Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vertingiausios rungtynės futbolo pasaulyje – tai ne Čempionų lygos finalas

Šeštadienio vakarą vyks vertingiausios futbolo rungtynės pasaulyje ir tai nėra Čempionų lygos finalas. Nuo 19 val. Lietuvos laiku Londono „Wembley“ stadione susirems „Hull City“ ir „Sheffield Wednesday“ klubai, kurių tikslas – kelialapis į „Premier“ lygą.
„Hull City“ žaidėjas Abelis Hernandezas
„Hull City“ žaidėjas Abelis Hernandezas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.
Temos: 1 Premier lyga

Abiems klubams tai ne tik galimybė sugrįžti į stipriausių Anglijos klubų šeimą. Tai galimybė klubo biudžetą įnešti fantastišką pinigų sumą, kuri padėtų ne tik įsigyti naujų aukštos klasės žaidėjų, pakaktų ir investicijoms į klubo infrastruktūrą, jaunimo ugdymą ir kt.

Jeigu šeštadienio susitikimą „Wembley“ laimės „Sheffield Wednesday“, jų sąskaitą papildys apie 170 mln. svarų sterlingų (223 mln. eurų), „Hull City“ pergalės atvejų susižertų apie 100 mln. svarų (145 mln. eurų).

Ne, šios sumos nepapildytų klubo biudžeto iškart, tačiau tokie yra patekimo ir rungtyniavimo „Premier“ lygoje privalumai.

Kaip rašo „Sky Sports“, minimaliai 95 mln. svarų klubas gautų vien už tai, kad žaistų „Premier“ lygoje. Šie pinigai klubo biudžetą papildytų iš teisių už TV transliacijas. 75 mln. svarų „Sheffield Wednesday“ gautų, jei po sezono iškristų, o jei išvengtų iškritimo – jų biudžetą iš viso papildytų net 290 mln. svarų (381 mln. eur.).

„Hull City“ pergalės kaina mažesnė, nes klubas jau pernai gavo vadinamąją „Parachute“ išmoką, atseikėjama klubui, kuris iškrito į antrąją divizioną. Tokia išmoka atitenka kiekvienai iš „Premier“ lygos iškritusiai komandai.

„Deloitte“ analitikai skaičiuoja, kad kitą sezoną paskutinę vietą „Premier“ lygoje užėmusi komanda gaus apie 95-110 mln. svarų sterlingų vien iš teisių už TV transliacijas.

O kur dar kur kas didesnis rėmėjų dėmesys „Premier“ lygos klubams, geresni bilietų pardavimo skaičiai ir kiek didesnės jų kainos.

Būtent šie privalumai padaro rungtynes dėl patekimo į „Premier“ lygą pačiomis vertingiausiomis pasaulio futbolo rungtynėmis. Jokių kitų rungtynių pergalės kaina, tiesiogine prasme, klubui neatneša tokio biudžeto papildymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius