Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA grasina boikotuoti pasaulio futbolo čempionatą Rusijoje ir rengti atskirą turnyrą

Penktadienį penktajai kadencijai FIFA prezidentu buvo perrinktas šveicaras Seppas Blatteris. Šiuo sprendimu liko nepatenkintos Europos šalys (UEFA), kurios balsavo už iš rinkimų pasitraukusį Ali bin al-Husseiną.
Seppas Blatteris ir Michelis Platini
Seppas Blatteris ir Michelis Platini / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmajame balsavimo ture Seppas Blatteris surinko 133 balsus, Ali bin al-Husseinas – 73. Trys balsavimo biuleteniai buvo sugadinti.

Nei vienam kandidatui nesurinkus dviejų trečdalių balsų, buvo laukiama antrojo balsavimo turo, tačiau jam neprasidėjus, princas Ali padėkojo už palaikymą ir pasitraukė iš rinkimų.

Situacija yra kur kas dramatiškesnė negu galima įsivaizduoti. 

Po tokios rinkimų baigties Nyderlandų futbolo federacijos prezidentas Yngve Hallenas savo šalies žiniasklaidai tikino, kad UEFA imsis veiksmų prieš FIFA.

Vienas iš būdų būtų boikotuoti pasaulio futbolo čempionatą, kuris vyks Rusijoje ir rengti alternatyvų turnyrą, kuriame varžytųsi stipriausios Europos rinktinės ir svečiai iš kitų žemynų.

„Situacija yra kur kas dramatiškesnė negu galima įsivaizduoti. Šie rinkimai turės pasekmes UEFA ir FIFA santykiams. Galima tikėtis, kad ir kitos šalys paseks UEFA pavyzdžiu“, – kalbėjo Y.Hallenas.

UEFA prezidentas Michelis Platini prieš rinkimus teigė, kad UEFA šalys balsuos už S.Blatterio konkurentą, kuriam rinkimuose užteko Azijos ir Afrikos regionų palaikymo.

UEFA surengs pasitarimą birželio 6 dieną Berlyne, kur vyks Čempionų lygos finalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius