Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Utenio“ riešutas „Sūduvai“ ir toliau lieka neįkandamu

​Be mačą praleidusio vieno rezultatyviausių A lygos futbolininkų Tomo Radzinevičiaus rungtyniavusios Marijampolės „Sūduvos“ puolimas neįkando labai organizuoto Utenos „Utenio“ gynybos riešuto. Lygiosios 0:0 tapo gera dovana gimtadienį šventusiam komandos treneriui Mindaugui Čepui, rungtynes dėl diskvalifikacijos stebėjusiam tribūnoje tarp žiūrovų.
Valentinas Baranovskis
Valentinas Baranovskis / Augusto Četkausko nuotr.

Dėl uteniškių vartų sargo kiek netvarkingos aprangos keliomis minutėmis vėliau prasidėjusių rungtynių pradžioje „Sūduva“ iškart įsikūrė varžovų aikštės pusėje, bet pozicinės atakos strigo ypatingai sutankintoje uteniškių gynyboje. Tik 18-ą minutę Pavelui Leusui teko pirmą kartą aktyviai įsijungti į žaidimą ir šuoliu už galinės linijos nukreipti Karolio Laukžemio šūvį iš toli.

Pakėlus kampinį, „Utenio“ vartininkas pademonstravo neįtikėtiną reakciją ir kažkokiu būdu sugebėjo liesti kamuolį po labai galingo Nikolos Prebiračevičiaus smūgio galva. Vartininko liestas kamuolys atsitrenkė į skersinį ir grįžo į aikštę. Pakartoti smūgio svečiams gynėjai nebeleido.

Po atsigaivinimo pertraukėlės „Sūduva“ surengė keletą aštrių atakų, tačiau kėliniui artėjant prie pabaigos Utenos komandai ne tik pavyko atitraukti žaidimą nuo savo vartų, tačiau ir keletą kartų pagrasinti svečiams.

38-ą minutę stadione susirinkę žiūrovai griebėsi už galvų, kai puikios greitos atakos metu stipriu smūgiu į vartus nepataikė Erikas Vainoras, sulaukęs idealaus prieš vartus iššokusio Edgaro Mastianicos perdavimo iš krašto. Vėliau jau pats E.Mastianica darsyk sugebėjo pabėgti kairiuoju flangu, sulaukė perdavimo iš gilumos, bet smūgiu iš pakankamai aštraus kampo kamuolį pasiuntė šalia tolimo virpsto.

Iškart po pertraukos „Sūduva“ tikėjosi skirto baudinio, kai kamuolį išmušti bandęs Lukas Artimavičius baudos aikštelėje pataikė sau į ranką, bet šalia buvusio ir gerai epizodą mačiusio arbitro švilpukas tylėjo.

VIDEO: „Utenis“ 0:0 „Sūduva“: santrauka (A lyga; XVII turas; 2015-08-06)

Sužaidus 15-a minučių antrajame kėlinyje, „Utenis“ galėjo išsiveržti į priekį, kai po puikaus Povilo Krasnovskio perdavimo iš aikštės gilumos prieš vartus iššoko Linas Savastas, bet puikiai sužaidęs Džiugas Bartkus kojomis atrėmė labai pavojingą smūgį pažeme.

Svečiai atsakė ne mažiau pavojinga ataka ir šį kartą jau P.Leusui teko gelbėjo uteniškius bei atremti prieš vartus iššokusio Karolio Chveduko smūgį. Lietuvos rinktinės saugas tikėjosi ir pražangos, rodydamas, kad šalia buvęs Julius Aleksandravičius jam trukdė pažeisdamas taisykles. Arbitras pražangos neįžvelgė.

Kėlinio viduryje už galvos griebtis teko ir Mykolui Krasnovskiui. E.Mastianica tarsi ant lėkštutės padėjo kamuolį baudos aikštelėje be priežiūros paliktam saugui, tačiau šio nestipraus smūgio pažeme kelyje atsidūrė N.Prebiračevičius, nuo kurio kojų kamuolys išriedėjo už galinės linijos.

Mačui artėjant prie pabaigos, „Sūduva“ vėl pabandė užgulti „Utenio“ vartus, tačiau pasiaukojančiai rungtyniavę šeimininkų gynėjai ne kartą krito varžovams po kojomis, blokuodami smūgius, klaidų nedarė ir patyręs P.Leusas, susirinkęs pavojingus perdavimus iš kraštų.

VIDEO: V.Slavickas: „Tik rungtynių išvakarėse sužinojau, jog galėsiu žaisti“

Nuskubėję į priekį svečiai atvėrė erdves prie savo vartų ir galėjo būti nubausti, kai Mantas Fridrikas perėmė kamuolį ir puikiu perdavimu prieš vartus išvedė Darių Kazubovičių, tačiau po keitimo aikštėje pasirodęs puolėjas į vartus nepataikė.

Kitos atakos metu keturi uteniškiai iššoko prieš du gynėjus. Ilja Tračynskis nusprendė smūgiuoti iš toli. Jo smūgį D.Bartkus atrėmė prieš save, tačiau pakartoti smūgio sugrįžę marijampoliškiai nebeleido.

Nors arbitras pridėjo net 5 minutes, bet jos „Sūduvai“ nepadėjo surengti paskutinio šturmo, o pora standartinių situacijų jokios grėsmės šeimininkų vartams nesukėlė.

VIDEO: M.Čepas: „Komandoms už šias rungtynes reikėtų paminklą pastatyti“

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus "Žalgiris" 20 17 1 2 57:14 52
2. „Trakai“ 19 14 2 3 44:18 44
3. Kauno "Spyris" 21 11 2 8 30:37 35
4. Klaipėdos "Atlantas" 19 9 6 4 32:18 33
5. Marijampolės "Sūduva" 20 9 4 7 37:20 31
6. Kauno "Stumbras" 21 5 7 9 30:39 22
7. Utenos "Utenis" 22 5 6 11 17:30 21
8. Pakruojo "Kruoja" 20 4 7 9 19:28 19
9. "Klaipėdos granitas" 21 3 6 12 21:48 15
10. "Šiauliai" 21 2 5 14 17:52 11

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: A.Paniukovas („Atlantas“) ir T.Radzinevičius („Sūduva“) – po 17, A.Rimkevičius („Stumbras“) – 14, D.Aršakianas („Trakai“) – 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius