Tokios žaidimo savybės leido „Ekrano“ futbolininkams susitikimą užbaigti naudingu, nors ir ne idealiu rezultatu.

Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių, o žaidimas buvo lygus. Nė viena komanda neprimetė varžovams savo žaidimo stiliaus, nors kamuolį kiek dažniau kontroliavo baltarusiai.

Antrojo kėlinio pradžioje už pražangą raudona kortele buvo nubaustas ekranietis Marko Andjelkovičius ir “Ekranas” liko dešimtyje. Atsilaikyti pavyko. Svečiai surengė kelias pavojingas atakas, o 87-ąją minutę kamuolys sudrebino virpstą. Panevėžiečiai išsaugojo tuščius vartus ir turės visas galimybes savo rankose atsakomosiose rungtynėse Baltarusijoje. Jos už savaitės, rugpjūčio 2-ą dieną bus žaidžiamos Baltarusijoje.

„Ekranas“ pirmą kartą klubo istorijoje pateko į priešpaskutinį turnyro etapą. Čempionų lygos atrankos turnyrą Lietuvos klubas pradėjo nuo antrojo etapo, kuriame dussyk įveikė Maltos „Valletta“ klubą.

Poros nugalėtojas pateks į paskutinį – ketvirtąjį – atrankos etapą. Jį įveikusios ekipos iškops į pagrindines Čempionų lygos grupių varžybas, pralaimėjusios į pagrindinį Europos lygos turnyrą.

Jei Panevėžio „Ekranas“ pralaimės „Bate“ ekipai – lietuviai kausis dėl pozicijos pagrindinėse Europos lygos varžybose.

Tiek Čempionų lygos, tiek Europos lygos paskutinių atrankos etapų burtai rugpjūčio 5 dieną bus traukiami UEFA būstinėje Nione.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius