-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: Utenos komandos svarstyklės - nuo 0:5 iki 7:1

15min.lt, kaip ir kiekvieną savaitę, apžvelgia svarbiausius Vilniaus mėgėjų futbolo pasaulio įvykius.
„Rotalis“ – „Viltis“
„Rotalis“ – „Viltis“ / L.Stankevičiaus nuotr.

II lyga. Per savaitė LFF II lygos Rytų zonos čempionate, kurį rengia Vilniaus regiono futbolo sąjunga, sužaistos penkerios rungtynės. Jų sąraše itin išsiskiria du Utenos „Utenio-2“ mačai. Uteniškiai rugpjūčio 21-ąją Vilniuje net 0:5 pralaimėjo „Vilčiai“, bet po 4 dienų Visagine net 7:1 sutriuškino vietos komandą.

„Visaginui“ šis pralaimėjimas gali būti itin skausmingas, nes komanda gali prarasti trečiąją vietą. Visagino ekipa po 15 rungtynių turi 24 taškus, o 14 mačų sužaidusi „Viltis“ – tik tašku mažiau.

Turnyre ir toliau pirmauja TAIP futbolininkai (13 rungtynių, 33 taškai), šią savaitę net 11:0 sutriuškinę „Ateities“ jaunimą. Antrąją vietą užimantis „Rotalis“ (12 rungtynių; 27 taškai) savo sąskaitą papildė 3 taškais, kai 2:0 įveikė „Bekentą“.

III lyga. Šiame čempionate lyderiiai „Fakyrai-Ad men“ (29 taškai po 13 rungtynių) 4:3 palaužė „Salininkus“, antrąją vietą užimantas „Granitas“ praleido turą, o trys žemiau esančios komandos turėjo tenkintis vienu pelnytu tašku. „Prelegentai“ (24 taškai po 12 rungtyni) sužaidė lygiosiomis 0:0 su penktąją vietą užimančiu „Aktu“ (17 taškų po 13 rungtynių), o ketvirtas žengiantis „Ozas“ (24 taškai po 13 rungtynių) turėjo tenkintis rezultatu 2:2 rungtynėse su TEC.

IV lyga. Sekmadienio futbolo lygos aukščiausiame divizione 2-3 vietas besidalijančios „Naujųjų Verkių“ (24 taškai) ir Kaišiadorių „GB United-Divendos“ (23) komandos sužaidė lygiosiomis 2:2, o tuo pasinaudoję „Navigatoriai-LT Aqua“ (3:1 įveikė „Advoco-A komandą“) padidino savo pranašumą turnyro lentelėje net iki 9 taškų.

V lyga. Čempionato lyderės „Mostiškės“ savo aikštėje 4:1 nugalėjo „Katastrofą“ ir po XIII turų savo sąskaitoje turi jau 34 taškus. Tuo metu antrąją vietą užėmę „Medžiai“ (26 taškai po 12 rungtynių) turėjo pripažinti paskutinėje vietoje žengusio „Trivarčio“ pranašumą 1:3 ir bent trumpam užleido antrąją poziciją „Žaibams“, kurie per 13-ojo turo mačą 2:0 įveikė „Tėvynės Sąjungą“.

Beje, „Medžiams“ užteko 14 sek., kad pelnytų įvartį, bet „Trivarčio“ naujokas Arminas Lapinskas 14, 22 ir 34 min. atsakė trimis taikliais smūgiais ir nulėmė savo ekipos pergalę.

Toliau stebina „Ozo tapyrai“. Oranžinės sppalvos marškinėlius dėvinti ekipa jau 4 kartą iš eilės sužaidė lygiosiomis 1:1. Šį kartą ekipa per rungtynes su „Stickers“ nuo pirmojo kėlinio pabaigos atsiliko, o sau įprastą rezultatą pasiekė paskutinę minutę.

„Ozo tapyrai“ per 13 turų lygiosiomis sužaidė jau 10-ąjį kartą (8 kartus – 1:1 ir 2 kartus – 0:0).

„Geležinis vilkas“ – „Pionieriai“:

VI lyga. „Imperialas“ (34 taškai) savo persvarą prieš persekiotojus padidino iki 6 taškų. Lyderiai 2:1 palaužė „Valčiūnus“, o štai antrąją vietą užimanti „Baltoji Vokė“ (28) išvykoje sužaidė lygiosiomis 2:2 su 4-ojoje pozicijoje esančiu AFK (20). Tuo metu Elektrėnų „Versmė“ namie 4:1 įveikė „Pressą“ ir sumažino atsilikimą nuo Baltosios Vokės komandos iki 2 taškų.

VII lyga. Diviziono lyderiai, kurių šią savaitę laukia dvikovos „Carlsberg“ taurės turnyro ketvirtfinalyje su komandomis iš aukštesnių divizionų, 13-ajame ture nepersistengė. „Trakai“ (39) 4:0 įveikė autsaiderį „Setą“, o „Futbolo broliai-Railana“ (33) rezultatu 3:1 nugalėjo PILK ekipą.

Snaiperiai. Kaip visada, mėgėjų futbole netrūksta įspūdingų individualių pasirodymų. Garsusis TAIP puolėjas Gražvydas Mikulėnas į „Ateities“ vartus įmušė net 5 įvarčius, o „Vilties“ puolėjas Tomas Chomičius prie pergalės prieš „Utenį-2“ prisidėjo 4 taikliais smūgiais. Būtent šie du žaidėjai konkuruoja kovoje dėl rezultatyviausio lygos žaidėjo titulo. T. Chomičius dabar savo sąskaitoje turi 20 įvarčių, o G. Mikulėnas – 16.

IV lygoje „pokeriu“ pasižymėjo Igoris Orlovas iš „Audros“.

Moterų lyga. Po vasaros pertraukos į aikštes sugrįžo dailiosios lyties atstovės. Čempionato lyderė „Kreontas-Vilniaus FM“ (9) komanda 3-ajame ture dviejų Loretos Rogačiovos įvarčių dėka 2:1 palaužė „Vilniaus migraciją“ (4), o „JL Stars“ (4) futbolininkės 4:1 nugalėjo „Nemenčinę“ (4 taškai po 4 rungtynių).

Daugiau apie Vilniaus futbolą galima sužinoti tinklalapyje http://www.vilniausfutbolas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius