Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgirio“ vadovai po M.Zubo norėjo, kad ekipą treniruotų lietuvis

Trečiadienio vakarą Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo vadovybė, nesulaukusi jos pačios kurstytos intrigos dėl galimo naujojo ekipos trenerio paskyrimo, pranešė, kad prie “Žalgirio” komandos vairo naujajame sezone stos buvęs Panevėžio „Ekrano“ treneris Valdas Dambrauskas. Iki tol manyta, kad Lietuvos čempionus treniruoti bus pasiūlyta Edgarui Jankauskui, kuris šiemet treniravo „Trakų“ klubą, bet sezono pabaigoje buvo atleistas.
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Su Mareku Zubu buvome sutarę, kad jis komandoje dirbs 2,5 metų. Puikiai suvokėme, kad po šio sezono jis atsisveikins su komanda. Turėjome vidinį norą, kad „Žalgirį“ treniruotų lietuvis. Kai sutapo Valdo ir mūsų požiūriai – pasiūlėme trims metams tapti „Žalgirio“ vedliu“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė Vilniaus „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Netrukus 38-ąjį gimtadienį švęsiantis futbolo specialistas V.Dambrauskas trenerio poste pakeis su „Žalgiriu“ dukart čempionu tapusį lenką M.Zubą. Strategas iš Lenkijos per dvejus metus laimėjo visus įmanomus Lietuvos futbolo titulus.

„Suprantu, kas laukia manęs, kokios yra „Žalgirio“ ambicijos ir kas yra Vilniaus „Žalgiris“, – šnekėjo Vilniaus savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje naujai iškeptas žalgirietis. Treneriui buvo įteikti ir simboliniai „Žalgirio“ marškinėliai su pirmuoju numeriu.

V.Dambrauskas pastaruosius ketverius metus praleido Panevėžio „Ekrano“ klube, kuriame dirbo ir pagrindinės, ir jaunimo komandos treneriu.

Futbolo paslapčių naujasis „Žalgirio“ strategas mokėsi Anglijoje, kur dirbo „Manchester United“ futbolo mokykloje, „Fulham“ ir „Brentford“ klubų jaunimo akademijose, taip pat treniravo „Kingsbury London Tigers“ vyrų komandą.

Nėra svarbu, kur mokeisi. Mokytis galima nors ir visą gyvenimą. Svarbu, ką pasiekei, – kalbėjo V.Dambrauskas, paklaustas, ar rengiasi ką nors „angliško“ įdiegti į „Žalgirio“ žaidimą.

„Nėra svarbu, kur mokeisi. Mokytis galima nors ir visą gyvenimą. Svarbu, ką pasiekei. Tai ir rodo, ką pasisėmei iš mokslų“, – kalbėjo V.Dambrauskas, paklaustas, ar rengiasi ką nors „angliško“ įdiegti į „Žalgirio“ žaidimą.

Naujasis „Žalgirio“ treneris nesimėtė garsiomis frazėmis ir net nebandė suformuluoti aiškių ekipos tikslų ar praverti uždangą, už kurios yra jo komandos vizija.

„Mano ambicijos sutampa su klubo – Lietuvoje kitų negali būti, kaip ir toliau žaisti dar geriau, o Europoje žengti kuo toliau. Komanda turi žaisti progresyvų futbolą“, – šnekėjo V.Dambrauskas.

Tuo tarpu M.Nikoličius tikino, kad „Žalgiris“ kitais metais turės tenkintis tuo pačiu biudžetu, kap ir šiemet.

„Mes turėsime apie 6 milijonus litų. Šiaip, daug kas priklauso ir nuo sėkmingo pasirodymo Europos futbolo turnyruose – jei peržengtume antrąjį etapą, automatiškai mūsų biudžetas pasipildys 2 mln. litų. Bet juk negali įtraukti jų, nes nežinai, ar pasiseks.

„Žalgiris“ pasirengimą Lietuvos pirmenybėms pradės sausio 5 dieną. Vieta dar derinama, tačiau labai greitai pranešime. Prieš UEFA Čempionų lygos atrankos varžybas sieksime surasti gerų varžovų kontrolinėms rungtynėms. Mes pastaruoju metu žaidžiame su komandomis, kurios ginasi su nuo mūsų atakų, o norėtume pamatyti, kaip mes atrodome spaudžiami. „Žalgiris“ žais su rimtomis komandomis. Deramės su Vokietijos ir Anglijos aukščiausių divizionų komandomis dėl rungtynių Vilniuje“, – tikino M.Nikoličius.

– Esate dirbęs su Panevėžio „Ekrano“ klubu. Kaip galvojate, ar kitą sezoną šalies pirmenybėse teks sužaisti su krizę išgyvenančia panevėžiečių ekipa?, – buvo paklaustas V.Dambrauskas.

– Nesu čia, kad aptarinėčiau „Ekrano“ reiklaus. „Ekranas“ buvo mano gyvenimo dalis ir tai istorija. Labai tikiuosi, kad kitąmet „Žalgiriui“ pasiseks sužaisti su „Ekranu“.

– Ar jau esate numatęs, kokius žaidėjus imsite, kokias pozicijas stiprinsite?

– Šis darbas vyks visą pasirengimo laikotarpį.

– Jūsų kolega Valdas Urbonas treniruos „Trakų“ komandą. Būsite A lygoje varžovai ar draugai?

– Su treneriu esame draugai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius