Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Vilniaus „Žalgirio” gyvybę palaiko tik ryžtas

Visi Lietuvos A lygos futbolo klubai jau ruošiasi sezonui, tačiau ne visi žino, ar tas pasiruošimas bus ko nors vertas. Kelis mėnesius merdinčio Vilniaus „Žalgirio” komandos gyvybę palaiko tik žaidėjų ir trenerių ryžtas – klubo bazė uždaroma, o palikti likimo valiai futbolininkai ieško kur treniruotis, kur žaisti, o kai kas – ir kur gyventi.
Vilniaus komandą vis dar kankina nežinia.
Vilniaus komandą vis dar kankina nežinia. / Alfredo Pliadžio nuotr.

Naujais metais – sena padėtis

Klubo savininkui Vadimui Kastujevui Rusijoje sėdint kalėjime, „Žalgiris” be pinigų gyvena jau pusmetį, tačiau per tiek laiko niekas iš esmės nepasikeitė. Pažadai sutvarkyti situaciją liko pažadais, o žadėjusiems pagelbėti politikams klubas rūpėjo tik iki rinkimų.

Pasibaigus sezonui buvo kalbama apie derybas su Rusijos investuotojais ir tikimasi, jog viskas išsispręs iki Naujųjų metų. Tačiau 2009-ieji legendiniam šalies klubui neatnešė nieko naujo. Klubą toliau slegia skolos, o sąskaitoje švilpauja vėjai. Visa tai – likus kiek daugiau nei porai mėnesių iki planuojamo A lygos starto.

Klubo bazė uždaroma

Ketvirtadienį Vilniaus Antakalnio rajone esančioje „Žalgirio” klubo bazėje, kurioje nuo šios savaitės pradžios už skolas išjungtas elektros tiekimas, o šiluma tiekiama tik į vieną pastato pusę, turėjo įvykti pirmoji komandos treniruotė.  Prieš planuojamą pratybų pradžią šaltame pastato vestibiulyje būriavosi žurnalistai. Futbolininkai ilgam užtruko antrajame aukšte.

„Direktorė pareiškė, kad visi yra paleidžiami mėnėsio neapmokamų atostogų, o pats pastatas nuo rytdienos užrakinamas”, – kalbėjo bazės darbuotojai. Jų žodžius patvirtino ant pagrindinių pastato durų užklijuotas lapas su užrašu: „Unipreka” (su V.Kastujevu siejama įmonė) ir FK „Žalgiris” persikėlė į Žolyno g. 3.”

Klubo administracijos direktorė Aida Dudonienė su žiniasklaida bendrauti nebuvo linkusi, tad žvilgsniai netrukus nukrypo į vyriausiąjį trenerį Mindaugą Čepą. „Klauskite Mindaugo. Aukštesnei valdžiai „Žalgiris” nerūpi”, – žurnalistų paklaustas, kas yra klubo valdžia, ir su kuo galima kalbėtis, replikavo vienas futbolininkas.

Treneris nenuleidžia rankų

M.Čepas su žurnalistais susitiko po to, kai pakalbėjo su klubo administracija ir gana ilgai pasitarė komanda.  

„Kalbėjomės, kaip toliau treniruotis. Negalime eiti jokių atostogų, nes per vieną mėnėsį sezonui nepasiruoši. Rankų nuleisti nežadame, treniruosimės lengvosios atletikos manieže. Susitarėme, kad ten mus šį mėnesį įsileis. Bandysime susitarti ir su „Sportimos” kompleksu, kad įsileistų sužaisti draugiškas rungtynes. Jeigu paleistume žaidėjus dabar, tai reikštų klubo pabaigą”, – vilties neprarado treneris.

Visgi 30 metų strategas pripažino, kad net ir tokiu atveju futbolininkai gali išsivaikščioti: „Nežinau, kiek žaidėjų liks komandoje. Man dar niekas nepasakė, kad pasitraukia. Bet numanau, kad esant tokiomis sąlygomis pajėgesni žaidėjai išsivaikščios. Bandysime patys ieškotis rėmėjų, kas daugiau lieka”

Liko gyventi be elektros

Į žalgiriečių treniruotę iš viso susirinko apie 20 futbolininkų, tarp jų ir žaidėjai, kurių praėjusio sezono pabaigoje ekipoje nebuvo – prieš kelis metus sostinės klube žaidę vartininkas Pavelas Leusas, gynėjas Tadas Gražiūnas, prasidėjus krizei iš klubo pasitraukę puolėjai Nerijus Vasiliauskas, kuris komandos taip ir nerado, bei Graikijos trečiojoje lygoje rungtyniavęs Nikolajus Misiukas.

Treniruotėje nepasirodė veteranai Igoris Morinas ir Raimondas Vilėniškis, tačiau jie tam turėjo priežastį – abu Kaune dalyvauja UEFA B licencijos trenerių kursuose. Gavę trenerio nurodymus, vieni futbolininkai pradėjo sportuoti, kiti – skirstytis arba svarstyti, ką daryti toliau.

Kai kuriems sukti galvą ne tik kur žaisti, bet ir kaip pragyventi per žiemos speigus. Be elektros ir pusiau apšildomoje bazėje liko gyventi du jauni „Žalgirio” futbolininkai – saugas Donatas Remėza ir puolėjas Gintautas Sidorovas. „Liekame bazėje, mums davė raktą”, – mestelėjo lipdamas laiptais D.Remėza – „O ką daugiau daryti?”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius