Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 02 /16:40

UEFA ir FIFA atstovai atvyko į Vilnių gesinti įsiplieskusio šalies futbolo laužo

Antradienio vėlyvą popietę į Lietuvą atvykę Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) pareigūnai bandys „užpudruoti“ Lietuvos futbolo žaizdas, kurios atsivėrė po to, kai naujuoju LFF įstatų paketu mosuoti pradėjęs Edvinas Eimontas iš pradžių pasitraukė, o vėliau sugrįžo į prezidento postą.
Lietuvos futbole – karo padėtis
Lietuvos futbole – karo padėtis

15min turimomis žiniomis, į Vilnių UEFA pareigūnai atvyko turėdami du pagrindinius tikslus: patikrinti LFF buhalteriją bei įvertinti naujuosius LFF įstatus.

Vilniuje šiuo metu lankosi UEFA vyriausiasis priežiūros skyriaus vadybininkas Pablo Rodriguezas, FIFA asociacijų skyriaus narys Nodaras Akhalkatsis bei UEFA nacionalinių asociacijų vystymo vadovas Thierry Favre.

Antradienio vakarą jie susitiks su skirtingose barikadų pusėse atsidūrusiais dabartiniu prezidentu E.Eimontu bei generalinio direktoriaus pareigas einančiu Nerijumi Dunausku.

Trečiadienio popietę svečiai sės prie stalo ir su naują LFF įstatų projektą parengusia Lietuvos futbolo forumo inicijuota darbo grupe.

LFF atstovai 15min patikino, kad UEFA atstovai komentarų dėl susiklosčiusios situacijos Lietuvos futbole nedalys.

Priminsime, kad sumaištis šalies futbole kilo balandžio 11-ąją, kai Marijampolėje vykusio LFF Vykdomojo komiteto posėdžio metu E.Eimontas pranešė pasitraukiantis iš užimamų pareigų.

Vėliau federacijos vadovas savo sprendimą motyvavo tuo, jog buvo spaudžiamas ir šantažuojamas kitų Vykdomojo komiteto narių.

Valdo Knyzelio/LFF nuotr./Vidmantas Butkevičius
Valdo Knyzelio/LFF nuotr./Vidmantas Butkevičius

Vos tik E.Eimontui prabilus, LFF pirmasis viceprezidentas Vidmantas Butkevičius išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog balandžio 10-ąją dieną neįvardyti trys Vykdomojo komiteto nariai buvo susitikę su dabartiniu LFF vadovu.

„Per susitikimą buvo pateikta informacija ir argumentai dėl su prezidento įgaliojimais bei etika nesuderinamos veiklos“, – rašoma V.Butkevičiaus pasirašytame pranešime.

Kai po kelių dienų E.Eimontas nusprendė atsiimti atsistatydinimo pareiškimą, oponentai surengė dar vieną ataką.

V.Butkevičius apkaltino prezidentą tuo, esą absoliučiai visas federacijos turtas yra užstatytas, kredito 2 500 000 eurų linija yra išsekusi, „Futbolo projektams“ federacijos suteikta 2 200 000 eurų paskola beveik prarasta, o „Sporto medicinos centro“ veiklos nuostolis – 170 000 eurų.

Reaguodamas į tai, E.Eimontas buvo nuvykęs į UEFA, paaiškino visą susidariusią situaciją Europos futbolo vadovams bei pakvietė juos atlikti LFF auditą.

Vieša paslaptis, kad Lietuvos futbolo padangė karo spalvomis nusidažė po to, kai Futbolo forumo inicijuota darbo grupė pateikė naujų įstatų paketą.

„Senąja gvardija“ vadinami E.Eimonto oponentai pamatė, jog, patvirtinus įstatų projektą, galios centras akivaizdžiai pasislinks ne jų naudai, todėl kaip įmanydami pradėjo kaišioti pagalius į ratus.

Nors iš pradžių E.Eimontas vengė įvardyti labiausiai pokyčiams besipriešinančius asmenis, vėliau, susitikęs su Vilniaus regiono futbolo sąjungos bendruomene, prasitarė, kad viskam vadovauja LFF futbolo techninio vystymo asociacijos prezidentas Stasys Stankus.

Valdo Knyzelio/LFF nuotr./Stasys Stankus
Valdo Knyzelio/LFF nuotr./Stasys Stankus

Pagal pasiūlytą projektą, LFF Vykdomajame komitete turėtų nelikti masinio futbolo bei vaikų ir jaunių futbolo asociacijų. Abiem joms vadovauja geri LFF „pilkuoju kardinolu“ vadinamo S.Stankaus bičiuliai – Anatolijus Stecenko bei Vytautas Vaškūnas.

Pastarasis visai neseniai gavo sprigtą iš Vykdomojo komiteto, kai buvo trims mėnesiams suspenduotas dėl kišimosi į Alytaus apskrities futbolo federacijos prezidento rinkimus.

Netrukus po to Vykdomasis komitetas priėmė V.Vaškūnui dar vieną nepalankų sprendimą, kai nusprendė, kad jis negali treniruoti Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) rinktinės.

Federacijos išplatintame pranešime rašoma, jog naujasis treneris negali derinti dviejų ar daugiau pareigų. Toks žingsnis S.Stankaus bendražygiui buvo smūgis į paširdžius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nerijus Dunauskas taikosi į Edvino Eimonto kėdę
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nerijus Dunauskas taikosi į Edvino Eimonto kėdę

Naujas LFF įstatų projektas turėtų būti tvirtinamas per konferenciją gegužės 18-ąją Vilniuje.

Naujojo prezidento rinkimai buvo suplanuoti birželio 12-ąją Kaune, tačiau, kad jie įvyktų, du trečdaliai konferencijos dalyvių turėtų pareikšti nepasitikėjimą E.Eimontu, o tai yra beveik nerealu.

Kita vertus, be dviejų trečdalių balsų E.Eimontas ir jo bendražygiai taip pat nėra pajėgūs patvirtinti naujo LFF įstatų projekto. Taigi, šachmatų terminais kalbant, šalies futbole susidariusi „pato“ situacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius