Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA „kalama prie sienos“ dėl rasistinių skanduočių Maskvos stadione

Britų žiniasklaida vieningai smerkia rasistines skanduotes prieš Mančesterio „Manchester City“ futbolo klubo juodaodį saugą – Dramblio Kaulo Kranto pilietį Yayą Toure – per UEFA Čempionų lygos rungtynes su Maskvos CSKA, kurios trečiadienį vyko Rusijos sostinėje.
Yaya Toure
Yaya Toure / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šis incidentas yra ypač nesmagus Europos futbolo federacijų asociacijai (UEFA), kuri šią savaitę paskelbė „Futbolo prieš rasizmą Europoje veiksmų savaite“.

Į incidentą Maskvoje UEFA kol kas reagavo tik trumpu pareiškimu, kuriame sakoma, kad ketvirtadienį „laukiama rungtynių pareigūnų ataskaitos“.

Tačiau kovos su rasizmu žinia, kaip atrodo, nepasiekė kai kurių CSKA aistruolių, nors visi komandų kapitonai ant rankų nešioja raiščius su šūkiais prieš rasizmą ir keičiasi gairelėmis su užrašais „Ne rasizmui“ ir „Pagarba“.

Dienraštis „The Times“ rašo, kad Y.Toure puikiai suprato, kas jam buvo skanduojama, nes jis po kontraktų Ukrainoje puikiai kalba rusiškai.

Y.Toure sakė, kad po 10-ies antrojo kėlinio minučių pasakė rumunų tautybės teisėjui Ovidiu Hateganui, kas vyksta.

Traumą patyręs „City“ kapitonas Vincent'as Kompany, kurio pareigas per tas rungtynes atliko Y.Toure, kreipdamasis į UEFA ir Rusijos vyriausybę, išsakė palaikymą komandos draugui.

„Šiandien vėl rasistinės skanduotės Maskvoje. Mes visi jau pasakėme „užteks“. @UEFA.com, @GovernmentRF, CSKA, visų akys nukreiptos į jus. #StopRasizmui“, – jis rašo socialiniame tinkle „Twitter“.

„The Times“ pridūrė: „UEFA pagaliau privalo užimti poziciją prieš fanatikus. Praėjęs vakaras parodė, kokia juokinga yra (antirasistinių) veiksmų savaitė.“

„UEFA Kongresas gegužę priėmė 11 punktų rezoliuciją prieš rasizmą ir sukūrė puikius klipus, parodančius, kaip sunkiai ji dirba, tačiau niekas nebijo UEFA sankcijų, nes ne kartą rasistiniai incidentai buvo ignoruojami“, – rašo laikraštis.

Y.Toure po rungtynių, kurias „City“ laimėjo rezultatu 2:1, sakė: „Esu ne tik nusivylęs. Esu įtūžęs dėl to, ką tie sirgaliai padarė, ir UEFA turi imtis kažkokių veiksmų, nes žaidėjai su tokia pačia odos spalva visuomet bus tokioje pačioje pozicijoje“.

„Pasakiau teisėjui. Mes visuomet kalbame apie tą patį – kad nebūtų rasizmo – ir tai buvo neįtikima ir labai, labai liūdna man“, – kalbėjo jis.

„Kaip kapitonas dėvėjau raištį, ant kurio buvo parašyta „Ne rasizmui“, ir noriu pamatyti, kaip UEFA kažką daro. Turime būti kuo stipresni, antraip jie (sirgaliai rasistai) tęs toliau. Galbūt galima paskelbti uždarymą tam stadionui – nežinau, porai metų ar porai mėnesių“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius