-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užvenčio futbolo tradicijos: tarptautinis turnyras, kuriame varžosi kariai, prokurorai ir žurnalistai

Giliomis futbolo tradicijomis garsėjančiame Užvenčio miestelyje trečią kartą surengtą futbolo turnyrą po atkaklios kovos laimėjo šeimininkai – Užvenčio „Bangos“ futbolininkai.
Užvenčio „Banga“ apgynė čempionų titulą
Užvenčio „Banga“ apgynė čempionų titulą / Sauliaus Chadasevičiaus nuotr.

Užventiškių rengiamas turnyras gali būti vadinamas tarptautiniu. Pernai jame viešėjo komanda iš Vokietijos, o šiemet varžėsi Lenkijos kariai, saugantys Lietuvos oro erdvę.

Be Lenkijos lakūnų ir šeimininkų, turnyre varžėsi Lietuvos medikų rinktinė,  prokurorų klubo komanda „Justicija“, Šiaulių „Aitvaras“ bei paskutiniu momentu nesusirinkusią Seimo komandą pakeitusi Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubo „PRESS'as“ ekipa.

Pirmajame pogrupyje dominavo prokurorų klubas „Justicija“. Prokurorai 2:1 įveikė Šiaulių „Aitvarą“, o Lenkijos „NATO“ karius sutriuškino net 5:0. Šiauliečiai irgi nepasigailėjo lenkų – 3:1.

Antrajame pogrupyje virė daug atkaklesnės kovos. Praėjusių metų turnyro nugalėtojai šeimininkai rungtynėse  su „PRESS'o“ komanda nesugebėjo įmušti, bet ir patys nepraleido – 0:0. „PRESS'o“ futbolininkai lygiosiomis – 1:1 – sužaidė ir su pasaulio medikų čempionatui besirengiančia Lietuvos medikų rinktine. Šeimininkams pakvipo paraku: jei jie neįveiks medikų, liks grupėje paskutiniai. Permainingose rungtynėse puikių progų turėjo ir užventiškiai, ir medikai, bet kamuolys nė už ką nenorėjo į vartus. Tik paskutinę minutę suklydo medikų vartininkas, nepataikęs į kamuolį ir leidęs „Bangai“ įridenti pergalingą įvartį. Užventiškiai laimėjo 1:0 ir grupėje užėmė pirmą vietą, antri liko žurnalistai.

Kovoje dėl penktos vietos medikai 2:1 įveikė lenkų karius, o bronzą iškovojo „PRESS'as“, 1:0 įveikęs šiauliečius. Finale šeimininkai taip pat 1:0 palaužė prokurorus ir apgynė čempionų titulą. Turnyro dalyviai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais, o geriausi komandų žaidėjai – kalvių dirbiniais.

Kovų prakaitą šeimininkai pakvietė nuplauti į Užvenčio malūną, kuriame stebino ne tik prabangiai įrengtos menės, išpuoselėtas dvaro parkas, bet ir nedidelis sveikatingumo centras.

Užvenčio miestelis didžiuojasi giliomis futbolo tradicijomis – miestelėnai kamuolį pradėjo gainioti dar  prieš Antrąjį pasaulinį karą. Garsiausi užventiškiai futbolo aikštėje buvo broliai Bytautai – Adolis, Julius ir Antanas. Užventiškiai ne tik važinėdavo varžytis į kitus miestus, bet ir patys rengdavo futbolo rungtynes. Užvenčio futbolo komanda Lietuvos čempionatuose pradėjo dalyvauti 1955 metais. 1967 metais ir 1968 metais buvusio Užvenčio tarybinio ūkio futbolo komandai buvo patikėta ginti Lietuvos sporto garbę buvusios Sovietų sąjungos kaimo sporto draugijos „Auksinė varpa“ taurės turnyre.

Užvenčio „Bangos“ veteranų futbolo komanda ir dabar aktyviai žaidžia – kas mėnesį arba kviečia priešininkus į savo stadioną, arba važiuoja rungtis į kitus miestus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius