Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA Europos lyga: atsinaujinęs „Tauras“ sieks pasinaudoti olandų spragomis gynyboje

UEFA Europos lygoje antrajame atrankos etape Tauragės „Tauro“ laukia išbandymas su gilias tradicijas turinčiu klubu iš Olandijos – „ADO Den Haag“. Pirmosios rungtynės – jau šį ketvirtadienį Kaune.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka. / BFL/Laimučio Brundzos nuotr.
Temos: 2 UEFA Futbolas

Olandų klubas yra įkurtas 1905 metais ir du kartus tapo šalies čempionu, tiesa dar praėjusio amžiaus penktame dešimtmetyje. Pernai Olandijos čempionate Hagos vienuolikė užėmė septintą vietą, tačiau laimėjo keturių komandų atkrintamąsias varžybas dėl kelialapio į Europos lygą. 

Į Senojo žemyno turnyrus „ADO Den Haag“ grįžta po 24 metų pertraukos. Tokia proga savo komandą Lietuvoje ruošiasi palaikyti net apie tūkstantis ištikimiausių komandos aistruolių.  Manoma, kad prie jų prisijungs ir šimtai Varšuvos „Legia“ gerbėjų, kuriuos su olandais sieja seni draugystės ryšiai.

„Den Haag“ ekipos pagrindą sudaro žaidėjai iš Olandijos, tačiau taip pat yra legionierių iš Belgijos, Slovakijos ir keli dvigubą pilietybę turintys futbolininkai. Vieną olandą savo gretose turi ir „Tauras“ – ekipai atstovauja žymiojo AC „Milan“ saugo Clarence'o Seedorfo sūnėnas Regilio.

Būsimus varžovus analizavęs „Tauro“ treneris Gediminas Jarmalavičius teigė, kad  olandų komandoje per vasarą įvyko nemažai pasikeitimų, todėl spręsti apie oponentą nelengva.

Kaip ir kiekvienam studentui, mums dar trūksta kelių naktų, tačiau esame neblogos formos „Vis tik tikiuosi, kad komandos braižas iš esmės nesikeis. Praėjusiame sezone „ADO Den Haag“ paliko labai gerą įspūdį. Ši ekipa žaidžia atakuojantį futbolą su trimis žaidėjais smaigalyje. Bandysime pasinaudoti tuo, kad jie palieka spragų gynyboje. Tai tikrai galingas varžovas, bet stengsimės kautis ir parodyti ką galime“, – LFF.lt sakė treneris.

Šį sezoną A lygoje „Tauras“ rungtyniavo ne itin sėkmingai ir įpusėjus sezonui užima devintąją vietą. Vis tik artėjant kovoms Europos lygoje tauragiškių gretas sustiprino penki žaidėjai – į komandą po pertraukos sugrįžo gynėjas Tomas Sirevičius, saugas Andrius Gedgaudas ir Linas Savastas, legionieriai saugas iš Portugalijos Miguelis Oliveira Soaresas ir serbų kilmės prancūzas Goranas Jerkovičius. Po ligos į rikiuotę grįžo ir saugas Orestas Buitkus, tačiau rungtyniauti greičiausiai negalės kitas saugas Vitalijus Rečickis.

„Kaip ir kiekvienam studentui, mums dar trūksta kelių naktų, tačiau esame neblogos formos. Naujokai tikrai sustiprins ekipą, nors sunku tikėtis, kad jie iš karto sužibės. Portugalui pirmiausia reikia apsiprasti Lietuvoje, o visiems kitiems – susižaisti su komandos draugais“, – teigė G.Jarmalavičius.

Rungtynės vyks Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione, nes Tauragėje dar vyksta stadiono rekonstrukcija. Dvikovos pradžia – ketvirtadienį, 19 val., rungtynes tiesiogiai transliuos LTV2.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius