Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už 300 km nuo Vilniaus – pasaulio futbolo čempionato statybų planai

Pasaulio futbolo čempionatas turbūt dar ilgai arba niekada nebus taip arti Lietuvos, kaip 2018 metais. Tuomet pirmenybes rengs Rusija, kaip vieną iš turnyro ekipas priimsiančių miestų siūlanti Kaliningradą. Jis įsikūręs Lietuvos pašonėje, vos už 300 kilometrų nuo Vilniaus.
Kaliningrado stadiono vizualizacija
Kaliningrado stadiono vizualizacija / telegraph.co.uk

Ten Vokietijos kompanija GMP projektuoja ir tikisi pradėti statyti 45 tūkst. vietų modernų stadioną. Tiesa, svarstomi ir kitų pasaulyje garsių firmų, tokių kaip „Siemens AG“ ir AECOM, pasiūlymai. 2017 metais turimo pabaigti projekto sąmata sieks apie 210 mln. dolerių (beveik 550 mln. Lt).

„Stadionas privalo būti viso regiono pasididžiavimas, išryškinsiantis Kaliningrado savitumą ir išsiskirsiantis iš kitų čempionato arenų, – kalbėjo vietos politikas. – Investicijos ne tik turi atsipirkti, bet ir nešti pelną.“

Tiesa, svarstoma, kad po čempionato stadiono vietų skaičius gali būti sumažintas daugiau nei perpus, mat 430 tūkst. gyventojų regionui, įsikūrusiam atskirai nuo Rusijos pagrindinės teritorijos, išlaikyti jį būtų sudėtinga. Stadione įsikurs Kaliningrado „Baltikos“ klubas.

Iš viso pirmenybes Rusija siūlo rengti 14-oje miestų. Planuojama pastatyti bent 10 naujų stadionų, kitus – atnaujinti. Valstybė ketina pirmenybėms skirti 10 mlrd. dolerių (apie 26 mlrd. Lt).

VIDEO: Russian Stadiums - World Cup 2018 HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius