Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgirio“ sirgalius sukrėtė žinia apie Kijeve žuvusį „Dinamo“ ekipos aistruolį

Vilniaus „Žalgirio“ sirgalius sukrėtė žinios iš Kijevo: vienas „Dinamo“ aistruolis per susirėmimus su „Berkut“ žuvo, kitas – komos būsenos
Vilniaus „Žalgirio“ fanai šventė 25-ąjį gimtadienį
Vilniaus „Žalgirio“ sirgaliai / Alfredo Pliadžio/pliadisfoto.lt nuotr.

Trečiadienio vakarą po draugiškų rungtynių Lietuvos futbolo federacijos stadione, per kurias Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai 1:0 įveikė Lenkijos Suvalkų „Wigry“, aktyvieji Vilniaus klubo aistruoliai patraukė prie Seimo rūmų į solidarumo su ukrainiečiais, sukilusiais prieš tos šalies prezidentą Viktorą Janukovyčių, akciją „Solidarumo laužai“.

Sustoję kiek nuošaliau nuo pagrindinės minios susirinkusiųjų, „Pietų IV“ atstovai išsivyniojo šūkius: „Kraujo lengvai nenusiplausi“ (ukrainietiškai) ir „Sužeistiems broliams suteikite pagalbą“ (lietuviškai).

Kurį laiką pastovėję tyliai, futbolo sirgaliai kelis kartus ukrainietiškai sušuko sukilėlių šūkį „Šlovė Ukrainai, šlovė didvyriams“ ir baigė akciją pasitarimu: kaip veikti toliau.

„Toje akcijoje ir buvo nutarta vėl pradėti pinigų rinkliavą, kreiptis ne tik į „Pietų IV“ narius, bet ir į kitus neabejingus žmones“, – kalbėjo vienas akcijos iniciatorių Jonas Šečkus.

Piniginės aukos ukrainiečiams renkamos ne tik Vilniuje. „Pietų IV“ nariai, dirbantys užsienyje, tai daro ir Londone. Jie taip pat organizuoja lietuvių akciją uždegti žvakutes žuvusiųjų pagerbimui prie Ukrainos ambasados Londone, vyksiančią šeštadienį.

„Pietų IV“ jau rengė akciją prie Ukrainos ambasados sausį. Sirgaliai prie ambasados susirinko patys pirmi, vos po pasaulį pasklidus pasakojimams ir vaizdams apie Ukrainos milicijos specialiojo dalinio „Berkut“ siautėjimus prieš civilius žmonės.

Sausį buvo renkami ir pinigai Maidano protestuotojams, kurie buvo įteikti į vasario 1–2 dieną vykusį tarptautinį futbolo sirgalių turnyrą Vilniuje atvykusiems Kijevo „Dinamo“ aistruoliams.

Anot J.Šečkaus, „Dinamo“ sirgaliai kovoja pirmoje sukilėlių fronto linijoje.

Su „Dinamo“ aistruoliais vilniečius sieja draugystė, užsimezgusi dar sovietmečio pabaigoje.

„Žalgirio“ aistruolius sukrėtė žinios, iš Kijevo gautos trečiadienio rytą. Draugai iš Kijevo pranešė, kad vienas „Dinamo“ aistruolis per susirėmimus su „Berkut“ žuvo, kitas – komos būklės. Jam peršautas plautis ir amputuota granatos suskaldyta plaštaka.

Pastarasis vaikinas per sirgalių pirmenybes buvo Vilniuje, rungtyniavo „Dinamo“ ekipoje ir net buvo už žaidimą apdovanotas vienu pagrindinių asmeninių prizų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius