Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilniaus futbolo savaitė: stipriausiųjų titulas – uteniškiams

15min apžvelgia dar vieną Vilniaus mėgėjų futbolo pasaulio savaitę.
Rungtynių akimirka
Utenos „Utenis-2“ švenčia titulą / Sauliaus Čirbos nuotr.

II lyga. Lietuvos II lygos Rytų zonos čempionate, kurį rengia Vilniaus regiono futbolo sąjunga, čempionai paaiškėjo paskutiniame – 21-ajame – ture. Per auksinę dvikovą Utenos „Utenis-2“ Vilniuje nugalėjo „Gariūnus“ 1:0 ir atėmė iš šios komandos pirmąją vietą.

71 min. Aleksandro Levšino pelnytas įvartis lėmė, kad galutinėje čempionato lentelėje uteniškiai surinko 53 taškus, o vilniečiai – 52.

VIDEO: Gariūnai 0-1 Utenis-2

3-ąją vietą turnyre užėmė „Viltis“, surinkusi 36 taškus.

Rezultatyviausio čempionato žaidėjo titulą pasidalino 2 žaidėjai – „Utenio-2“ atakų lyderis Kirilas Levšinas ir „Gariūnų“ veteranas Gražvydas Mikulėnas, pelnę po 16 įvarčių.

III lyga. Šiame čempionate auksinės rungtynės vyks sekmadienį, kai 13 val. Naujojoje Vilnioje vietos „Granitas“ (49) priims „Navigatorius-LT Aqua“ (48).

Lyderiai rimto išbandymo sulaukė ir 20-ajame ture, kai tik 2:1 palaužė „Fakyrus-Ad Men“. Tuo metu „Navigatoriai-LT Aqua“ be didesnio vargo 5:1 nugalėjo „Ave.Ko.“ futbolininkus.

Trečiojoje vietoje esantis Ukmergės „Spartakas“ (43) šį kartą net 4:0 sutriuškinu laipteliu žemiau esantį „Ozą“ (30).

IV lyga. Šiame turnyre rungtynės, kurias galima vadinti auksinėmis, vyks 2 savaites iš eilės. Pirmosios jau įvyko 20-ajame ture. Jo metu „Nerealas“ (45) nugalėjo Pabradės „Intersurgical SŽK-Terą“ (44) 2:0 ir tapo lyderiu.

VIDEO: FK Nerealas 2:0 Intersugical-SŽK

Džiaugtis šia pergale vilniečiai ilgai negalėjo, nes šį sekmadienį jų laukia išvyka į Širvintas ir antrasis galimai auksinis mačas su vietos „Širvinta“ (41). Pastaroji komanda 20 ture 5:1 sudorojo „Viesulą“ ir yra rimtai nusiteikusi sumaišyti kortas lyderiams.

Juo labiau, kad patiems širvintiškiams į nugarą alsuoja „Medžiai“ (39), per pastarąsias rungtynes net 8:1 nušlavę autsaiderius „Žaibus“.

VIDEO: FK Advoco 1:2 FK Salininkai

V lyga. Ši lyga – vienintelė visoje Vilniaus regiono sistemoje, kurioje dėl prizinių vietų jau beveik jokių klausimų nekyla. „Elektrėnų Versmė“ (55) 20 ture įsirašė techninę pergalę 3:0 prieš autsaiderį „Orioną“, o čempionės titulą galės užsitikrinti šeštadienį Vilniuje per rungtynes su „Valčiūnais“ (40).

Pastarieji 20 ture turėjo paskutinę galimybę „kabintis“ už 3 vietos, bet pralaimėjo aukščiau esančiam „Imperialui“ (47) 1:3 ir čempionatą užbaigs ketvirtojoje pozicijoje.

Antrojoje vietoje patogiai jaučiasi AFK (50), šį kartą 5:2 palaužusi „Tėvynės Sąjungą“. Sidabrą komanda galėtų prarasti tik tuo atveju, jei nelaimėtų nė vienerių iš likusių dvejų rungtynių su ne pačiais stipriausiais varžovais.

VI lyga. Įvyko tai, kad buvo tik lauko klausimas. Per visą sezoną nė karto nepralaimėję ir tik kartą lygiosiomis sužaidę VJFK „Trakai“ (58) 4:1 nugalėjo „Pagirius“ ir užsitikrino čempionų titulą. Iš antrosios vietos jau nei pakils, nei nukris Naujosios Vilnios „Granitas-2“, šį kartą 4:1 įveikęs „Amstaff“.

Tuo metu visa kova dėl trečiosios vietos dar priešakyje. Į ją po 20 turo pakilo „Futbolo broliai-Railana“, principinėje dvikoje įveikę „Olandus“ 3:1. Dabar abi komandos turi po 40 taškų, bet tarpusavio rungtynių balansas yra palankesnis „Futbolo broliams-Railanai“.

VIDEO: Olandai 1-3 Futbolo broliai RAILANA

VII lyga. Šios lygos auksinis mačas įvyks šiandien 19 val. Rudaminos žolės riedulio stadione, kai „Skaidiškės“ (53) priims Rūdiškių „Vėtrą“ (52).

Tiesa, mažai trūko, kad principinės rungtynės nebūtų tokios lemiamos, nes Rūdiškių komanda vos neprisižaidė per mačą su Maišiagalos „Arpu“. „Vėtra“ šių rungtynių 1 kėlinį laimėjo net 5:1, tačiau 70 min. rezultatas netikėtai tapo 5:4 ir mažai trūko iki tikros sensacijos. Vis dėlto per likusį laiką nė viena komanda įvarčių nepelnė ir „Vėtra“ savo sąskaitą papildė labai reikalingais 3 taškais.

Tuo metu „Skaidiškės“ prieš lemiamą dvikovą net 5:0 išvykoje nugalėjo „Pilk“.

Galimybę užsitikrinti 3 vietą turėjo „Top Kickers“ (36) ekipa, bet net 0:4 nusileido „Medžiams-2“ (32) ir likus 2 turams šią komandą lenkia tik 4 taškais.

Moterų lyga. Dar dvejos rungtynės sužaistos dailiosios lyties atstovių turnyre. Jo lyderis „Žalgiris-4“ 6:0 nugalėjo „Nemenčinę“ ir po 8 rungtynių turi surinkęs 21 tašką.

Per kitas savaitės rungtynes Nemenčinės komanda patyrė dar vieną nesėkmę – 0:1 nusileido 3 vietą užimančiai „JL Stars“ (7) ekipai.

Senjorai (35+). 35 metų ir vyresnių žaidėjų čempionato lyderiais tapo „Trakai“ (10), per savo ketvirtąsias rungtynes 6:1 nugalėję „Infrą-ABC“. Taip pat po 10 taškų turi „Delintra“ (3:0 įveikę „Salininkus“) ir „Susirinkom“ (1:0 palaužė „Mostiškes“), bet šios ekipos yra sužaidę, atitinkamai, 5 ir 6 rungtynes.

9 taškus po 5 rungtynių turi „Prelegentai“, net 9:4 nugalėję „Relax“ komandą. Prie šios pergalės 3 taikliais smūgiais prisidėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas, iš viso pelnęs jau 7 įvarčius ir pirmaujantis snaiperių sąraše.

B divizione ir toliau pergalingai žygiuoja „Granitas“, 2:1 įveikęs „Pilk“ ir surinkęs 15 taškų iš tiek pat galimų. Antra žengia „Nemenčinė“ (12), praradusi pirmuosius taškus – 2:3 pralaimėjusi „Ozo tapyrams“.

Senjorai (45+).​ 10 metų vyresnių futbolo entuziastų čempionate sužaistas paskutinis 2016 metų sezono turas. Jo metu „Delintra“ (39) 4:2 įveikė antrąja vieta turėjusį tenkintis „Dangų centrą“ (32) ir džiaugėsi pelnytai iškovotu čempionų titulu. Trečiąją vietą užėmė „Nerealas“, sugebėjęs per 13 turo rungtynes palaužti čempionus 2:1 ir iš viso surinkęs 27 taškus.

Šiame turnyre rezultatyviausio žaidėjo titulas taip pat atiteko gerai žinomam futbolininkui – juo tapo čempionų atakų lyderis Ramūnas Stonkus, pelnęs 17 įvarčių.

Įmonių lyga. Verslo kompanijų turnyre kovą tęsia tik B diviziono dalyviai, daugumai komandų liko sužaisti po vienerias rungtynes, o žiemos pertrauka jau prasidėjo tik be taškų liekančiai „BetGames.TV“ ekipai. Būtent ji šią savaitę 2:6 nusileido čempionato lyderei „Skubai“, kuri po 7 rungtynių turi 19 taškų.

Puikią galimybę pakilti į antrąją vietą turėjo „LT Advokatūra“ (16), bet 0:6 nusileido 7-ąją vietą užimančiai komandai „Studio Moderna“ ir liko už šią savaitę nežaidusios „Girteka Logistics“ (16) nugaros.

Daugiau apie Vilniaus regiono futbolą galima sužinoti tinklalapyje www.vilniausfutbolas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius