Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus meras vilkosi „Žalgirio“ aprangą (nuotraukos)

Vilniaus meras Vilius Navickas penktadienį dalyvavo rytinėje VMFD „Žalgirio“ komandos treniruotėje, o po jos buvo oficialiai paskelbtas klubo garbės prezidentu. „Geri pojūčiai, gera nuotaika. Būti tarp žalgiriečių man – įvykis“, – pabėgiojęs ir atlikęs mankštą su žaidėjais 15min.lt sakė jis.
 Vilniaus meras Vilius Navickas mankštinasi su futbolininkais
Vilniaus meras Vilius Navickas mankštinasi su futbolininkais / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Neprisimenu, kada buvau paskutinį kartą su sporto bateliais ant tokios dangos“, – vos įėjęs į aikštę pasidžiaugė Vilniaus meras. Per rytinę treniruotę sostinės universalioje „Sportimos“ arenoje su komanda jis apsuko ratą, padarė kelis mankštos pratimus, simboliškai atliko kelis kamuolio perdavimus.

„Per lengvi pratimai, reikėtų truputį sunkesnių“, – juokavo vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Igoris Pankratjevas. Galiausiai žaidėjams jis pristatė Vilniaus merą kaip klubo garbės prezidentą. „Tikiuosi, dabartiniai komandos vadovai, treneriai ir žaidėjai po truputį grįš į tą legendinį pergalių kelią“, – kalbėjo V.Navickas.

– Koks jausmas su „Žalgirio“ apranga išbėgti į aikštę?

– Nepaprastas, nes esu dalyvavęs „Žalgirio“ istorijoje. Būdamas vaikas vaikščiojau į futbolo mokyklą, atsimenu, kaip „marakanoje“ ratus sukdavau. Tikriausiai nesu praleidęs nė vienų rungtynių „Žalgirio“ stadione, skridau į Minską dėl „Žalgirio“ perėjimo į aukščiausiąją lygą, pažinojau asmeniškai daug žaidėjų. Deja, dešimtmetį Lietuvos futbolas nebuvo toks puikus kaip iki 1990 metų. Tačiau čia susibūrė entuziastų grupė, tikiu, kad „Žalgiris“ ir futbolas atgims.

– Dažnai tenka spardyti kamuolį?

– Futbolą žaidžiu retai. Daugiau žaidžiu krepšinį ir tenisą, bet išbėgti į aikštę, pabūti tarp „Žalgirio“ žaidėjų – grįžimas į jaunystę. Tie futbolo ir „Žalgirio“ patriotai daro gerą darbą. Sėkmė susiras juos pati, jei bus sąžiningai ir nuoširdžiai dirbama.

– Ką reiškia „Žalgirio“ klubo garbės prezidento pareigos?

– Tai didelė atsakomybė. Miestas turi rūpintis sportu, sporto bazėmis ir komandomis. Abipusis ryšys privalomas. Futbolui reikia padėti užlipti vienu laipteliu aukščiau, paskui jis pats važiuos į priekį. Dabar ta pagalba itin svarbi.

– Kokie pirmieji žingsniai iš savivaldybės pusės jau padaryti?

– Tvirtai pasakėme, kad dalyvausime visuose klubo veiksmuose. Kalbėjome su Vladimiro Romanovo grupe ir sutarėme, kad „Žalgirio“ stadionas nebūtų nugriautas ar perstatytas. Kažkiek padėsime jiems dėl kitų procesų, o jie suteiks galimybę „Žalgiriui“ žaisti tame stadione. Kol kas tai žodinis sutarimas, bet įforminsime jį ir raštu. Svarstėme, kad „Žalgiriui“ galime padėti suteikdami autobusą ir padėdami finansiškai. Ta pagalba maža, bet svarbi. Norime turėti gerą komandą mieste, kad miestiečiai galėtų ja didžiuotis.

– Nepraleisite nė vienų „Žalgirio“ rungtynių?

– Stengsiuosi (juokiasi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius