Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas iš „Ekrano“ trenerių Valdas Dambrauskas: „Atgal žengtas žingsnis vėl leis pakilti“

Pasibaigus Lietuvos futbolo batalijoms sezoną uždarė ir „Ekrano“ fanai – „Pirmoji Armada“. Į sezono pabaigtuvių vakarą buvo pakviesti ir ekraniečiai. Vienas jų – komandos treneris Valdas Dambrauskas.
„Ekrano“ treneris Valdas Dambrauskas
„Ekrano“ treneris Valdas Dambrauskas / Tomo Stasevičiaus nuotraukos (tst-foto.lt)

Treneris pasidalijo savo mintimis apie tai, koks šis sezonas buvo „Ekrano“ komandai, o taip pat apžvelgė ir ateinančio sezono perspektyvas.

– Valdai, šiemet po penkerių metų pertraukos komanda nulipo nuo aukščiausio prizininkų pakylos laiptelio. Koks buvo šis sezonas?

– Aišku, šis sezonas buvo labai sunkus. Kai būni tiek metų pirmoje vietoje, psichologiškai nėra lengva žengti tą žingsnį atgal, bet amžinų pralaimėjimų nėra. Tikiuosi, kad tas žingsnelis atgal bus postūmis, kad reikia vėl lipti į priekį.

Su šituo žingsniu susiję labai daug dalykų. Tai ir pokyčiai klubo viduje, ir kiti dalykai. Viskas susideda į vieną vietą, į vieną visumą. Kaip kitąmet seksis komandai – parodys tik ateitis.

– Šiemet buvo pokyčių ir trenerių štabe, ir komandoje. Buvo daug legionierių, kurie vėliau paliko komandą. Tai, ko gero, pagrindinės priežastys?

– Būtent tie visi pokyčiai susidėjo į vieną ir nulėmė vietą, kurioje mes šį sezoną baigėme. Labai norisi tikėti, kad dabar viskas nusistovės ir vėl galėsime žengti į priekį. Kartais taip būna, kad norint žengti į priekį, reikia šiek tiek grįžti atgal. Kai būni pirmoje vietoje, žengti kažkur aukščiau vietos jau labai mažai.

– Kokios komandos perspektyvos kitais metais, kadangi sezono pabaigoje ekipa atjaunėjo?

– Jeigu pažiūrėtume į tai, kokia mūsų komandos sudėtis buvo sezono pradžioje ir pabaigoje, tai buvo labai daug pokyčių, o kai kuriose rungtynėse amžiaus vidurkis nesiekė 22 metų. Iš vienos pusės – gana sunku, nes jauniems žaidėjams trūksta stabilumo, žaidimas banguotas.

Bet būtent dėl to „Ekrano“ ateitis yra šviesi, nes jaunas žaidėjas yra jaunas žaidėjas. Jis yra motyvuotas, nori augti, tobulėti. Jam nėra ir kai kurių pašalinių dalykų, tokių kaip šeima, vaikai, kurie tą futbolą kartais nustuma į antrą vietą.

Su jaunimu reikia tik dirbti, nes rezultatas neateina iš karto. Jei „Ekranas“ išlaikys tokią sudėtį ir su šiais žaidėjais bus dirbama – ateitis gali būti labai šviesi.

– Galbūt tai tiesiog natūralus kartų pasikeitimas?

– Žinoma, tačiau kai tu laimi, galbūt į tai neatkreipi dėmesio. Kai esi pirmas – matai, kad viskas gerai. Galbūt pas mus tas kartų pasikeitimas buvo gana radikalus.

Nei viename sporte, nei vienoje komandoje nėra taip, kad per metus pasikeičia 10 ar 15 žaidėjų. Manau, kad viskas yra daroma ateičiai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius