Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veličkos sezonas Anglijoje truko 5 minutes (papildyta 14.47 val.)

Lietuvos futbolo rinktinės puolėjo Andriaus Veličkos sezonas Anglijoje truko vos 5 minutes. Sunkią priekinių kryžminių kelio raiščių traumą patyręs lietuvis šį sezoną aikštelėje greičiausiai nebepasirodys.
Andrius Velička
Traumą patyręs A.Velička nebegalės padėti atrankoje į 2010 metų pasaulio čempionatą kovojančiai Lietuvos rinktinei. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

30-metis futbolininkas traumą patyrė debiutuodamas antrajame pagal pajėgumą Anglijos futbolo čempionate – „Championship“ lygoje. Pagal nuomos sutartį iš Glazgo „Rangers“ (Škotija) atvykusio puolėjo nelaimei, jo debiutas „Bristol City“ vienuolikės gretose truko vos 5 minutes.

Po keitimo aikštelėje pasirodęs A.Velička siekdamas kamuolio pašoko į orą, tačiau nusileisdamas ant žemės itin nesėkmingai pastatė koją ir suklupo iš skausmo. Įtardamas sunkią traumą „Bristol City“ gydytojas nurodė lietuvį iš aikštelės išnešti neštuvais.

Deja, liūdniausios medikų prognozės pasitvirtino. Atlikus išsamius ištinusio A.Veličkos kelio tyrimus paaiškėjo, jog futbolininkui plyšo priekiniai kryžminiai kelio raiščiai.

Andrius į Bristolį jau buvo atsivežęs ir šeimą, tačiau jo sezonas baigėsi nė neprasidėjęs, – sakė G.Johnsonas.

„Andriaus trauma mus nepaprastai sukrėtė. Tai buvo tik pirmosios jo rungtynės mūsų klube,  karjeros Bristolyje pradžia. Andrius į Bristolį jau buvo atsivežęs ir šeimą, tačiau jo sezonas baigėsi nė neprasidėjęs“, – apmaudo dėl puolėjo traumos neslėpė „Bristol City“ treniruojantis Gary Johnsonas.

Reabilitacija po plyšusių priekinių kryžminių kelio raiščių neretai trunka ir visą sezoną, todėl neabejojama, kad A.Velička paliks „Bristol City“ ekipą ir gydytis grįš į Škotiją.

Puolėjo susižeidimas reiškia, jog be jo paslaugų 2010 metų pasaulio čempionato atrankos ciklo pabaigoje turės verstis ir Lietuvos nacionalinė rinktinė.

Papildyta (Futbolas.lt): „Man trūko kairės kojos kryžminiai kelio raiščiai. Gydytojams pasakius diagnozę, labai nuliūdau. Kaip gali nenusiminti, išgirdęs tokią nemalonią naujieną. Žaisti futbolo negalėsiu 6-8 mėnesius. Viskas priklausys nuo to, kaip gis koja"“ - Futbolas.lt pasakojo A.Velička.

Puolėjas dar negalėjo atsakyti, kur gydysis - Anglijoje, Škotijoje ar Lietuvoje: „Dabar esu viešbutyje ir kol kas nieko nežinau. Tarpusavyje turi susitarti Glazgo „Rangers“ ir „Bristol City“ klubai. Reikia pasielgti taip, kad visiems būtų geriau - ir man, ir klubams. Kol atsigausiu, mano sutartis su Anglijos klubu pasibaigs.“

A.Velička sakė, kad patyrė sunkiausią traumą per visą savo karjerą. „Su keliais iki šiol jokių problemų neturėjau. Labai apmaudu, kad taip atsitiko“, - apgailestavo Andrius.

Pastaruosius keletą sezonų futbolininkas žaidė be poilsio. Gal dėl to jis patyrė traumą? „Gydytojas užsiminė, kad taip galėjo atsitikti dėl nuovargio. Tačiau dabar jau nėra prasmės spėlioti. Kita vertus, šiemet aš atostogavau“, - aiškino A.Velička.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius