Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdas Dambrauskas po pralaimėjimo latviams: „Lietuvoje niekas taip su mumis nekovoja“

Šeštadienį Vilniaus „Žalgiris“ sužaidė draugiškas rungtynes su praėjusiais metais Latvijos čempionate ketvirtą vietą užėmusia FK „Jelgavos ekipa, o po kiek netikėto antrojo kėlinio pradžios nusileido varžovams rezultatu 1:2 (0:0).
Vilniaus „Žalgiris“
Vilniaus „Žalgiris“ / Sauliaus Čirbos nuotr.

Pirmajame rungtynių kėlinyje užtikrintai dominavę, antrajame žalgiriečiai patyrė du greitus latvių dūrius tiesiai į paširdžius, o po netikėtų poros įvarčių vilniečiams buvo sunku atsitiesti. Nors ir savo sugrįžimą įvarčiu pažymėjęs Linas Pilibaitis buvo atgaivinęs viltis išlyginti rezultatą, vėliau sėkmingai šturmuoti varžovų vartų nepavyko, o paskutinis teisėjo švilpukas paskelbė antrąjį žalgiriečių pralaimėjimą šiame pasiruošimo etape.

Po rungtynių vyriausiasis Vilniaus „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas teigė, kad sunkiausia buvo tai, jog Lietuvoje nė viena komanda taip nekovoja su žalgiriečiais, kad pastarieji turėtų prisiimti besivejančiųjų vaidmenį.

„Šį kartą pritrūko teigiamo rezultato, tad turime prisiimti atsakomybę už patirtą pralaimėjimą. Stengėmės žaisti aktyviai ir dominuoti, taip prisiimdami riziką, kad varžovai kartais sukurs progų ir prie mūsų vartų. Tačiau viso sezono metu negalime pirmi nepraleisti įvarčio. Praėjusiame sezone turėjome tokią pačią problemą, kad praleidę pirmi netrukus gaudavome ir antrą įvartį, o tada jau būdavo labai sunku išlipti iš duobės.

Lietuvoje niekas taip nekovoja, kad „Žalgiris“ pirmas praleistų įvartį. Dažniausiai mes pirmi pasižymime, o tada jau viskas atrodo gražu ir lengva. Todėl manau, kad šios rungtynės buvo labai naudingos, nes galėjome pamatyti, kurioje stadijoje mes dabar esame ir kodėl negalime sunkiose situacijose pakreipti rungtynių savo naudai.

Pastebėjome, kad tokiose situacijose mums trūksta ramumo. Turime jaustis užtikrintai net ir praleidę įvartį ir žinoti, kad mes tikrai sukursime progų, kurias tereikės realizuoti. Todėl turime žaisti ramiai, nesikarščiuodami ir išlaikydami šaltus nervus, tada viskas bus gerai“, – teigė žalgiriečių strategas.

Vienintelį „Žalgirio“ įvartį pelnęs po keitimo aikštėje pasirodęs Linas Pilibaitis džiaugėsi rezultatyviu savo sugrįžimu, tačiau net ir tai neišgelbėjo komandos nuo pralaimėjimo.

„Smagu buvo ir vėl bėgioti aikštėje kartu su komandos draugais, tik liūdna, jog nepasisekė sugrįžimas ir pralaimėjome. Labai daug dirbome ties progų kūrimu ir šiose rungtynėse jų sukūrėme labai daug, tačiau nepavyko jų užbaigti įvarčiais.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Valdas Dambrauskas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Valdas Dambrauskas

Iš kiekvieno pralaimėjimo galime pasimokyti, o kitose rungtynėse stengsimės pelnyti daugiau įvarčių. Žaidėjai atiduoda visas savo jėgas, tad tikiu, kad dar pasitaisysime“, – žadėjo vienas rezultatyviausių praėjusių metų „Žalgirio“ žaidėjų.

Įvarčių stoką pabrėžė ir V. Dambrauskas: „Sukūrėme nemažai progų įvarčiams, tačiau realizacija šiuo metu yra tikrai ne tokia, kokią norėtume matyti. Laiko dar yra, tačiau su kiekvienomis rungtynėmis jo vis mažėja. Tačiau tikiu, kad iki sezono pradžios viskas stos į savo vėžias ir mes vėl mušime įvarčius.

Mums buvo sunkiausios pirmos 10-15 minučių, kol pradėjome žaisti taip, kaip norėtume. Matyt, kažkiek atsiliepė ir nuovargis, nes vos prieš kelias dienas žaidėme rungtynes Minske. Dar vis rotuojame sudėtį ir žiūrime, kaip prisitaikys mūsų naujokai, kaip jie susižaidžia su tais futbolininkais, kurie žaidė praėjusiame sezone. Kiekvienos tokios rungtynės duoda vis daugiau atsakymų.“

Paskutines draugiškas rungtynes Vilniuje žalgiriečiai žais vasario 11 dieną 12 valandą su Suvalkų „Wigry“ ekipa. Vėliau vilniečiai keliaus į Estiją, kur sužais dvejas draugiškas rungtynes su šalies čempionais – Talino „Flora“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius