Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: Gražvydo Mikulėno „hattrickai“ ir 10 įvarčių per rungtynes

Įsibėgėja Vilniaus regiono futbolo sąjungos (VRFS) rengiami Lietuvos II-VII lygų čempionatai. Beveik visose lygose sužaidus po 3 turus, aiškėja pirmieji čempionatų lyderiai.
 Įspūdingu žygiu LFF taurėje pernai nustebinę „Mostiškės“ (raudoni marškinėliai) sėkmingai kovoja Lietuvos V lygos čempionate.
Įspūdingu žygiu LFF taurėje pernai nustebinę „Mostiškės“ (raudoni marškinėliai) sėkmingai kovoja Lietuvos V lygos čempionate. / VRFS nuotr.
Temos: 2 Vilnius Futbolas

Prisijunkite prie daugiau kaip 12 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

II lyga. Lietuvos II lygos Rytų zonos čempionatą VRFS rengia pirmą kartą. Anksčiau sostinės komandos rungtyniavo Kauno apskrities futbolo federacijos rengiamame Pietų zonos turnyre. Naujajame čempionate po 3 turų lyderių vietą užima II lygos debiutantai iš Vilniaus TAIP.

Algimanto Liubinsko treniruojama ir visą būrį buvusių profesionalų surinkusi ekipa trečiajame ture net 6:0 sutriuškino jaunuosius sostinės futbolo mokyklos „Ateitis“ auklėtinius, o 3 įvarčiais prie pergalės prisidėjo buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas Gražvydas Mikulėnas. Per trejas rungtynes jis pasižymėjo jau 5 kartus ir yra tvirtas rezultatyviausių žaidėjų sąrašo lyderis.

Per savaitę dvejas rungtynes sužaidė „Visaginas“. Įdomu tai, kad namie visaginiečiai pralaimėjo Vilniaus „Vilčiai“ 2:4, bet patys atvykę į sostinę 3:1 įveikė „Terą-Griunvaldą“.

VIDEO: FK Gariūnai - FK Utenis 2

III lyga. Praeito sezono lyderiams – TAIP ir „Vilčiai“ – persikėlus į II lygą, trečiojoje vyksta naujų lyderių paieška. Galbūt kiek netikėtai po 3 turų čempionate pirmauja buvusi vidutiniokė Vilniaus TEC ekipa. Tiesa, nuo jos vos 1 tašku atsilieka net 6 komandos.

Trečiajame ture būtent TEC iškovojo tvirčiausią pergalę – 3:0 nugalėjo „Krušą-Basicą“.

VIDEO: FK Kruša-Basica - FK TEC

SFL. IV-VII lygų čempionatus sostinėje rengia Sekmadienio futbolo lyga. Po lygų reformos visi čempionatai, išskyrus VII lygą, kurioje ryškiai išsiskiria keletas debiutantų, tapo labai konkurencingi. Todėl per 3 turus IV-VI lygose liko vos 5 komandos, nepraradusios taškų.

Ketvirtojoje lygoje tuo gali pasigirti tik „Navigatoriai-LT Aqua“, penktojoje – „Mostiškės“ ir „Medžiai“, o šeštojoje – „Baltoji vokė“ ir „Imperialas“. Per trečiojo turo 18 rungtynių šiose lygose vos trys baigėsi didesniu nei 2 įvarčių skirtumu.

Šiame kontekste išsiskiria tik VII lyga, kurioje rungyniauja keletas naujokų. Vieni yra per stiprūs silpniausios lygos senbuviams, kiti – per silpti, todėl ir rezultatai čia yra didžiausi.

3 ture labiausiai pasižymėjo atgimusi Rūdiškių „Vėtra“, net 10:0 sutriuškinusi „Pabradę-2“. Na o lygos debiutantai „Futbolo broliai-Railana“ net 7:0 nugalėjo vieną seniausių SFL komandų – Maišiagaloje reziduojantį „Arpą“.

Įmonių lyga. Po pertraukos įsibėgėja ir Įmonių lygos čempionatas. Jame šią savaitę „Barclays“ (25 taškai) bankininkai 6:2 nugalėjo lažybų bendrovės „Orakulas“ kolektyvą ir pakilo į pirmąją vietą. Tiesa, lyderiai yra sužaidę dvejomis rungtynėmis daugiau už „TonyBet“ (23 taškai), kurio ekipa prarado tašką žaisdama su „Raben Lietuva“ (4:4).

Senjorai. G.Mikulėnas siautėja ne tik II lygoje. Puolėjas į pergales veda ir Senjorų 35+ (35 metų ir vyresni) čempionato lyderę „Delintrą“ (42 taškai). Šią savaitę G.Mikulėnas tris įvarčius įmušė ir į „Geležinio vilko“ vartus bei padėjo savo komandai iškovoti pergalę rezultatu 5:1.

„Delintros“ puolėjas senjorų čempionate pasižymėjo jau 28 kartus ir dvigubai lenkia kitą garsų puolėją – Edgarą Jankauską. Čempionų lygos laimėtojas šią savaitę taip pat įmušė ir padėjo „Prelegentams“ 3:1 įveikti „Vingį“.

7x7. SFL šiais metais pradėjo rengti ir „7 prieš 7“ futbolo čempionatą, kuriame gali žaisti tie žaidėjai, kam vienerių rungtynių pagrinėje komandoje per savaitę yra mažai. Dinamiškame mažesnio formato futbolo įvarčiais tiesiog lyja, o čempionate pirmauja per 3 rungtynes 7 taškus iškovojęs net 25 metų klubo istoriją turintis „Aktas“ (pagrindinė komanda žaidžia III lygoje). Sekmadienį „geniai“ net 16:3 įveikė „Euforiją“ (VII lyga).

Daugiau apie Vilniaus regiono futbolo čempionatus galite sužinoti tinklalapyje www.vilniausfutbolas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius